Bioclin Deo Allergy sprej
40

Preporučuju dermatolozi

Bioclin Deo Allergy sprej

Dezodorans u spreju nježnog mirisa, pogodan za najosjetljiviju, reaktivnu i alergijama sklonu kožu. Ne sadrži iritirajuće aktivne tvari koje bi na takvoj koži mogle uzrokovati osip, crvenilo te neugodan osjećaj peckanja i svrbeža.

C058786
10,53 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Dezodorans u spreju nježnog mirisa, kontrolira znojenje kod reaktivne kože i kože sklone alergijama bez začepljenja pora ili promjene pH vrijednosti kože, osiguravajući pravilno dezodorirajuće djelovanje.

Obogaćen ksilitolom, koji pomaže u kontroli rasta bakterija na koži, i trehalozom, koja umiruje, vlaži i pruža optimalnu udobnost čak i najosjetljivijoj, reaktivnoj ili svježe depiliranoj/obrijanoj koži.

Ne ostavlja nikakav trag.

Najosjetljivija i najreaktivnija koža često je iritirana korištenjem dezodoransa s aktivnim sastojcima poput alkohola i molekula antiperspiranta, uzrokujući osipe, crvenilo te neugodan osjećaj peckanja i svrbeža.

Deo Allergy je specifična linija dezodoransa za kožu sklonu alergijama, reaktivnu i svježe depiliranu kožu, koja kontrolira znojenje bez začepljenja pora i bez promjene pH vrijednosti epidermisa, što osigurava dugotrajno djelovanje dezodoransa. 

Tjelesni miris: Stvaranje tjelesnih mirisa rezultat je mikrobne razgradnje: 

- znoj, koji uglavnom izlučuju apokrine žlijezde znojnice i djelomično ekrine žlijezde

- sebum koji luče žlijezde lojnice

Znoj + sebum + mikrobiota kože = neugodan miris bioclin deo djeluje na glavne uzroke neugodnih mirisa - kontrola rasta mikrobiote kože - sprječava enzimsku razgradnju znoja i sebuma i naknadno stvaranje hlapljivih spojeva neugodnog mirisa - sprječavanje lučenja znoja 

Preporučamo: Prikladno za osjetljivu, reaktivnu i alergijama sklonu kožu. 

Svojstva:

- 92% prirodnih sastojaka 

- osjetljiva, reaktivna i alergijama sklona koža

- ne ostavlja trag 

- nježnog mirisa 

- bez aluminijevih soli, alkohola i konzervansa

- kontrolira rast bakterija 

Aktivni sastav: 

Xylitol:

- Ekskluzivni aktivni sastojak koji pomaže u kontroli rasta bakterija koje uzrokuju neugodan tjelesni miris i osigurava optimalnu razine  hidratacije. Predstavlja prirodno rješenje protiv znojenja.

- Ksilitol je alkohol dobiven od ksiloze i šećera pentoze. Nalazi se u voću, povrću i morskim algama i prirodni je međuprodukt u metabolizmu ugljikohidrata kod ljudi i životinja. Na koži ksilitol ima dvije glavne prednosti:

- Budući da je šećer, zadržava vlagu u tijelu i djeluje kao ovlaživač također pomaže u kontroli rasta bakterija, točnije sprječava prianjanje bakterija i bakterijskih biofilmova na sluznicu i kožu.

Triethylcitrat: Ester limunske kiseline, koji se koristi za inhibiciju djelovanja esteraza prisutnih na koži. Esteraze su enzimi, uglavnom bakterijskog podrijetla, koji napadaju komponente sebuma i znoja i razgrađuju ih na hlapljive spojeve koji su odgovorni za neugodne mirise.

Trehaloza: Disaharid koji se sastoji od dvije molekule glukoze, prirodno prisutan u životinjskom i biljnom svijetu. Ima učinkovito hidratantno, umirujuće i dezodorirajuće djelovanje. Trehaloza sprječava neugodan miris tijela uzrokovan hlapljivim aldehidima koji nastaju oksidacijom palmitoleinske kiseline, a koji se posebno pojačavaju nakon 55. godine života.

Ulje kadulje: Imaučinkovito antibakterijsko, adstrigentno, antiperspirantno i umirujuće djelovanje. Glavne komponente uključuju 1,8-cineol, kamfor, α–tujon, β–tujon, borneol i viridiflorol.

Sastav: Aqua (Water) • Trehalose • PPG-26-Buteth-26 • PEG-40 Hydrogenated Castor Oil • Trethyl Citrat • Ethylhexylglycerin • Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate • Xylitol • Salvia officinalis (Sage) Oil • Citric Acid •Arginine • Disodium Phosphate • Caprylyl Glycol • Disodium EDTA • Parfum (Fragrance).

*Popis sastojaka se stalno ažurira. Pozivamo vas da pogledate sastojke prikazane na pakiranju proizvoda.

Ne sadrži alkohol, derivate pšenice i potisni plin – Hipoalergeno (proizvod namijenjen smanjenju rizika od alergija) – Klinički ispitano – Testirano na nikal, kobalt krom, paladij i živu* 

*Sastav proizvoda minimizira mogućnost alergija.

*Manje od 1 ppm. Manje količine mogu izazvati preosjetljivost kože. 

Uporaba: Držite proizvod 15 cm od područja pazuha i pritisnite raspršivač 1-2 puta. Nanesite ujutro i/ili prije fizičke aktivnosti, odnosno po potrebi. 

Veličina: 100 ml

Registracija
Kozmetika
Količina
100
Jedinica mjere
mililitar
Oblik
Sprej
Mjesto primjene
Pazuh
Sadrži biljke
Kadulja (Salvia officinalis)
Sadrži ostalo
Ksilitol
Trehaloza
Triethyl citrate - Lemonester
Posebni atributi
Bez alkohola
Bez konzervansa
Bez pšenice
Dermatološki ispitano
Hipoalergeno
Klinički testirano
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Namjena
Čišćenje i higijena
Tip kože
Osjetljiva
Svi tipovi
40

Preporučuju dermatolozi

Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu