Gaia Naturelle Pulse Proteins & Omega Smoothie
Gaia Naturelle Pulse Proteins & Omega Smoothie
Gaia Naturelle Pulse Proteins & Omega Smoothie
Gaia Naturelle Pulse Proteins & Omega Smoothie

Pulse Proteins & Omega Smoothie vrećica

Biljni prah s proteinima graška, konoplje, banane i chia sjemenkama. Sa sladilom.

C057352
2,66 €
(0.17733333333333€ za 1 VRE?ICA) |

Nema bodova vjernosti za ovaj proizvod.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Biljni prah s proteinima graška, konoplje, banane i chia sjemenkama. Sa sladilom.

- Jednostavna priprema

- Bogato biljnim proteinima

- Bogato Omega 3 masnim kiselinama

- Bogato vlaknima

Pulse Proteins & Omega sadrži biljne proteine iz graška i konoplje koji su odličan izbor za sve osobe koje unose nedovoljne količine bjelančevina, vegetarijance, vegane, sportaše i sve one koji nemaju uvijek dovoljno vremena za zdravu i svježu užinu. Možete ga pomiješati s mlijekom, biljnim mlijekom, omiljenim žitaricama ili smoothiem kako bi upotpunili obrok. Za razliku od drugih proteina u prahu, ovaj prirodni biljni prah nema nuspojave nadimanja te ima svjež i prirodan okus.

Liofilizirani protein graška

Proteinski prah dobiven od 100 % izolata proteina graška — bez ikakvih dodataka, budući da su izolati proteina visoko rafinirani, u svakoj mjerici ima više proteina, a manje ugljikohidrata i masti — savršeno. Proteini su jedan od najvažnijih nutrijenata za uravnoteženo zdravlje. Ne samo da protein pruža strukturni okvir svim stanicama u tijelu i djeluje kao važan koordinator većine svih tjelesnih funkcija i procesa, on je također kritičan nutrijent od važnosti za sportaše i druge koji žele održati svoju energiju ili napraviti promjene u svom tijelu. Iako se proteini prirodno nalaze u mnogim namirnicama, posebice proizvodima životinjskog podrijetla, mnogi ljudi danas uživaju u konzumiranju koncentriranih proteinskih dodataka koji im pomažu u ispunjavanju dnevnih ciljeva. Zahvaljujući napretku tehnologije prehrambene znanosti - liofilizacija, potrošači mogu uživati u prikladnim proteinskim dodacima iz raznih izvora, ovisno o njihovim željama. Budući da je samo minimalno prerađen u odnosu na izvorni oblik, liofilizirani izolat proteina graška nema negativne nuspojave koje dolaze s nekim drugim vrstama prerađene hrane koja sadrži velike količine punila i konzervansa poput šećera i natrija. Studije su pokazale da je prerađeni izolat proteina graška dovoljno siguran da se može koristiti u formulama za dojenčad. Osim ako već nemamo zdravstveno stanje ili intoleranciju na grašak, trebali bismo uključiti izolat proteina graška kao dio svoje redovne prehrane. Konzumacija proizvoda izolata proteina graška također pomaže u izbjegavanju lektina (pretjerana konzumacija lektina u grahoricama može u nekim slučajevima uzrokovati probleme s probavom poput nadutosti, proljeva i upale) jer se on odvaja od proteina tijekom procesa ekstrakcije.

Prednosti u usporedbi za drugim proteinima:

Protein graška probavlja se sporije od sirutke, što ga čini dobrom opcijom za ljude koji žele kontrolirati svoj apetit tijekom dana.

Za one koji biraju veganski način života i izbjegavaju proteine životinjskog podrijetla, proteini graška idealan su izvor hranjivih tvari.

Prisutnost svih potrebnih esencijalnih aminokiselina – aminokiselina razgranatog lanca (BCAA) koje tijelo ne može proizvesti – u svom aminokiselinskom profilu. Istraživanja iz 2018. pokazuju da su proteini graška jedan od izvora biljnih proteina koji zadovoljava ljudske potrebe za ovim esencijalnim aminokiselinama.

Protein konoplje

Proteinski prah konoplje bogata je riznica vitamina, minerala, esencijalnih aminokiselina, esencijalnih masnih kiselina, antioksidansa. Jedan je od najbogatijih izvora lako probavljivih bjelančevina, s vrlo sličnim prehrambenim vrijednostima kao kod mlijeka, mesa i jaja. Također je bogat vitaminima (osobito vitamin E), mineralima (magnezij, kalij, kalcij, željezo), vlaknima, omega 3 masnim kiselinama, klorofilom, alfa, beta i gama globulinom i svakom bitnom amino kiselinom. Blagotvorno djeluje na probavu, pruža i osjećaj sitosti, te tako pomaže smanjiti unos kalorija. Zahvaljujući svom sastavu, proteinski prah konoplje podiže razinu energije, što je od izuzetnog značaja u procesu mršavljenja, posebice kod pojačane fizičke aktivnosti. Proteini konoplje pridonose oblikovanju tijela, izgradnji mišićne mase i oporavku mišića nakon napornih tjelovježbi. Konopljin proteinski prah ne sadrži gluten niti laktozu, lako je probavljiv i prihvatljiv osobama koje imaju intoleranciju na gluten ili laktozu.

Zelena banana sušena

Brašno zelene banane je dobiveno mljevenjem suhog ploda zelene (nedozrele) plantana banane uzgojene u kontroliranim uvjetima. Plantana banana smatra se povrćem, a odlikuje se visokim sadržajem rezistentnog škroba i prehrambenih vlakana, bogato je vitaminima A i C, te mineralima kalijem i magnezijem, a siromašan šećerima. Rezistentni škrob je glavna odlika njene ljekovitosti jer upravo on pomaže boljem korištenju minerala – osobito kalcija u organizmu (prevenira osteoporozu), povećava antioksidativni učinak hrane, smanjuje kiselost u debelom crijevu, hrani korisne mikroorganizme u crijevima (prebiotik), te na taj način poboljšava probavu i zdravlje debelog crijeva, pomaže kod dijabetesa i smanjuje razinu glukoze. Zahvaljujući izvrsnim nutritivnim svojstvima ima široku primjenu u proizvodnji funkcionalne hrane. Najbolje ga je koristiti kao dodatak sokovima (smoothie) ili jogurtu.

Chia sjemenke

Najbogatiji su biljni izvor omega-3 masnih kiselina. Chia sjemenke su isto tako izvor kompletnog proteina koji sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina. Vlakna u chia sjemenkama uglavnom su topiva vlakna i sluz, tvari odgovorne za „ljepljivu“ teksturu navlaženih chia sjemenki. Ova vlakna pomažu u snižavanju LDL kolesterola i reguliraju probavu, što sprječava skokove šećera u krvi nakon obroka i potiču osjećaj sitosti. Površina chia sjemenki je osjetljiva i lako se „lomi“ kada su izložene vlazi, pa se obično pripremaju s tekućom hranom - sokovi, smoothie. Na taj način se apsorbiraju i dobro probavljaju u cijelom obliku, za razliku od lanenih sjemenki i zbog te kvalitete su pronašle mjesto u ovom blendu.

Brašno kokosa

Kokosovo brašno izrađeno je od sušenog, mljevenog kokosovog mesa. Budući da ne sadrži gluten, osobe na bezglutenskoj dijeti mogu koristiti ovo visokokvalitetno brašno. Željezo je primarni mineral prisutan u kokosovom brašnu, što ga čini dobrim izborom za ljude na veganskoj ili vegetarijanskoj prehrani koji brinu o unosu dovoljne količine željeza. U usporedbi sa drugim brašnima odlikuje se većim postotkom dijetalne masti, proteina i vlakana. Kokosovo brašno može poboljšati probavu zbog visokog sadržaja vlakana. Ima znatno više vlakana od pšeničnog brašna i sadrži i topiva i netopiva vlakna. Hrana bogata vlaknima potiče dobru probavu i rast zdravih bakterija u našim crijevima. To pomaže u održavanju redovite stolice i štiti od bolesti. Laurinska kiselina je masna kiselina srednjeg lanca (MC) i čini gotovo 50 % sadržaja masti sadržanog u kokosovom brašnu. Posebnost laurinske kiseline se lako da iščitati obzirom da se značajnim količinama može naći i u majčinom mlijeku čime se dojenčetu pruža antimokrobna i antivirusna zaštita i poticaj za intenzivni tjelesni razvoj koji je pred njim. Značajna zdravstvena korist koju MC masne kiseline pružaju u odrasloj dobi je to što imaju snažna antibakterijska i antivirusna svojstva. Većina laurinske kiseline iz kokosovog brašna šalje se izravno u jetru, gdje se pretvara u energiju, a ne pohranjuje se kao mast. Izuzetna važna funkcija laurinske kiseline jest njen utjecaj na tjelesne performanse, kao što su poticanje sagorijevanja tjelesne masti, porast mišićne mase i smanjenje nivoa kolesterola.

Prah mahune vanilije

Poznato je da snažna aroma vanilije ima izravan učinak na živce koji potiču smirenje i ublažavaju stres. Ali isto tako i ne manje važno, mahuna vanilije je fantastičan prirodni lijek koji trenutno smiruje upalu crijeva i pomaže kod drugih probavnih problema poput grčeva i bolova u trbuhu. Dobrobiti vanilije nisu ograničene samo na aromatiziranje naših omiljenih slastica ili napitaka, adekvatna konzumacija u prehrani, može značajno pozitivno utjecati na naše cjelokupno zdravlje. I s ugodnom aromom koja smiruje naš stres i probavu, osvježava naš um i revitalizira našu energiju, ova nevjerojatna biljka bila je savršen izbor za zaokružiti ovaj natur blend. Reklo bi se, „točka na i“.

Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi (2 vrećice = 30 g):

Liofilizirani protein graška 7,5 g

Protein konoplje 6 g

Prah zelene banane 9 g

Chia sjemenke 3,9 g

Kokosovo brašno 3 g

Vanilija prah 0,3 g

Hranjiva vrijednost 100 g 30 g (2 vrećice)

Energija 331,4 kcal / 1387kJ 99,51 kcal / 416,51kJ

Masti: 15,08 g 4,52 g

- od kojih zasićene masne kiseline 1,3 g 0,39 g

- od kojih jednostruko nezasićene masne kiseline 13,78 g 4,13 g

Ugljikohidrati: 48,04 g 14,42 g

- od kojih šećeri 10,5 g 3,15 g

Vlakna 37,5 g 11,26 g

Bjelančevine 19,67 g 5,9 g

Sol 0,07 g 0,02 g

Sastojci: prah zelene banane (Musa sapientium), liofilizirani protein graška (Pisum sativum), protein oljuštenog zrna konoplje (Cannabis sativa), chia sjemenke (Salvia hispanica), kokosovo brašno, mahunarka vanilije, sladilo: steviol glikozidi.

Uporaba: Sadržaj vrećice (15 g) otopiti u pola čaše mlijeka, biljnog mlijeka ili vode (1-2 dl) i popiti dva puta dnevno.

Napomena: Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Veličina: 1 vrećica od 15 g 

Registracija
Dodatak prehrani
Oblik - oralni preparati
Prašak za napitak
Pakiranje
Vrećica
Pogodno za
Odrasli
Stariji
Sadrži biljke
Banana (Musa sapientium)
Chia (Salvia hispanica)
Grašak (Pisum sativum)
Konoplja (Cannabis)
Sadrži masne kiseline
ALA - alfalinolenska
Omega-3 masne kiseline
Sadrži ostalo
Proteini
Posebni atributi
Bez konzervansa
Bez umjetnih okusa
Vegansko
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Čuvati izvan dosega djece.
Upozorenje
Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu