Natural Elements Vitamin D3 & K2 kapsule
Hrvatski proizvod

Hrvatski proizvod

Natural Elements Vitamin D3 & K2 kapsule

Kapsule koje doprinose normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i fosfora, doprinose održavanju normalnih kostiju i normalne funkcije mišića.

C054818
22,98 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 2 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 2 bodova koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,40 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Vitamin D3 (kolekalciferol) jedini je esencijalni vitamin koji naš organizam može proizvesti koristeći sunce. Njegovo stvaranje potiče ultraljubičasto (UV-B) zračenje u koži. Kolekalciferol je prekursor aktivnog vitamina D, koji ima središnju ulogu u regulaciji metabolizma kalcija i fosfata. Koristi se kao mono pripravak za prevenciju i liječenje nedostatka vitamina D. U kombinaciji s kalcijem koristi se protiv osteoporoze.

Kolekalciferol se u tijelu pretvara u aktivni sastojak kalcitriol. Vitamin D3 ili kalcitriol u posljednjoj fazi djeluje kao hormon koji kontrolira različite fizičke procese i ispunjava vrlo različite funkcije. Znanstvenici su dugo vremena znali da vitamin D3 kontrolira unos kalcija i na taj način značajno utječe na zdravlje i stabilnost kostiju. Danas se, međutim, zna da učinak vitamina D3 ima više različitih funkcija.

Gotovo svaka stanica tijela ima receptore vitamina D, putem kojih vitamin kao hormon kontrolira izlučivanje različitih tvari. Ima značajnu ulogu u regulaciji hormonalne ravnoteže. Vitamin D utječe čak i na naš genetski sastav i odgovoran je za kontrolu više od 2000 gena. Podržava našu obranu, stimulirajući imunološki sustav. Kod osteoartritisa je također utvrđeno, da kolekalciferol smanjuje CRP i ublažava bol.

Zbog svih ovih navedenih funkcija brzo postaje jasno, koliko je vitamin D3 važan za naš imunološki sustav i zdravlje stanica i organa.  Liječnici i specijalisti obično mjere aktivnu razinu vitamina D kod bolesnika, kod kojih postoji rizik od smanjenog unosa vitamina D zbog bolesti crijeva (npr. Crohnova bolest ili celijakija) ili oštećenja bubrežne funkcije. Autoimune bolesti i pretilost također mogu biti uzročni čimbenici za nisku razinu vitamina D. Kod ovih slučajeva se, prije odluke o suplementciji, zahtijeva pažljivi liječnički pregled.

Pri visokim dozama vitamina D3  dolazi do relativnog nedostatka vitamina  K2.  K2 je odgovoran za transport i recikliranje kalcija apsorbiranog vitaminom D. S premalo  K2, kalcij se nakuplja u tijelu i na taj način dovodi do kalcifikacija tkiva, žila i organa, što je vrlo štetno za zdravlje. Već od 1000 IU, vitamin D  treba uzimati s vitaminom K2. Posebno se preporučuje MK7, prirodni oblik vitamina K2,  koji se ekstrahira iz fermentirane biljne hrane. Ovaj oblik pokazuje posebno dobru učinkovitost i jedini je prirodni oblik vitamina u dodacima prehrani. Optimalna opskrba vitaminom K2 daje se u dozi od 150-200µg. Tu količinu treba uzimati i kao dio terapije vitaminom D.

Vitamin K ima sposobnost aktiviranja određenih proteina. Oni uključuju faktore koagulacije, osteokalcin i Gla proteine. K2 je napravljen od K1, a pretvara se u K2 fermentacijom, koja se događa kod zdravih ljudi u crijevima. Vitamin K2 odgovoran je prvenstveno za snažnu koštanu strukturu. Aktivira protein osteokalcin. Ako je u tijelu prisutna velika količina neaktiviranog osteokalcina, povećava se rizik od prijeloma kostiju, jer se smanjuje gustoća kostiju. Ako je sadržaj vitamina K2 u tijelu prenizak, tada se ne može prenijeti dovoljno kalcija u kosti. Rizik od osteoporoze značajno se povećava.

S druge strane, vitamin K2 nije odgovoran samo za zdrav rast kostiju, već osigurava čiste krvne žile. To se postiže aktivacijom takozvanih Gla proteina, koji vežu višak kalcija, osiguravajući da se kalcij ne taloži u arterijama, gdje nakupljanjem može uzrokovati ozbiljan kardiovaskularni rizik. Zdravlje srca i krvožilnog sustava značajno se poboljšava zdravom razinom vitamina K2 u tijelu. Osim toga, važan je prijenosnik elektrona za mitohondrije, normalizirajući proizvodnju ATP-a, važne i središnje molekule energije u ljudskom tijelu. 

Vitamini   K2  se međusobno razlikuju. Postoji razlika bočnih lanaca u MK4, MK7 ili MK9, a prostorni raspored varira između cis i trans varijante. Najučinkovitiji, prema reprezentativnim studijama, je menakinon-7 ili MK7. Kod njega je utvđena najveća bioraspoloživost. Osim toga, topiv je u mastima i najduže se zadržava u ljudskom krvotoku, pri čemu razvija najbolji mogući učinak. U kombinaciji s drugim vitaminima, može se negativno utjecat na K2, stoga nudimo pripravak vitamina K2 u vlastitom obliku.

Vitamin D3 

-  doprinosi normalnoj apsorpciji/iskorištenju kalcija i fosfora

-  doprinosi normalnoj razini kalcija u krvi

-  ima ulogu u procesu dijeljenja stanica

-  doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava

-  doprinosi održavanju normalne funkcije mišića

-  doprinosi održavanju normalnih kostiju

-  doprinosi održavanju normalnih zubi

Vitamin K2

- ključan u razvoju kostiju

- promiče gustoću i čvrstoću kostiju

- podržava zdravlje arterija i kardiovaskularnog sustava

- podržava pravilan imunološki odgovor

- podržava zdravlje prostate

- podržava zdravlje kostiju

Nutritivne vrijednosti:

Sadržaj dnevna doza %PU*

Kolekalciferol(Vit.D3) 100µg (4000 I.U.) 2000%

Menakinon-7(Vit.K2) 100µg    134%

* Preporučeni dnevni unos

Sastav: Tvar za povećanje volumena: Mikrokristalna celuloza, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Kolekalciferol, Menakinon-7

Uporaba: Odrasli, 1 kapsula dnevno uz obrok.

Napomena: Dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Držati izvan dohvata djece. Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Veličina: 120 kapsula

Registracija
Dodatak prehrani
Količina
120
Jedinica mjere
komad
Oblik - oralni preparati
Kapsule
Pogodno za
Odrasli
Sadrži vitamine
Vitamin D
Vitamin K
Posebni atributi
Bez bojila
Bez fruktoze
Bez glutena
Bez konzervansa
Bez laktoze
Bez magnezijeva stearata
Bez zaslađivača
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Zemlja porijekla
Hrvatski proizvod
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Doziranje
1x1
Preporučena dnevna doza
1

Natural Elements dodaci prehrani su proizvodi vrhunske kvalitete, dobiveni od najkvalitetnijih sirovina 100%-tne čistoće te biološki aktivnih oblika tvari poboljšanih svojstava, u terapijski učinkovitim dozama.

Koristeći u proizvodnji isključivo vitamine, minerale i ostale elemente u tragovima identične aktivnim oblicima u metabolizmu, odnosno samo one sirovine koje naš organizam može optimalno iskoristiti, garantiramo izvanrednu bioraspoloživost.

Proizvodnja se vrši isključivo na principu kapsuliranja kako bi se izbjegla primjena dodatnih, a nepotrebnih tvari, koje su nužne u proizvodnji tableta.

HPMC (Hidroksipropil metil celuloza) su stabilne veganske kapsule kontrolirane kvalitete, izrađene od biljnih vlakana te ih organizam obrađuje bez ikakvog štetnog djelovanja.

Zbog čistih i pažljivo biranih supstanci, koje ne sadrže magnezijev stearat, laktozu, fruktozu, gluten i aditive jamčimo vrhunsku kvalitetu i najvišu razinu sigurnosti naših proizvoda.

Hrvatski proizvod

Hrvatski proizvod

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu