• Novi proizvod
Naturavita Tinktura poljska preslica

Naturavita Tinktura poljska preslica

Poljska preslica (Equisetum arvense) je biljka koja se često koristi u tradicionalnoj medicini zbog svog bogatstva mineralima i drugim hranjivim tvarima.

N
12,99 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Poljska preslica (Equisetum arvense) je biljka koja se često koristi u tradicionalnoj medicini zbog svog bogatstva mineralima i drugim hranjivim tvarima. Ova biljka ima dugu povijest upotrebe u različitim kulturama širom svijeta. Bez navođenja specifičnih zdravstvenih tvrdnji, evo nekoliko informacija o preslici u kontekstu tradicionalne medicine:

Preslica je poznata po visokom sadržaju minerala, uključujući silicij, kalij i magnezij. Silicij je posebno važan za očuvanje zdravlja kože, kose, kostiju i vezivnog tkiva.

U tradicionalnim kulturama, preslica se često koristi za poticanje općeg zdravlja i dobrobiti, često kao diuretik i za podršku zdravlju mokraćnog sustava.

Čaj od preslice može se pripremiti od suhih nadzemnih dijelova biljke i tradicionalno se koristi za poticanje diureze. Ljudi su ga ponekad koristili i za podršku detoksikaciji organizma.

Preslica se ponekad koristi u prirodnim kozmetičkim proizvodima zbog svog silicija, koji igra ulogu u očuvanju elastičnosti kože.

U nekim tradicionalnim zajednicama, preslica se koristi i kao pomoćno sredstvo u domaćinstvu, primjerice kao sredstvo za poliranje ili čišćenje zbog visokog sadržaja minerala.

Važno je napomenuti da, iako preslica ima brojna ljekovita svojstva, biste trebali konzultirati liječnika prije nego što je koristite u medicinske svrhe, posebno ako već uzimate lijekove ili imate specifične zdravstvene uvjete. Tradicionalna upotreba biljaka može biti korisna, ali individualni odgovori na tretmane mogu varirati.

Sastav:

- filtrirana voda (Aqua valde purificata), organski glicerin, preslica (Equisetum arvense, ekstrakt cijele biljke), Vitamin B3 (Niacinamide)

- dnevna doza (2×1,4 ml) sadrži: 140 mg preslica; Vitamin B3 – 16 mg (100% dnevne preporučene doze)

Uporaba: kao dodatak prehrani, uzimajte 35 kapi dva puta dnevno otopljeno u vodi (35 kapi = 1,4 ml)

Napomene: Nemojte prekoračiti preporučenu dozu. Ne koristiti kod osoba mlađih od 18 godina. Nemojte koristiti ako ste trudni ili dojite. Ne koristiti kao zamjenu za raznoliku prehranu. Čuvati izvan dohvata djece. Čuvajte na hladnom i suhom mjestu daleko od izravne sunčeve svjetlosti. Biljke, iako prirodne mogu reagirati s nekim lijekovima, te vas molimo da se posavjetujete sa svojim liječnikom o njihovom korištenju.

Veličina: 50 ml

Registracija
Dodatak prehrani
Količina
50
Jedinica mjere
mililitar
Oblik
Kapi
Pogodno za
Odrasli
Stariji
Sadrži biljke
Poljska preslica (Equisetum arvense)
Sadrži vitamine
Vitamin B3 - niacin
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Upozorenje
Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu