• %
Unimed Pharma OCUflash Kapi za oči

Unimed Pharma OCUflash Kapi za oči

Otopina za ispiranje oka s dodatkom biljke Vidac.

C034594
5,18 € Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 6,09 € -15%

Nema bodova vjernosti za ovaj proizvod.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

OCUflash su kapi za oko koje sadrže ekstrakt biljke vidac (Euphrasia officinalis). Namijenjene su ukapavanju u oko, ispiranju oka ili služe kao oblog za oko. Ekstrakt biljke vidac djeluje protupalno, kao dezinfekcija i adstringent. Ova svojstva biljke vidac već dugo se koriste za smirivanje oka te za prevenciju i dodatno liječenje neinfektivnih upala očnih kapaka i konjunktive oka.

OCUflash se koristi kao otopina za ispiranje nadražujućih čestica iz oka te u slučaju neugoda u oku kao što su peckanje, grebanje, svrbež i osjećaj stranog tijela u oku.

Korištenje / Indikacije:

OCUflash se može koristiti:

- za ispiranje oka nakon tonometrije i gonioskopije

- za uklanjanje stranog tijela, prašine i klorirane vode

- za ispiranje ostatka otopine fluoresceina

- za ispiranje mukoznih i gnojnih sekreta

- za ispiranje oka nakon stavljanja kontaktnih leća

- kao prva pomoć kod blagih erozija konjunktive izazvanih kiselinama ili lužinama (kreč, mort)

- kao dopunsko liječenje konjunktivitisa

- za uklanjanje kozmetičkih preparata s predjela oka (kapci, trepavice)

OCUflash mogu koristiti odrasli, adolescenti i djeca starija od godinu dana.

Sastav: 1 ml otopine sadrži 7 mg natrijevog klorida

Pomoćne tvari: benzalkonijev klorid, dinatrijev edetat, kalijev klorid, mag­nezijev klorid heksahidrat, polisorbat 80, ekstrakt biljke vidac (Euphrasia offici­nalis), natrijev tetraborat, natrijev hidroksid, pročišćenu vodu.

Uporaba: Za smirivanje nadraženog oka i za dodatno liječenje neinfektivnih upala konjunktive i kapaka, preporuča se doza od 1-2 kapi 1-4 puta dnevno. Za ispiranje oka otopina se primjenjuje sve dok se ne ukloni kontaminat ili strano tijelo. OCUflash  se može koristiti tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Napomena: Rijetko odmah nakon primjene, možete osjetiti blagi prolazni osjećaj pečenja ili se može javiti alergijska reakcija na neki sastojak ovog proizvoda. Ako se javi neki od ovih simptoma ili bilo koje druge neobične reakcije, obratite se vašem liječniku ili ljekarniku. OCUflash® ne utječe na koncentraciju pri upravljanju vozilom, rukovanju strojevima i radu na visini koji zahtijeva povećanu pažnju. Međutim, nakon primjene u konjunktivalnu vrećicu, može doći do zamagljenja vida tijekom vrlo kratkog razdoblja, tako da se aktivnosti koje zahtijevaju povećanu pažnju mogu obavljati tek nakon ovog prolaznog učinka. Ako dijete slučajno proguta otopinu, obratite se liječniku.

Tijekom primjene preparata bolesniku nije dozvoljeno nošenje mekih kontaktnih leća (naročito hidrofilnih). Ako je moguće, tijekom primjene ne bi trebalo nositi ni tvrde kontaktne leće ili ih prije primjene preparata treba izvaditi i ponovo staviti najranije 20 minuta nakon ukapavanja. U slučaju da koristite još neke kapi ili mast za oči, preporučuje se razmak između primjene od najmanje 5 minuta.

Nakon prvog otvaranja sadržaj bočice se ne smije koristiti dulje od 28 dana.

Veličina: 10 ml

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
10
20
Oblik
Kapi
Mjesto primjene
Oči
Pogodno za
Bebe
Djeca
Dojenčad
Odrasli
Stariji
Trudnice
Sadrži biljke
Vidac (Euphrasia officinalis)
Zemlja porijekla
Slovačka
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu