• Novi proizvod
Naturavita Divlji kesten gel

Naturavita Divlji kesten gel

Divlji kesten je u službenoj kliničkoj fitoterapiji odobren za liječenje kronične venske insuficijencije, tegoba s proširenim venama te subjektivnih simptoma teških i otečenih nogu. 

C034858
22,60 €
(226€ za 1 LIT) |

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 2 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 2 bodova koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,40 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Divlji kesten je u službenoj kliničkoj fitoterapiji odobren za liječenje kronične venske insuficijencije, tegoba s proširenim venama te subjektivnih simptoma teških i otečenih nogu. Europske regulatorne agencije, poput ESCOP-a, odobrile su upotrebu kestena kao lijeka na temelju 13 kliničkih studija u kojima je dokazano povoljno djelovanje njegova ekstrakta kod takvih tegoba.

Divlji kesten je tradicionalni biljni lijek koji ublažava simptome nelagode i težine nogu povezane s manjim venskim poremećajima cirkulacije.

Također se koristi i za ublažavanje znakova modrica, kao što su lokalni edemi i hematomi, za poboljšanje stanja u umornim nogama i za jačanje venskog sustava, kod otečenih nogu, napetosti i grčeva u listovima tijekom noći i dana, svrbeži, teških nogu.

Za liječenje loše cirkulacije koja može uzrokovati oticanje nogu (kronična venska insuficijencija) ekstrakt ploda divljeg kestena najčešće se koristi oralno ili u obliku gela. Također, ekstrakt ploda divljeg kestena koristi se i za mnoga druga stanja, ali ne postoje dovoljno dobri znanstveni dokazi koji bi poduprli ove druge upotrebe.

Divlji kesten za vene i kapilare – prednosti uporabe

Istraživanja sugeriraju da escin ima protuupalna svojstva i štiti stanice koje oblažu vene. To može smanjiti istjecanje krvne plazme i spriječiti oticanje nogu. Osim toga, escin može poboljšati tonus vena i njihovu sposobnost da se učinkovito kontrahiraju. Stoga biljna svojstva divljeg kestena sugeriraju da njegova uporaba može potencijalno liječiti stanja koja uključuju upalu ili oticanje vena.

Kronična venska insuficijencija

Kronična venska insuficijencija nastaje kada zalisci u venama osobe ne mogu pravilno raditi. To dovodi do toga da su vene manje sposobne vraćati krv natrag u srce zbog čega se kod osobe razviju proširene vene. Ovaj problem više pogađa žene nego muškarce.  Simptomi mogu uključivati oticanje, bol i promjenu boje kože.  Kako divlji kesten može imati vazoprotektivna svojstva, potencijalno bi mogao poboljšati tonus vena i pomoći im da pumpaju krv natrag u srce.

Pregledni članak iz 2015. pokazuje da ekstrakt sjemenki divljeg kestena može pružiti sigurnu i podnošljivu opciju liječenja kronične venske insuficijencije. Europska agencija za lijekove (EMA) naglašava da ekstrakt može ublažiti simptome nelagode i težine u nogama povezane s kroničnom venskom insuficijencijom.

Hemoroidi

Zbog blagotvornog djelovanja na vene, neki dokazi upućuju na to da divlji kesten može biti od pomoći kod hemoroida. Međutim, malo je dostupnih kliničkih istraživanja koja to podupiru. Stoga su potrebna dodatna istraživanja kako bi se utvrdilo može li ekstrakt divljeg kestena biti koristan za liječenje hemoroida.

Sastav: 

- divlji kesten

- alantoin

- ulje mente

Sastav: Aqua, Alcohol denat., Aesculus Hippocastanum Extract, Glycerin, Acrylates/C10-30 Alkyl, Acrylate Crosspolymer, Aroma, Allantoin, Sodium Hydroxide, Mentha Arvensis

Uporaba:

Nanijeti lagano, u tankom sloju nanosi na noge dva puta dnevno (najbolje ujutro i navečer) i to tako da se dlanovima premaže od nožnog zgloba prema koljenu, ne umasiravati.

Protiv hemeroida nanijeti više puta dnevno na čistu kožu.

Nakon otvaranja staklenku držati u hladnjaku, proizvod je bez konzervansa.

Divlji kesten gel je nemastan, ne ostavlja tragove na odjeći ili posteljini tako da nakon nanošenja gela možete odmah odjenuti odjeću ili krenuti na spavanje.

Veličina: 100 ml

Registracija
Kozmetika
Količina
100
Jedinica mjere
mililitar
Oblik
Gel
Mjesto primjene
Noge
Tijelo
Pogodno za
Odrasli
Stariji
Sadrži biljke
Divlji kesten (Aesculus hippocastanum)
Metvica (Mentha piperita)
Sadrži ostalo
Alantoin
Posebni atributi
Bez konzervansa
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu