Novalac AC mlijeko za dojenčad i malu djecu s kolikama

Novalac AC mlijeko za dojenčad i malu djecu s kolikama

Novalac AC je mliječna hrana za posebne medicinske potrebe za dijetalnu prehranu dojenčadi s kolikama u obliku bolova u trbuhu, vjetrova i nadutosti za djecu od rođenja do 36 mjeseci starosti koja učestalo i neutješno plaču.

C054017
14,97 €
(37.425€ za 1 KG) |

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Novalac AC je posebno prilagođena mliječna formula za bebe s grčevima, s dodatkom prebiotika i smanjenim udjelom laktoze, jer je prilagođena metaboličkom kapacitetu tankog crijeva te stoga sprječava nastanak plinova, vjetrova, kolika, grčeva.

Prilagođena je količina laktoze, što smanjuje stvaranje plinova u tankom crijevu, sprječava grčeve te smanjuje učestalost i trajanje bebinog plača zbog grčeva. U sastav je dodaje prebiotik (GOS) koji je sličan oligosaharidima prisutnim u majčinom mlijeku, potiče rast dobrih bakterija u crijevima, što može smanjiti broj infekcija i spriječiti alergije.

Novalac AC zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do 6 mjeseci starosti, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci dio je raznovrsne prehrane. Sadrži optimalnu količinu masti i proteina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Kolike karakterizira neutješni plač bebe, koji se obično javlja nekoliko dana zaredom u isto doba dana (najčešće poslijepodne i navečer). Bebu se nikako ne može smiriti, lice mu je crveno, napeto je i grče mu se noge. Uzrok može biti fiziološki nedostatak laktaze, enzima koji metabolizira laktozu (mliječni šećer) u tankom crijevu. Budući da dio laktoze ostaje neprobavljen i fermentira u tankom crijevu, to povećava stvaranje plinova i vjetra, koji se kod bebe vide kao neugodni grčevi ili kolike.

Novalac AC dio je opsežne grupe proizvoda posebno prilagođenih za bebe s pažljivo odabranim sastojcima i kontroliranom kvalitetom.

Mliječna hrana Novalac je klinički dokazano učinkovita i ne sadrži genetski modificirane organizme (GMO), niti gluten.

Uporaba: Novalac AC je hrana posebno razvijena da zadovolji prehrambene potrebe dojenčadi u slučaju bolova u trbuhu, vjetrova i nadutosti kao posljedica netolerancije na laktozu. Budući da ima smanjen sadržaj laktoze, ograničava crijevnu fermentaciju i povezane grčeve.

Novalac AC zadovoljava sve prehrambene potrebe djeteta od rođenja ako ga majka ne doji. Samostalna je hrana za bebe do 6 mjeseci starosti, a za bebe nakon 6 mjeseci starosti Novalac AC se po savjetu liječnika može koristiti u sklopu raznovrsne prehrane.

Uobičajeno doziranje mliječne hrane Novalac AC:

Dob dojenčeta (mjeseci)

0

1

2

3

4

5

6 +

Tjelesna masa (kg)

4

5

6

6,5

7

7,5

> 7,5

Broj obroka/dan

6–7

5

5

5

4

4

3*

Broj mjerica za pripremu jednog obroka

4

4

5

6

7

7

7

Količina vode (ml)

120

120

150

180

210

210

210

* kao dio raznovrsne prehrane

Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadržava 4,3 g Novalaca AC. Jednu mjericu rastopite u 30 ml vode. Dnevnu količinu hrane i broj obroka treba prilagoditi starosti i potrebama dojenčeta. Ako Vam liječnik nije drugačije savjetovao, držite se  preporuke u tablici. 

Dodatni savjet za pripremu formule: Preporuča se da se bočica za hranjenje protrese gore-dolje odmah nakon dodavanja praha u vodu i rotirati po potrebi dok se prašak potpuno ne otopi. Također se savjetuje dovoljno velika boca da se sadržaj dobro protrese. Po potrebi roditelji mogu prvo pripremiti prvu polovicu, pa drugu: prvo dodati pola količine praha u cijelu količinu dobro zagrijane vode i okrenuti i protresti bočicu za hranjenje, zatim dodati preostalu količinu praha i protresti bocu opet. Važno je ubrzati pripremu kako ne biste čekali i pustili da “stoji”. To može pomoći u smanjenju stvaranja grudica i stvrdnjavanja. 

Uputa za pripremu

Prije pripreme svakog obroka operite ruke.

1. Bočicu i poklopac sa dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar 5 minuta.

2. Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar 5 minuta. 

3. Vodu u lončiću ohladite na 40°C i prelijte je u bočicu.

4. Uspite ubočicu propisani broj mjerica pomoću priložene mjerice. 

5. Bočicu zatvorite i dobro promućkajte da se prašak potpuno otopi.

6. Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37°C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo. 

Glavni sastav: Mlijeko

Sastav: Obrano mlijeko, maltodekstrini, biljna ulja (palmino, sojino, kokosovo), galakto-oligosaharidi (mlijeko), laktoza, riblje ulje (DHA) (mlijeko), trikalcijev citrat, kolin bitartarat, emulgator (sojin lecitin), natrijev klorid, vitamini (natrijev askorbat, DL-alfa-tokoferil acetat, kalcijev D-pantotenat, nikotinamid, askorbinska kiselina, tiamin-hidroklorid, riboflavin, retinil acetat, piridoksin-hidroklorid, folna kiselina, fitomenadion, kolekalciferol, D-biotin, cijanokobalmin), inozitol, željezov difosfat, 

L-cistin, L-triptofan, kalcijev klorid, kalijev klorid, mliječne kulture (B. lactis, L. rhamnosus), ulje gljive Mortierella alpina (ARA) (mlijeko), trikalcijev fosfat, taurin, dinatrijev fosfat, L-karnitin, magnezijev oksid, cinkov sulfat, antioksidansi (ekstrakt bogat tokoferolima), natrijev selenit, bakrov sulfat, kalijev jodid, manganov sulfat, trikalijev citrat, trinatrijev citrat. 

Upozorenja: Majčino mlijeko najbolja je hrana za dojenčad. Novalac AC se mora uzimati pod liječničkim nadzorom i davati samo dojenčadi koja pokazuju simptome kojima je proizvod namijenjen. 

Proizvod nije primjeren za uzimanje kao jedini izvor prehrane nakon 6. mjeseca starosti i/ili u primjeru galaktozemije. Poseban oprez je potreban i kod dojenčadi s oslabljenim imunitetom, nedonoščadi ili novorođenčadi niske porođajne težine te kod alergijskih reakcija na mliječne bjelančevine. Nepravilna priprema ili čuvanje mogu predstavljati rizik po zdravlje. Proizvod nije primjeren za parenteralnu uporabu. Novalac AC nije prikladan za hranjenje putem sonde. Pakirano u kontroliranoj atmosferi. 

Uvijek pripremite svjež obrok. Čuvajte na suhom i hladnom mjestu, zaštićeno od svjetlosti. Proizvod je upotrebljiv najmanje do datuma označenog na dnu limenke. Nakon prvog otvaranja limenke sadržaj morate potrošiti u roku od tri tjedna. Nakon svake upotrebe limenku dobro zatvorite. Ne čuvajte nepopijen obrok. Ostatak bacite.

Veličina: 400 g

Registracija
Hrana za posebne medicinske potrebe
Količina
400
Jedinica mjere
gram
Oblik - oralni preparati
Prašak
Pogodno za
Bebe
Djeca
Dojenčad
Sadrži vitamine
Vitamin A
Vitamin B1 - tiamin
Vitamin B2 - riboflavin
Vitamin B3 - niacin
Vitamin B5 - pantotenska kiselina
Vitamin B6 - piridoksin
Vitamin B7 - biotin
Vitamin B9 - folna kiselina
Vitamin B12 - kobalamin
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin E
Vitamin K
Sadrži minerale i mikroelemente
Bakar
Cink
Fluor
Fosfor
Jod
Kalcij
Kalij
Klor
Magnezij
Mangan
Natrij
Selen
Željezo
Sadrži masne kiseline
AA -arahidonska
ALA - alfalinolenska
DHA - dokozaheksaenska
Linolna
Sadrži aminokiseline
Karnitin
Taurin
Sadrži ostalo
Inozitol
Kolin
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Čuvati izvan dosega djece.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu