Gaia Naturelle Pulse Living Juice Blend
Gaia Naturelle Pulse Living Juice Blend
Gaia Naturelle Pulse Living Juice Blend
Gaia Naturelle Pulse Living Juice Blend

Pulse Living Juice Blend vrećica

Prirodni voćni prah,dodatak prehrani s voćem, povrćem, kurkumom te prirodnim vitaminom C iz acerole.

C057382
2,66 €

Nema bodova vjernosti za ovaj proizvod.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Prirodni voćni prah,dodatak prehrani s voćem, povrćem, kurkumom te prirodnim vitaminom C iz acerole.

- za imunitet

- antioksidans

- protiv umora i iscrpljenosti

- brza priprema

- prirodni vitamini i minerali

Vitamin C doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, zaštiti stanica od oksidativnog stresa te normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Pulse Living Juice prah iz liofiliziranog voća i povrća, jednostavan je za pripremu, pruža punoću okusa, mirisa i teksture kao kod kuće iscijeđenog soka bogatog prirodnim vitaminima i mineralima. Liofilizacija (sušenje smrzavanjem) voća i povrća je najbolji način konzervacije plodova kojim se postupkom uspije zadržati čak 97% svih hranjivih tvari. Prilikom postupka liofilizacije izgubi se iznimno mala količina vitamina C i vlakna koji su prirodno prisutni u voću i povrću.

Liofilizirani plod maline

Maline su odličan izvor hranjivih i bioaktivnih spojeva uključujući vitamine, esencijalne minerale, masne kiseline (u liofiliziranim plodovima malina se nalaze i sjemenke maline koje su nutritivna bomba), dijetalna vlakna, karotenoida i fenolnih spojeva. Među njima, antocijani su klasa fenolnih spojeva koji su odgovorni za crveno-ljubičastu boja ploda maline. Glavni antocijani u malinama su derivati cijanidina. Antocijani se tradicionalno koriste kao prirodni dodaci prehrani koji se mogu koristiti za prevenciju nekoliko bolesti, uključujući neke metaboličke bolesti, mikrobne infekcije i drugo. Antocijani imaju širok raspon primjena u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji te također u fitoterapiji.

Antocijani su izrazito nestabilne molekule izuzetno osjetljive na temperaturu, stoga obrada voća koja ih sadrži mora biti pažljiva, a lioflilizacija se pokazala kao jedna od najboljih za očuvanje antocijana u malinama. Važno je znati da antocijani pokazuju veliku bioaktivnost u našem organizmu sa odličnom bioasorpcijom (7).

Liofilizirani korijen celera

Celer (Apium graveolens) jedno je od najvažnijih povrća u ljudskoj prehrani i ljekovita biljka u tradicionalnoj medicini i farmakologiji. Prehrambena i terapeutska važnost celera proizlazi iz minerala, vitamina, dijetalnih vlakana, ß-karotena, eteričnih ulja i fenola široko prisutnih u ovoj biljci (8,9). No, fenoli (flavonoidi i fenolne kiseline) najzaslužniji su za izraženu antioksidacijsku sposobnost celera (10). Fenolni spojevi uključeni su u prevenciju kardiovaskularnih bolesti, također pokazuju protuupalna i antimikrobna svojstva (11,12).

Budući da su fenoli nestabilni, tj. vrlo podložni razgradnji (zagrijavanjem) ili reakciji s nekim čimbenicima (npr. kisikom) tijekom obrade, što može rezultirati promjenom njihove strukture i smanjenjem bioaktivnog potencijala, provodi se liofilizacija korijena celera koje se može smatrati jednom od najboljih metoda konzerviranja za održavanje antioksidativnih svojstava celera. Liofilizacijom ostaju očuvani svi fenolni spojevi u korijenu celera od kojih posebno izdvajamo apigenin, luteolin, kaempherol, vanilinska kiselina, ferulinska kiselina i kahetin. Apigenin je jedan od najvažnijih fenolnih spojeva za koje se smatra da bi mogao biti kandidat za novi antibiotik, ili kao dodatak prehrani za poboljšanje učinkovitosti antibiotika. Apigenin je poznat i po svojim opuštajućim svojstvima, jer smanjuje razinu kortizola što znači da pruža zaštitu pri odgovoru organizma na stres.

Lioflilizirani korijen đumbira

Đumbir (Zingiber officinale), višegodišnja je biljke iz obitelji Zingiberaceae koja se naširoko koristi kao aroma hrani, ali i kao prirodni izvor funkcionalne hrane i nutraceutika. Zdravstveno djelovanje đumbira pripisuje se njegovim bogatim i moćnim antioksidativnim fitokemikalijama - prvenstveno gingeriolu, terpenima i uljnoj smoli đumbira. Posljednjih godina mnoge zdravstvene recenzije o đumbiru izvijestile su o njegovim korisnim bioaktivnostima kao što su antioksidativna svojstva i protuupalno djelovanje u biološkim sustavima (13, 14, 15, 16).

Svježi đumbir, ima visok sadržaj vlage od 78,89 % i klasificiran je kao lako kvarljiva roba. Đumbir s visokim udjelom vlage vrlo je osjetljiv na kvarenje zbog rasta mikroorganizama i deterioracijskih reakcija posredovanih vlagom. Stoga je liofilizacija đumbira dobar postupak nakon berbe koji mu produljuje rok trajanja, a istovremeno čuva njegove prirodne fitokemikalije i poboljšava njegovu bioaktivnost. Osim toga, liofilizacijom se održavaju atributi kvalitete proizvoda, kao što su hranjive tvari, boja, okus s nerazlučivim promjenama izvornog proizvoda. Čak, liofilizacijom se povećava sadržaj flavonoida u odnosu na svježi korijen đumbira. Reduktivna sposobnost ekstrakata đumbira osušenog zamrzavanjem (liofilizacijom) značajno se povećala za 3,95 odnosno 3,15 puta, u usporedbi sa svježim ekstraktom. Zdravstveno djelovanje đumbira pripisuje se njegovim bogatim i moćnim antioksidativnim fitokemikalijama - prvenstveno gingeriolu, terpenima i uljnoj smoli đumbira (17).

Liofilizirani korijen cikle

Cikla sadrži nitrate, što znači da povećava razinu dušikovog oksida u našem tijelu. Dušikov oksid - plin koji se već prirodno pojavljuje u tijelu - govori našim krvnim žilama da se prošire, povećavajući protok krvi i snižavajući krvni tlak. Nitrati poboljšavaju izvedbu kod vježbanja jer povećavaju protok kisika u mišićima povećavajući izdržljivost. Betalain iz cikle je biljni antioksidans koji odgađa znakove starenja i proljepšava kožu kroz svoju detoksifikacijsku ulogu (18, 19).

Betalain je iznimno osjetljiv na visoku temperaturu i svakom obradom korijena cikle se gubi - osim liofilizacijom. Betalaini su klasa pigmenata topivih u vodi i koji sadrže dušik, sintetiziranih iz aminokiseline tirozina, i spadaju u dvije strukturne skupine, crveno-ljubičaste (betacijanini - iz cikle) ili žute (betaksantini - iz kaktusa). Zbog vitamina B skupine, cikla pomaže smanjiti učinak demencije i gubitka pamćenja povećavajući dotok krvi u mozak.

Prirodni ekstrakt ploda acerole

Acerola (Malpighia Glabra) jedan je od najbogatijih prirodnih izvora askorbinske kiseline i sadrži mnoštvo fitonutrijenata poput karotenoida fenola, antocijanina i flavonoida (24). Tijekom posljednjih nekoliko godina među znanstvenom zajednicom i farmaceutskim tvrtkama bilježi se porast zanimanja za ovo voće. Voće sadrži ogromnu količinu askorbinske kiseline u rasponu od 1500 - 4500 mg/100 g, što je oko 50 - 100 puta više od naranče ili limuna (24). Esktrakt acerole prahu bogat je kako vitaminom C i njegovim jedinstvenim čimbenikom protiv starenja (SOD) - superoksid dismutazom. On nije samo jedan od najizdašnijih prirodnih izvora vitamina C, već osigurava i vitamine A, E, P, vitamine B skupine, proteine i niz mineralnih elemenata u tragovima koji su potrebni ljudskom tijelu. U voćnom svijetu acerola je najbogatiji izvor kompleksa vitamina C, jer sadrži vitamin P - bioflavonoide koji potiče aktivnost i bioraspoloživost u organizmu. Stoga je njegova apsorpcija i učinkovitost daleko veća nego kod drugih izvora vitamina C. Visoke doze vitamina C, posebno se preporučuje u trudnica, dojilja, pušača, kod krvarenja desnih, manjku kolagena, žena koje uzimaju kontracepcijska sredstva te anemičnih osoba.

Prah ploda jabuke

Sušene jabuke su najbolji i najoptimalniji izvor topivih i netopivih vlakana. Ta dijetalna vlakna sprječavaju skokove razine šećera u krvi, ispiru toksine i štetne bakterije iz crijeva, omekšavaju stolicu i sprječavaju zatvor. Topiva vlakna odgovorna su za kontrolu razine šećera u krvi i smanjenju kolesterola, dok netopiva vlakna održavaju crijeva čistima (25). Suhe jabuke sadrže dva esencijalna vitamina B koji potiču energetski metabolizam, poboljšavaju hormonalnu ravnotežu i hrane mozak. To su pantotenska kiselina (vitamin B5) i piridoksin (vitamin B6). Sušene jabuke sadrže polifenole-kvercetin, i opet, njihov sadržaj je povećan sušenjem u odnosu na svježi plod jabuke (25). Pomoću polifenola stanice vašeg tijela bit će nahranjene i opremljene za brže zacjeljivanje, što će dovesti do povećanja energije, vidljivog sjaja na vašoj koži i poboljšanja raspoloženja i mentalnih funkcija (26).

Sušeni korijen kurkume

Kurkuma (Curcuma longa) uzeta kao mono-pripravak se iznimno teško apsorbira u krvotok, i kao takva je gotovo beskoristan dodatak prehrani. Maksimalna korist kurkume jest kada ju povežemo sa voćem i povrćem kako bi se uspješno apsorbirala. Jarko žuta boja kurkume uglavnom dolazi od njezinih sastojaka poznatih kao kurkuminoidi, od kojih je kurkumin najaktivniji. Također znamo da se kurkuma, a posebno njen aktivni sastojak kurkumin u organizmu slabo apsorbira. Razlog tome je što se kurkumin otapa u masnoći, a ne u vodi, a kako je probavni sustav prilično vodenasta sredina, većina ga tijelo jednostavno izbaci. Također znamo da se mala količina koja se apsorbira zatim brzo metabolizira (razgrađuje). Ovi čimbenici rezultiraju niskom bioraspoloživošću, što znači da je vrlo malo kurkumina dostupno tijelu za korištenje. Kvercetin iz suhe jabuke pomaže u očuvanju kurkumina - inhibirajući enzim koji ga deaktivira u organizmu, ali zajedno ispoljavaju snažno sinergističko djelovanje. Kurkumin je nadaleko poznat po svojim antioksidativnim i protuupalnim svojstvima, pa igra važnu ulogu u borbi protiv upala, artritisa, problema sa želucem i kožom.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (15 g):

Prah liofiliziranog ploda maline 4,5 g

Prah liofiliziranog ploda acerole 2,25 g

 - sadrži prirodni vitamin C 377 mg (471% PU*)

Prah liofiliziranog korijena celera 0,9 g

Prah liofiliziranog korijena đumbira 0,3 g

Prah liofiliziranog korijena cikle 1,5 g

Prah ploda jabuke 3 g

Prah ploda acerole 2,25 g

Prah korijena kurkume 0,2 g

*PU= preporučeni dnevni unos

Sastav: prah liofiliziranog ploda maline (Rubus idaeus), prah ploda jabuke (Malus domestica), prah liofiliziranog ploda acerole (Malphigia glabra), prah ploda acerole (Malphigia glabra), prah liofiliziranog korijena cikle (Beta vulgaris), prah liofiliziranog korijena celera (Apium graveolens), prah liofiliziranog korijena đumbira (Zingiber officinale), prah korijena kurkume (Curcuma longa), sladilo: steviol glikozid.

Uporaba: Sadržaj vrećice (15 g) otopiti u pola čaše vode (1-2 dl) i popiti jednom dnevno.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Upozorenje: Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Veličina: 1 vrećica od 15 g 

Registracija
Dodatak prehrani
Oblik - oralni preparati
Prašak za napitak
Pakiranje
Vrećica
Pogodno za
Odrasli
Stariji
Sadrži biljke
Acerola - Antilska trešnja (Malpighia punicifolia)
Celer (Apium graveolens)
Cikla (Beta vulgaris)
Jabuka (Malus)
Kurkuma (Curcuma zedoaria)
Malina (Rubus idaeus)
Đumbir (Zingiber officinalis)
Sadrži vitamine
Vitamin C
Posebni atributi
Vegansko
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Čuvati izvan dosega djece.
Upozorenje
Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu