Vitabiotics Wellkid Multi Vitamin Liquid

Vitabiotics Wellkid Multi Vitamin Liquid

Wellkid Multi-vitamin Liquid su multivitamini i minerali za djecu, u ukusnom švicarskom ekstraktu iz slada.

N
10,80 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Wellkid je naziv za liniju dodataka prehrani za djecu između 4 i 12 godina starosti. Wellkid Multi-vitamin Liquid su multivitamini i minerali za djecu, u ukusnom švicarskom ekstraktu iz slada.

Još razloga zašto uzeti Wellkid Multi-vitamin Liquid

- Formula temeljena na posljednjim istraživanjima, s količinama nutrijenata pažljivo prilagođenm uzrastu

- Proizvedeno po GMP standardu kontrole kvalitete

- Ne sadrži umjetne boje, zaslađivače i okuse

- Nije testiran na životinjama

Kompletna formula za djecu

Formule dodataka prehrani za djecu i odrasle se razlikuju pa su tako ovi ukusni multivitamini u tekućem obliku u potpunosti prilagođeni uzrastu kojem su namijenjeni.

Wellkid multivitamini u tekućem stanju sadrže vitamine A, C i D. Britansko Ministarstvo zdravstva i drugi vodeći autoriteti preporučuju davanje ovih vitamina djeci do pet godina starosti. Također, za djecu iznad 5 godina starosti, preporučeno je uzimanje dodatnih količina vitamina D kao dodatka prehrani.

Izazov zdrave prehrane

Tijekom prvih 12 godina života djeca izrazito brzo rastu i razvijaju se. Konstantan razvoj kostiju, mišića, krvi i mozga znači da organizam ima povećane nutritivne potrebe u odnosu na veličinu tijela djeteta. Zadovoljenje dodatnih potreba može biti izazov kada znamo da djeca često odbijaju hranu, okuse ili teksture te nerado isprobavaju novu hranu. Djeca uobičajeno odrastaju hraneći se nepravilno i neredovito pa multivitamini poput tekućih Vitabiotics Wellkid Multi-vitamina mogu zaštititi dječji organizam od nedostatka neophodnih nutrijenata.

Istraživanja ukazuju da je uobičajena dječja prehrana manjkava te da joj nedostaje određenih nutrijenata, poput željeza koje doprinosi normalnom kognitivnom razvoju djece. Nedostatak željeza naročito pogađa vegetarijanace budući da se željezo iz ne-mesnih izvora teško apsorbira u organizam. Wellkid multi je formuliran s umjereniom količinom željeza pogodnog za vegetarijance.

Potpora naglom rastu i razvoju

Wellkid tekući multivitamini i minerali za djecu sadrže jod koji doprinosi normalnom rastu djece, plus vitamin D. Vitamin D je neophodan za normalan rast i razvoj kostiju djece, a doprinosi i normalnoj funkciji imuno sustava. U ovim multivitaminima vitamin D se nalazi u preferiranom D3 (kolekalciferol) obliku koji koža zdravog organizma prirodno proizvodi pod direktnim utjecajem sunčevih zraka.

Kalcij je esencijalni mineral neophodan za rast i razvoj kostiju djece, ali nije uključen u ovu formulu budući da zbog njegovog volumena. Ukoliko u prehranu želite dodati i kalcij, uz Wellkid multivitamine djetetu možete davati tekući kalcij koji se nalazi u proizvodu pod imenom Osteocare.

Wellkid Multi-Vitamin Liquid

Sadrži u dnevnoj dozi (5 ml): %P.U.

Ekstrakt slada 500 mg *

Vitamin A (retinil palmitat) 200 µg 25

Vitamin D (D3, kolekalciferol) 10 µg 200

Vitamin E (DL-alfa tokoferil acetat) 5 mg 42

Vitamin C (askorbinska kiselina) 12 mg 15

Tiamin (tiamin hidroklorid, B1) 0,7 mg 64

Roboflavin (vit. B2) 0,8 mg 57

Niacin (nikotinamid, B3) 8 mg 50

Vitamin B6 (piridoksin HCl) 0,8 mg 57

Folna kiselina (pteroilmonoglutaminska kiselina) 100 µg 50

Vitamin B12 (cijanokobalamin) 2,5 µg 100

Pantotenska kiselina (D-pantenol) 2 mg 33

Željezo (željezov amonijev citrat) 5 mg 36

Cink (cinkov sulfat) 4 mg 40

Bakar (bakrov sulfat) 150 µg 15

Jod (kalijev jodid) 40 µg 27

Sastav: pročišćena voda, zaslađivači: šećer iz šećerne trske, tekuća glukoza (sumporov dioksid), ekstrakt slada (iz ječma), željezo amonijev citrat, cinkov sulfat, askorbinska kiselina, stabilizator: ksantan guma, konzervans: kalijev sorbat, prirodni okusi: ekstrakt naranče; nikotinamid, DL-alfa tokoferil acetat, regulatori kiselosti: natrijev hidroksid i limunska kiselina; , D-pantenol, riboflavin (5-fosfat-natrij),tiamin hidroklorid, piridoksin HCl, bakrov sulfat, retinil palmitat (antioksidans: DL-alfa tokoferol), pteroilmonoglutaminska kiselina, kalijev jodid, kolekalciferol, cijanokobalamin.

Uporaba: Dobro protresite prije upotrebe. Upute za doziranje:

4 do 10 godina: 1 žličica dnevno (5 ml)

11 do 12 godina: 2 žličice dnevno (10 ml)

Dozator se nalazi u pakiranju

Napomene: Nakon otvaranja bočicu držati u hladnjaku i konzumirati u roku od 6 tjedana. Nemojte prekoračiti preporučeni unos. Nakon korištenja dobro operite i osušite žličicu (nemojte stavljati u sterilizator). Bočicu dobro zatvorite. Nakon otvaranja bočice, može doći do prirodnih promjena u boji tekućine. Prolivenu tekućinu obrišite sa kože Vašeg djeteta.

Upozorenje: Ukoliko je Vaše dijete pod liječničkim nadzorom, sumnjate na bolest, ima epilespiju, poremećaj štitnjače, pati od alergija na hranu ili je alergično na neki od sastojaka, prije upotrebe ovog proizvoda potrebno je konzultirati se sa stručnom osobom. Ovaj proizvod sadrži željezo koje, ako se uzme u prevelikim količinama, može biti štetno za vrlo malu djecu. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Veličina: 150 ml

Registracija
Dodatak prehrani
Količina
150
Jedinica mjere
mililitar
Oblik - oralni preparati
Tekućina
Pogodno za
Bebe
Djeca
Sadrži vitamine
Vitamin A
Vitamin B1 - tiamin
Vitamin B2 - riboflavin
Vitamin B3 - niacin
Vitamin B5 - pantotenska kiselina
Vitamin B6 - piridoksin
Vitamin B9 - folna kiselina
Vitamin B12 - kobalamin
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin E
Sadrži minerale i mikroelemente
Bakar
Cink
Jod
Željezo
Posebni atributi
Bez bojila
Bez umjetnih okusa
Pogodno za vegetarijance
Da
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Promućkati prije upotrebe.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Čuvati izvan dosega djece.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu