Novalac AR početna mliječna hrana za dojenčad i malu djecu s vraćanjem hrane

Novalac AR početna mliječna hrana za dojenčad i malu djecu s vraćanjem hrane

Početna mliječna hrana Novalac AR primjerena je za dojenčad s bljuckanjem od rođenja do 36. mjeseca života.

C053246
16,10 €
(40.25€ za 1 KG) |

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Novalac AR je hrana za posebne medicinske potrebe za dijetalnu prehranu dojenčadi s regurgitacijom. Sadrži kukuruzni škrob, koji zgušnjava mlijeko u želucu. To smanjuje učestalost i količinu zalijevanja, a ne usporava probavu.

Vraćanje hrane (bljuckanje) ili regurgitacija

Vraćanje hrane česta je tegoba dojenčadi u prvoj godini života koja se očituje kao nehotično vraćanje majčinog mlijeka, odnosno hrane iz želuca u jednjak. Obično se javlja odmah nakon obroka (prilikom podrigivanja), a rjeđe za vrijeme spavanja.

Kod dojenčadi s bljuckanjem u prehrani se preporučuje upotreba zgusnute mliječne hrane Novalac AR, koja smanjuje vraćanje hrane, a istodobno ne usporava probavu.

Novalac AR jedina je mliječna hrana koja sadrži kukuruzni škrob za optimalno zgušnjavanje hrane u želucu, čime smanjuje vraćanje hrane kod dojenčadi. Zbog kiseloga želučanog pH mliječna hrana Novalac AR zgušnjava se tek u želucu, a ne u bočici, što omogućuje hranjenje dojenčeta odmah kad je mlijeko pripremljeno.

Iako se hrana u želucu zgušnjava, ipak ne usporava probavu jer kukuruzni škrob sadrži 99 posto lako probavljivog amilopektina. Upotrebom mliječne hrane Novalac AR smanjuje se broj vraćanja hrane i izloženost kiselom želučanom sadržaju koji bi mogao ozlijediti sluznicu jednjaka.

Novalac AR zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčeta: obogaćen je željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine.

Novalac AR dio je velike skupine proizvoda posebno prilagođenih dojenčadi pažljivo izabranim sastojcima i kontroliranom kvalitetom. 

Novalac mlijeka klinički su dokazana kao učinkovita i ne sadrže genetski modificirane organizme (GMO), niti gluten.

Glavni sastav: Mlijeko

Sastav: Obrano mlijeko, laktoza, biljna ulja (palmino, sojino, kokosovo), kukuruzni škrob, riblje ulje (DHA) (mlijeko), kolin bitartarat, emulgator (sojin lecitin), trikalcijev citrat, vitamini (natrijev askorbat, DL-alfa-tokoferil acetat, kalcijev D-pantotenat, nikotinamid, askorbinska kiselina, tiamin-hidroklorid, riboflavin, retinil acetat, piridoksin-hidroklorid, folna kiselina, fitomenadion, kolekalciferol, 

D-biotin, cijanokobalmin), inozitol, L-cistin, kalcijev klorid, L-triptofan, kalijev klorid, ulje gljive Mortierella alpina (ARA) (mlijeko), trikalcijev fosfat, natrijev klorid, taurin, dinatrijev fosfat, željezov fosfat, L-karnitin, magnezijev oksid, cinkov sulfat, trikalijev citrat, antioksidansi (ekstrakt bogat tokoferolima), natrijev selenit, bakrov sulfat, kalijev jodid, manganov sulfat. 

Uporaba:

Novalac AR primjeren je za dojenčad i malu djecu od rođenja do 36. mjeseca starosti, ako majka ne doji. Novalac AR zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do 6. mjeseca starosti, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci prema preporuci liječnika dio je raznolike prehrane. 

Novalac AR je zgusnuta formula posebno namijenjena dojenčadi s vraćanjem hrane i poteškoćama s gastroezofagealnim refluksom. 

Novalac AR sadrži škrob koji smanjuje mogućnost za pojavu vraćanja hrane.  

Uputa za upotrebu/Preporučena upotreba:

Uobičajeno doziranje mliječne hrane Novalac AR:

Starost dojenčeta (mjeseci)

0-1

1-2

2-4

4-6

6-12

12-36

Broj obroka na dan

6

5

5

4

3*

2*

Broj mjerica za pripremu jednog obroka

3

4

5

7

7

8

Količina vode (ml)

90

120

150

210

210

240

* kao dio raznovrsne prehrane

Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadržava 4,3 g Novalaca AR. Jednu mjericu rastopite u 30 ml vode. Dnevnu količinu hrane i broj obroka treba prilagoditi starosti i potrebama dojenčeta. Ako Vam liječnik nije drugačije savjetovao, držite se  preporuke u tablici. 

Uputa za pripremu:

Prije pripreme svakog obroka operite ruke

1. Bočicu i poklopac sa dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar 5 minuta.

2. Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar 5 minuta. 

3. Vodu u lončiću ohladite na 40°C i prelijte je u bočicu.

4. Uspite u bočicu propisani broj mjerica pomoću priložene mjerice. 

5. Bočicu zatvorite i dobro promućkajte da se prašak potpuno otopi.

6. Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37°C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo. 

Dodatni savjet za pripremu formule: Preporuča se da se bočica za hranjenje protrese gore-dolje odmah nakon dodavanja praha u vodu i rotirati po potrebi dok se prašak potpuno ne otopi. Također se savjetuje dovoljno velika boca da se sadržaj dobro protrese. Po potrebi roditelji mogu prvo pripremiti prvu polovicu, pa drugu: prvo dodati pola količine praha u cijelu količinu dobro zagrijane vode i okrenuti i protresti bočicu za hranjenje, zatim dodati preostalu količinu praha i protresti bocu opet. Važno je ubrzati pripremu kako ne biste čekali i pustili da “stoji”. To može pomoći u smanjenju stvaranja grudica i stvrdnjavanja. 

Upozorenja: Majčino mlijeko najbolja je hrana za dojenčad. Novalac AR se mora uzimati pod liječničkim nadzorom i davati samo dojenčadi koja pokazuju simptome kojima je proizvod namijenjen.     

Proizvod nije primjeren za uzimanje kao jedini izvor prehrane nakon 6. mjeseca starosti. Poseban oprez je potreban i kod dojenčadi s oslabljenim imunitetom, nedonoščadi ili novorođenčadi niske porođajne težine te kod alergijskih reakcija na mliječne bjelančevine. Nepravilna priprema ili čuvanje mogu predstavljati rizik po zdravlje. Proizvod nije primjeren za parenteralnu uporabu. Novalac AR nije prikladan za hranjenje putem sonde. Pakirano u kontroliranoj atmosferi. 

Uvijek pripremite svjež obrok. Čuvajte na suhom i hladnom mjestu, zaštićeno od svjetlosti. Proizvod je upotrebljiv najmanje do datuma označenog na dnu limenke. Nakon prvog otvaranja limenke sadržaj morate potrošiti u roku od tri tjedna. Nakon svake upotrebe limenku dobro zatvorite. Ne čuvajte nepopijen obrok. Ostatak bacite.

Veličina: 400 g

Registracija
Hrana za posebne medicinske potrebe
Količina
400
Jedinica mjere
gram
Oblik - oralni preparati
Prašak
Pogodno za
Bebe
Dojenčad
Sadrži vitamine
Vitamin A
Vitamin B1 - tiamin
Vitamin B2 - riboflavin
Vitamin B3 - niacin
Vitamin B5 - pantotenska kiselina
Vitamin B6 - piridoksin
Vitamin B7 - biotin
Vitamin B9 - folna kiselina
Vitamin B12 - kobalamin
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin E
Vitamin K
Sadrži minerale i mikroelemente
Bakar
Cink
Fluor
Fosfor
Jod
Kalcij
Kalij
Klor
Krom
Magnezij
Mangan
Molibden
Natrij
Selen
Željezo
Sadrži masne kiseline
AA -arahidonska
ALA - alfalinolenska
DHA - dokozaheksaenska
Linolna
Sadrži aminokiseline
Karnitin
Taurin
Sadrži ostalo
Inozitol
Kolin
Napomena
Čuvati izvan dosega djece.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu