Cjeloživotna njega kože sklone aknama

Zdrava i čista koža uistinu je moguća. Pravilnom upotrebom proizvoda za njegu kože moguće je smanjiti nepravilnosti i tragove te osigurati njeno dugotrajno zdravlje.

Odlazak u krevet sa šminkom na licu neće pružiti ravnomjeran i zdrav ten, upravo suprotno. Također, upotreba agresivnih preparata za čišćenje kože ujutro i navečer dodatno će nadražiti vašu kožu.

Dnevna rutina njege kože sklone aknama

Dobra rutina njege kože nalazi se negdje u sredini. Ona zadovoljava individualne potrebe vaše kože, poštuje njezinu fiziologiju te je nježno čisti i tretira. Vaša koža podnosi uspone i padove svakodnevnog života i ostaje uglavnom zdrava. Vaša rutina njege kože može uključivati do šest koraka:

1. Čišćenje kože ujutro i navečer upotrebom nježnog sredstva uklonit će sve postojeće nečistoće koje se nalaze na koži.

2. Toniranjem ćete pomoći koži da zadrži vlagu i ostane nježna i podatna.

3. Nanošenjem seruma osigurat ćete djelovanje aktivnih tvari u dubokim slojevima kože. Odaberite serum prema potrebama vaše kože u zaštiti, pilingu, hidrataciji ili drugoj njezi.

4. Hidratacija kože. Ovisno o tipu vaše kože, odaberite hidratantni proizvod laganije teksture za masniji tip kože ili hranjiviji proizvod za osjetljivu i isušenu kožu.

5. Piling kože osigurat će smanjenje nepravilnosti i hiperpigmentacija te osigurati ujednačen ten kože.

6. Nanošenje proizvoda sa zaštitnim faktorom osigurat će kratkoročno i dugoročno zdravlje kože. Imate li kožu sklonu aknama, odaberite proizvod sa zaštitnim faktorom laganije teksture kako ne biste dodatno opteretili kožu. 

Aktivni sastojci u rutini njege kože sklone aknama

Za čistu i zdravu kožu sklonu aknama koristite proizvode s aktivnim sastojcima prilagođenim masnoj koži. Aktivni sastojci u proizvodima koje odaberete utjecat će na rezultate vaše rutine njege kože. Za odraslu osobu s kožom sklonoj aknama, Bioderma odabire specifične aktivne sastojke i razvija tehnologije koje se bave uzrocima nepravilnosti kože - od iritacija, izloženosti suncu i onečišćenju, do oksidiranog sebuma i bakterija Cutibacterium acnes koje je koloniziraju.

Važno je imati realna očekivanja. Čista koža neće se dogoditi preko noći. Potrebno je vrijeme da aktivni sastojci preokrenu uzroke koji izazivaju prištiće. Možda nećete vidjeti nikakve promjene tijekom prvih šest do osam tjedana. Tek nakon tri ili četiri mjeseca počet ćete zaista primjećivati razliku.

Od mnogih aktivnih sastojaka dostupnih na tržištu, dva se rijetko miješaju u istom proizvodu: salicilna kiselina i hijaluronska kiselina. Njihova djelovanja iznimno su komplementarna.

Salicilna kiselina uklanja mrtve stanice kože, otapajući čvrsti cement među stanicama koje uzrokuju začepljenje pora, osiguravajući time normalnu cirkulaciju sebuma. Kada sebum normalno cirkulira, nema kolonizacije bakterije Cutibacterium acnis i upale kože. Ona postaje zdrava, a vaše pore se smanjuju.

Hijaluronska kiselina dubinski hidratizira i zaglađuje kožu, a djelovanje je bolje ako je koža čista i pore odčepljene. Također, ima važnu ulogu u održavanju vitalnih funkcija kože i to u svim slojevima derme i epiderme.

Korištenje seruma u svakodnevnoj njezi kože sklone aknama

Serumi su ugodan i učinkovit način hranjenja vaše kože aktivnim sastojcima koje najviše treba. Lagani serumi su poželjni u slučajevima kada nakon njih nanosimo kreme. Njihova svilenkasta tekstura može biti posebno ugodna za pojedine tipove kože – masnu i kožu sklonu aknama.

Brzo upijajući serumi ne ostavljaju ljepljivi film niti mastan trag na površini kože. Nakon nekoliko minuta, koža je spremna za sljedeći korak u vašoj rutini njege.

Duboko prodirući u kožu, serumi donose svoje aktivne sastojke u dublje slojeve epiderme. Sve strukture kože izravno i brzo imaju koristi od njih. 

Serum sa salicilnom i hijaluronskom kiselinom

Salicilna i hijaluronska kiselina kombinirane u jednom serumu imaju nekoliko kompatibilnih koristi za kožu sklonu aknama:

• Koža je čista i mrtve stanice kože u potpunosti su uklonjene s površine kože.

• Pore su očišćene i postaju manje, a ne razvijaju se nepravilnosti.

• Upala se smanjuje jer sebum počinje cirkulirati normalno.

• Nove pojave akni su spriječene, dok se zdravlje kože postupno vraća u normalu.

• Koža je duboko hidratizirana i zategnuta, fine linije su smanjene.

• Ton kože postaje svjetliji i ravnomjerniji kako blijede preostale mrlje i bore.

Povezani proizvodi

Akne i prištići

Bioderma Sebium serum

34,68 €
rayno
40

Preporučuju dermatolozi

25

Pogodnost uz kupnju

Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu