• Novi proizvod
Naturavita Tinktura gluconormal

Naturavita Tinktura gluconormal

Kombinacija biljaka u ovoj tinkturi prikladna je kao podrška dijetama povezanih s metabolizmom ugljikohidrata, kod regulacije šećera u krvi.

N
12,40 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Kombinacija biljaka u ovoj tinkturi prikladna je kao podrška dijetama povezanih s metabolizmom ugljikohidrata, kod regulacije šećera u krvi.

Dud

Istraživanja su pokazala da određene tvari prisutne u listu duda, poput flavonoida i spojeva poput 1-deoxynojirimicina, mogu imati određeni učinak na regulaciju šećera u krvi. Navodi se da dud može doprinijeti smanjenju apsorpcije glukoze u crijevima, što može rezultirati smanjenjem razine šećera u krvi nakon obroka. Ovo svojstvo čini list duda zanimljivim u kontekstu podrške osobama s dijabetesom ili povećanim razinama šećera u krvi.

Borovnica

Jedan od prirodnih načina pomaganja organizmu u smanjivanju prekomjerne razine šećera je borovnica. Borovnica sadrži sastojak mirtilin i medicinski je dokazano njegovo djelovanje na snižavanje šećera u krvi. Zovu ga biljnim inzulinom i smatra se prirodnim sredstvom za ublažavanje pa čak i liječenje šećerne bolesti.

Piskavica

Imate li problema s kolesterolom ili šećerom u krvi, neka vam piskavica bude među prvim izborima za uklanjanje ovih tegoba. Piskavicom se ostvaruju odlični rezultati u liječenju dijabetesa. Uspostavlja ravnotežu šećera u krvi kod oba tipa dijabetesa zahvaljujući aminokiselini 4-hidroksi- izoleucin, koja kontrolira lučenje inzulina. I moderna istraživanja podupiru tradicionalno korištenje piskavice u snižavanju i kontroliranju šećera. Prema nekim navodima uzimanje 50 g piskavice na dan u prosjeku dovodi do 30-postotnog poboljšanja nalaza već u roku od 10 dana. Popularna je i kod tretmana kardiovaskularnih problema, jer snizuje kolesterol i razine triglicerida te pomaže protiv ateroskleroze i stvrdnjavanja arterija. U ovu je svrhu preporučljiva doza 10 do 20 g dnevno.

Kora cimeta

Smatra se da ulja koja se nalaze u kori cimeta smanjuju grčeve, smanjuju plinove, i stimuliraju apetit. Cimet također može povećati protok krvi. Kora cimeta također sadrži kemikaliju koja bi mogla djelovati poput inzulina za smanjenje šećera u krvi.

Sastav:

- filtrirana voda (Aqua valde purificata), organski glicerin, dud (Morus nigra L., list, ekstrakt), borovnica (Vaccinium myrtillus L., plod, ekstrakt), piskavica (Trigonella foenum-graecum L., sjeme, ekstrakt), cimet (Cinnamomum cassia, kora, ekstrakt), Krom (kromov III klorid).

- Sadržaj dnevne doze: 2×1,4 ml – dud, borovnica, piskavica, cimet – sve po 35 mg; krom 0,004 mg (100% dnevne preporučene doze)

Uporaba: Kao dodatak prehrani uzimati 3 puta dnevno po 25 kapi, 15 minuta prije obroka, otopljeno u 100 ml vode (25 kapi = 1 ml).

Napomene: Nemojte prekoračiti preporučene dnevne doze. Ne smiju koristiti trudnice, dojilje i osobe mlađe od 18 godina. Nemojte koristiti kao zamjenu za raznoliku prehranu. Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Veličina: 100 ml

Registracija
Dodatak prehrani
Količina
100
Jedinica mjere
mililitar
Oblik
Kapi
Pogodno za
Odrasli
Stariji
Sadrži biljke
Borovnica (Vaccinium myrtillus)
Cimet (Cinnamomum verum, C. zeylanicum)
Dud - Murva (Morus)
Piskavica (Trigonella foenum-graecum)
Sadrži minerale i mikroelemente
Krom
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Upozorenje
Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu