Natural Elements Magnesium Taurate kapsule
Hrvatski proizvod

Hrvatski proizvod

Natural Elements Magnesium Taurate kapsule

Podupire normalno funkcioniranje krvožilnog i živčanog sustava. 1 kapsula sadrži: 120mg magnezija i 2mg piridoksal 5'-fosfata.

N
23,50 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 2 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 2 bodova koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,40 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Magnezij obavlja vitalne funkcije u tijelu,  sastavni  je dio različitih enzimskih sustava i stoga od životne važnosti. Važan je za kontrakciju i opuštanje mišića, za komunikaciju između živčanih stanica i između živčanih i mišićnih stanica, kao i za rad srca. Uključen je također u izgradnju kostiju i zuba.

Od velike je važnosti za metabolizam ugljikohidrata i masti. Aminokiselina podržava apsorpciju magnezija i regulira mnoge tjelesne funkcije. Nedostatak magnezija u tijelu očituje se raznim simptomima, kao što su pretjerana stimulacija mišića i grčevi. Može pasti i tjelesna temperatura pri čemu se javlja umor. Dugoročne posljedice nedostatka magnezija su kalcifikacija krvnih žila i bubrega. 

Također se raspravlja o povezanosti između nedostatka magnezija i poremećaja kardiovaskularnog sustava. Magnezijev taurat uz dodatak vitamina B6 u aktivnom obliku (piridoksal 5'-fosfat) je suplement koji sadrži specijalnu formulu: kelirani oblik magnezija, aminokiselinu taurin i koenzim vitamina B6. 

Jedinstvena kombinacija magnezija i taurina ne poboljšava samo bioraspoloživost, nego potiče normalno funkcioniranje organizma, a posebno krvožilnog i živčanog sustava. Istraživanja su pokazala da povoljno djeluje kod kardiovaskularnih bolesti te da daje pozitivne učinke kod aritmije i nakon srčanog udara. 

Magnezijev taurat i piridoksal 5'-fosfat u sinergiji stabiliziraju stanične membrane, smiruju neuromuskularne podražaje te poboljšavaju kontrakcije srčanog mišića. Vitamin B6 pruža energiju, podržava živčani sustav i potiče metabolizam. Niska razina vitamina B6 iscrpljuje magnezij i taurin u tijelu.

- doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji 

- doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti

- doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije 

- doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava 

- ima ulogu u procesu dijeljenja stanica 

- doprinosi održavanju normalnih kostiju

- doprinosi održavanju normalnih zubi 

- doprinosi ravnoteži elektrolita 

- doprinosi normalnoj sintezi proteina 

- doprinosi normalnoj funkciji mišića 

- doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica 

- doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti 

- doprinosi normalnom metabolizmu proteina i glikogena 

- doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava 

- doprinosi normalnoj sintezi cisteina 

- doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina

Nutritivne vrijednosti:

Sadržaj 3 kaps. %PU*

Magnezij 360mg   96%

(iz Magnezijeva taurata)    6mg 429%

Piridoksal 5'-fosfat  

* Preporučeni dnevni unos

Sastav: Magnezijev taurat, Kapsula: HPMC (Hidroksipropil metil celuloza), Piridoksal 5'-fosfat

Uporaba: Odrasli, 3 kapsule dnevno  uz obrok.

Napomena: Dnevna doza ne smije se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Držati izvan dohvata djece. Čuvati na suhom i hladnom mjestu.

Veličina: 90 kapsula

Registracija
Dodatak prehrani
Količina
90
Jedinica mjere
komad
Oblik - oralni preparati
Kapsule
Pogodno za
Odrasli
Sportaše
Sadrži minerale i mikroelemente
Magnezij
Posebni atributi
Bez bojila
Bez fruktoze
Bez laktoze
Bez magnezijeva stearata
Bez zaslađivača
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Zemlja porijekla
Hrvatski proizvod
Doziranje
3x1
Preporučena dnevna doza
3

Natural Elements dodaci prehrani su proizvodi vrhunske kvalitete, dobiveni od najkvalitetnijih sirovina 100%-tne čistoće te biološki aktivnih oblika tvari poboljšanih svojstava, u terapijski učinkovitim dozama.

Koristeći u proizvodnji isključivo vitamine, minerale i ostale elemente u tragovima identične aktivnim oblicima u metabolizmu, odnosno samo one sirovine koje naš organizam može optimalno iskoristiti, garantiramo izvanrednu bioraspoloživost.

Proizvodnja se vrši isključivo na principu kapsuliranja kako bi se izbjegla primjena dodatnih, a nepotrebnih tvari, koje su nužne u proizvodnji tableta.

HPMC (Hidroksipropil metil celuloza) su stabilne veganske kapsule kontrolirane kvalitete, izrađene od biljnih vlakana te ih organizam obrađuje bez ikakvog štetnog djelovanja.

Zbog čistih i pažljivo biranih supstanci, koje ne sadrže magnezijev stearat, laktozu, fruktozu, gluten i aditive jamčimo vrhunsku kvalitetu i najvišu razinu sigurnosti naših proizvoda.

Hrvatski proizvod

Hrvatski proizvod

Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu