Kako živjeti sa psorijazom?

O PSORIJAZI I UZROCIMA

Psorijaza je kronična upalna bolest kože i jedna je od najčešćih dermatoloških bolesti koja pogađa približno 3-5% populacije, a obično se javlja u dobi od 10 do 40 godine života. Javlja se i kod žena i kod muškaraca. U 2/3 slučajeva je blaga, dok se u 1/3 razvije u teže oblike. Obično se manifestira crvenim kvržicama koje svrbe i prekrivene su srebrnastim ljuskama.

Imunološki, genetski, okolišni čimbenici i čimbenici načina života igraju važnu ulogu u razvoju psorijaze. Uzrok psorijaze je imunološki defekt - prekomjerna upalna aktivnost u koži, što rezultira prekomjernom keratinizacijom epidermisa. Postoji niz čimbenika iz vanjskog okruženja koji mogu izazvati ili pojačati psorijazne lezije. Među njih spadaju: stres, prekomjerna tjelesna težina, hormonalni poremećaji, rendgensko zračenje, mehanička oštećenja epidermisa, određeni lijekovi te kronične bakterijske i gljivične infekcije.

Nažalost, teško je odrediti konkretan uzrok svačije psorijaze. Poznato je da geni i abnormalnosti u funkcioniranju imunološkog sustava igraju važnu ulogu u nastanku bolesti. Stoga je potrebno da osobe sa psorijazom osim lijekova, vode i zdrav način života te njeguju kožu specijaliziranim pripravcima. Iako terapija zahtijeva veliku disciplinu, učinak može biti znatno produljeno razdoblje remisije bolesti i blaži simptomi.

LIJEČENJE I DERMOKOZMETIKA

Liječenje psorijaze usmjereno je na rješavanje kliničkih lezija, produljenje razdoblja remisije i prevenciju mogućih komplikacija te vraćanje udobnosti života. U liječenju psorijaze, osim strogog pridržavanja preporuka liječnika, važna je i pravilna njega kože. Kožu je potrebno redovito čistiti od ljuskave epiderme te je bitno vlažiti ju i mazati svaki dan.

Pharmaceris nudi inovativna rješenja za problematičnu kožu, među kojima su se pronašle i formule za ublažavanje simptoma psorijaze. Proizvodi iz P-linije namijenjeni su upravo koži zahvaćenoj psorijazom te im je sastav na bazi laganog ihtiola koji umiruje iritacije i smanjuje osjećaj svrbeža kože. Linija je prilagođena njezi kože lica, tijela i vlasišta oboljelih od psorijaze, kako u razdoblju pogoršanja tako i u remisiji bolesti.

PURI-ICHTILIUM gel za pranje tijela i vlasišta za psorijazu učinkovito djeluje protiv svrbeža, normalizira ravnotežu mikroflore kože, vlaži kožu i sprječava gubitak vode iz epidermisa. Umiruje iritacije i crvenilo te sprječava kožino prekomjerno perutanje. Prilikom kupanja, potrebno je izbjegavati ekstremne temperature te kupka ne bi smjela trajati dulje od 10 minuta jer duge kupke isušuju kožu.

Kao komplementarni proizvod predlažemo PSORITAR INTENSIVE multifunkcionalnu kremu za kožu sklonu psorijazi koja se može koristiti i za lice i za tijelo. Od brojnih ljekovitih sastojaka, voljeli bismo izdvojiti ulja repice i konoplje, shea maslac te patentirani sastojak: ulje katrana smreke. Znanstvene publikacije ukazuju na antioksidativna, protuupalna, antibakterijska i antigljivična svojstva ulja katrana smreke. PSORITAR INTENSIVE smanjuje vidljivost ljuskica, ublažava svrbež, djeluje umirujuće i regenerirajuće te ono najvažnije, lako se razmazuje, brzo upija i ne zahtijeva intenzivno utrljavanje u kožu.

U njezi kože sklone psorijazi bitno je biti ustrajan i redovit kako bi se simptomi ublažili i kako bi si olakšali svakodnevni život.

GDJE IH PRONAĆI?

Najučinkovitije proizvode za njegu psorijaze pronaći ćete u ljekarnama. Sve o Pharmacerisu i njihovim proizvodima kao i gdje ih možete kupiti, možete saznati na njihovoj službenoj stranici: https://pharmaceris.com/hr. Uz stranicu, aktivni su i na Instagramu (https://www.instagram.com/pharmaceris.hr/) i Facebooku (https://www.facebook.com/pharmaceris.hrvatska?locale=hr_HR) gdje im se možete obratiti za savjet ili preporuku proizvoda za njegu kože.

Povezani proizvodi

Pharmaceris P Puri...
  • %
  • Paket
Dermokozmetika

Pharmaceris P Puri Ichtilium Gel za čišćenje tijela i vlasišta + Psoritar Intensive...

37,49 €
40

Preporučuju dermatolozi

Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu