Otikon Mini kapi za uho u spreju

Otikon Mini kapi za uho u spreju

Kapi za uho u spreju za ublažavanje boli u uhu.
C050823
14,60 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Kapi za uho u spreju za ublažavanje boli, uklanjanje ušnog voska i poboljšanje sluha. Proizvod pomaže poboljšati sluh kad se u zvukovodu nalazi previše ušnog voska.

Sastojci: Maslinovo ulje, cvijet sitnocvjetne divizme (Verbascum Thapsus) u maslinovom ulju, cvijet nevena (Calendula Officinalis) u maslinovom ulju, kantarion (gospina trava) (Hypericum perforatum) u maslinovom ulju, ulje lavande, tokoferol (vitamin E) u suncokretovom ulju, ekstrakt lista ružmarina (Rosmarinus officinalis) u repičinom ulju, ulje češnjaka (bijelog luka), karnozična kiselina. 

Namjena: Kapi za uho u spreju za ublažavanje boli, uklanjanje ušnog voska i poboljšanje sluha. Proizvod pomaže poboljšati sluh kad se u zvukovodu nalazi ušni vosak. 

Kada se proizvod ne smije primijeniti? Nemojte primijeniti ako ste osjetljivi na bilo koji od njegovih sastojaka.

Nemojte primijeniti ovaj proizvod bez prethodnog savjetovanja s liječnikom: ako postoji infekcija vanjskog uha s iscjetkom ili krvarenjem, u slučaju ekcema uha, ako je oštećen bubnjić ili ako ste trudni ili dojite.

Upozorenja: Samo za vanjsku primjenu. Ne gutati. Ovaj proizvod nemojte primjenjivati dulje vrijeme bez savjetovanja s liječnikom. Ako ste osjetljivi na bilo koji medicinski proizvod ili lijek, obavijestite svog liječnika prije primjene ovog proizvoda. Izbjegnite dodir kapi (raspršivanjem) s očima i unutarnjim šupljinama tijela (osim ušiju), npr. sluznicama i otvorenim ranama.

Interakcije s drugim lijekovima ili proizvodima: Ako istovremeno uzimate lijek ili drugi proizvod ili ste nedavno završili liječenje s lijekom ili drugim proizvodom, uključujući lijekove ili proizvode nabavljene bez recepta, obavijestite o tom svog liječnika, kako biste izbjegli rizik ili nedostatak djelotvornosti koji proizlazi iz interakcije s lijekovima ili drugim proizvodima.

Štetni događaji: Dodatno, uz željeno djelovanje proizvoda, mogu se pojaviti i privremeni štetni događaji , uključujući blagu lokalnu nadraženost uha nakon primjene proizvoda (raspršivanja). Ovi događaji brzo nestaju nakon što se priviknete na proizvod. Ako osjetljivost kože ustraje prekinite liječenje i potražite savjet liječnika.

Štetni događaji koji zahtijevaju posebnu pažnju: U rijetkom slučaju ozbiljne nadraženosti, osipa, upale, iscjetka ili krvarenja (a koji nisu postojali prije primjene proizvoda): prestanite primjenjivati proizvod i obratite se liječniku. Ako iskusite bilo koji štetni događaj koji nije naveden u ovoj uputi ili nastupi promjena općeg stanja organizma, odmah se obratite svom liječniku i, ako je potrebno, prekinite primjenu proizvoda i obratite se liječniku.

Doziranje i način primjene: Prije prve primjene preporuča se raspršiti 1-2 kratka potiska u umivaonik kako bi se provjerilo je li mlaznica ispravna. Doziranje, osim ako liječnik nije drugačije propisao: 1-2 kratka potiska u uho 3 puta dnevno tijekom 5-7 dana ili dok ne dođe do poboljšanja. Ne prekoračujte preporučenu dozu.

Uputa za uporabu: Protresite bočicu, ispravite mlaznicu i umetnite vrh mlaznice otprilike ½ cm u zvukovod. Pazite da mlaznicu ne umetnete duboko u uho. Primijenite 1-2 kratka potiska, svaki u trajanju oko jedne sekunde. Pričekajte pola minute i stavite mali komadić pamučne vate u uho. Nakon raspršivanja možete nagnuti glavu u stranu kako bi ubrzali prodiranje otopine u uho. Ponovite, po potrebi, ne više od 3 puta na dan. Vratite mlaznicu u početni položaj i spremite bočicu u kutiju. Proizvod se može primijeniti u djece samo pod nadzorom odrasle osobe.

Pažnja! Ne gutati i ne pojesti! Ovaj proizvod je namijenjen samo za vanjsku primjenu u uho. Ako nakon 3 dana liječenja nema poboljšanja obratite se liječniku. Nemojte primijeniti u oko i izbjegnite dodir s očima. U slučaju dodira s očima ispirati vodom iz slavine tijekom nekoliko minuta. Ako je potrebno, potražite pomoć liječnika. U slučaju nadražaja ili osjetljivosti prestanite primjenjivati i obratite se liječniku.

Spriječite trovanje! Čuvati na zatvorenom mjestu izvan dohvata djece ili male djece, kako bi se izbjeglo trovanje. Ako ste prekoračili dozu ili je dijete ili odrasla osoba zabunom progutala otopinu, odmah se uputite u bolnicu na hitni prijem i sa sobom ponesite pakiranje proizvoda. Ne izazivati povraćanje osim ako to izričito nije odredio liječnik.

Proizvod nemojte primjenjivati u mraku.  Svaki put kada primjenjujete proizvod provjerite naljepnicu na spremniku i način uporabe. Nosite naočale ako ih trebate.

Čuvanje: Čuvati na hladnom mjestu (na temperaturi ispod 25 °C). Čuvati zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti. Ne čuvati u hladnjaku i ne zamrzavati. Proizvod se može primijeniti tijekom 3 mjeseca nakon prvog otvaranja, ali u svakom slučaju ne dulje od roka valjanosti navedenog na pakiranju. Čuvati u originalnom pakiranju, nakon svake primjene zatvoriti. Ne primjenjivati nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju. Čuvati izvan dohvata djece i male djece.Čak i pri preporučenom načinu čuvanja/kako je opremljen proizvod može se primjenjivati samo ograničeno vrijeme. Molimo provjerite rok valjanosti! Ako ste u nedoumici obratite se osobi od koje ste nabavili proizvod. Proizvod nemojte čuvati u istom pakiranju zajedno s drugim proizvodima ili pripravcima.

Veličina: 7 ml

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
7
Jedinica mjere
mililitar
Oblik
Kapi
Mjesto primjene
Uho
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Ostali proizvodaci

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu