Pranarom Eterično ulje Mravinac kompaktni

Pranarom Eterično ulje Mravinac kompaktni

Kemotipizirano eterično ulje mravinca.

Količina ml
C036974
12,95 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Kemotipizirano eterično ulje mravinca ili tzv. marokanskog origana (Origanum compactum) jedno je od najboljih prirodnih sastojaka namijenjenih infekcijama gornjeg dišnog sustava, posebice uha, nosa i ždrijela.

Vrlo je velika vjerojatnost da će pojedinci biti izloženi virozama i prehladama, kao tegobama gornjih dišnih puteva, sinusa, grla i ždrijela. Bakterijske i virusne infekcije gotovo su neizbježne u periodima hladnijeg, vlažnog vremena, tijekom smanjene izloženosti suncu i većim okupljanjima ljudi u manjim prostorima. Sve veći broj pojedinaca traži prirodne metode samoliječenja, izbjegavajući neželjene štetne učinke i nuspojave klasičnih lijekova s kongestivnim učinkom i antipiretskim djelovanjem.

Na sreću, u kliničkoj aromaterapiji postoji kemotipizirano eterično ulje koje stručnjaci nazivaju jednim od „najsnažnijih prirodnih antibiotika“- eterično ulje mravinca! Ono se tradicionalno koristilo generacijama, no suvremena istraživanja idu mu u prilog kao jednom od najdjelotvornijih antiinfektivnih lijekova, čak snažnijeg učinka nego neki mnogi konvencionalni lijekovi, bez rizika od ozbiljnih nuspojava, naravno ukoliko se primjenjuje u skladu s preporukama zdravstvenog stručnjaka.

Kemotipizirano eterično ulje mravinca ili tzv. marokanskog origana (Origanum compactum) jedno je od najboljih prirodnih sastojaka namijenjenih infekcijama gornjeg dišnog sustava, posebice uha, nosa i ždrijela. Dok većina dodataka prehrani koji promoviraju ulje origana koristi vrstu biljke Origanum vulgare, eterično ulje mravinca (Origanum compactum) se već tradicionalno koristilo u marokanskoj narodnoj medicini, a suvremene znanstvene spoznaje o njegovoj djelotvornosti čine ga prirodnom „ljekarnom u sebi“.

Znanstvene studije koje su se provele u europskim zemljama potvrdile su njegovu djelotvornost u liječenju simptoma gripe i prehlade, bolnog i nadraženog ždrijela te infekcije gornjih dišnih puteva.

Svoju popularnost mravinac opravdava mnogim provedenim znanstvenim studijama, koje se baziraju na proučavanju snažnog antivirotskog i antibakterijskog učinka jednog posebnog sastojka u mravincu- karvakrola! Karvakrol je u sinergiji s ostalim aktivnim sastojcima iz mravinca pokazao svoju djelotvornost protiv nekih vrlo rezistentnih patogenih mikroorganizama kao što su Staphylococcus aureus i Escherichia coli. Jedan tim istraživača utvrdio je kako se kemotipizirano eterično ulje mravica može koristiti kod ozbiljnih bakterijskih infekcija koje se teško liječe ili su rezistentne na antibiotike. Uzevši u obzir činjenicu kako se antibiotici globalno primjenjuju neracionalno, zbog čega je rezistencija na njih u punom zamahu, barem je ohrabrujuće znati kako postoje nove nade skrivene u prirodi.

Kemotipizirano eterično ulje mravinca ima izvrsne učinke, ali je također vrlo važno pridržavati se preporuka o doziranju, jer više doze ne znače ujedno i bolje djelovanje, kao i kod svih lijekova ili aktivnih prirodnih sastojaka. Preporučena doza kreće se od 75mg do maksimalnih 450mg dnevno, a istraživači su ustanovili kako je optimalna dnevna doza 150mg eteričnog ulja mravinca u obliku oleokapsula. Maksimalne dnevne doze od 450mg ne preporučuju se uzimati duže vremena i uvijek se treba posavjetovati s ljekarnikom ili liječnikom.

Porijeklom  iz  sjeverne  Afrike,  ova  aromatska  biljka  uspijeva  na  tankom  močvarnom  tlu  na  sunčanim  planinskim  stranama.  Njeni  tamno  zeleni  listovi, ljutog  okusa, ovalni  su  i  šiljati,  a  njeni  cvjetovi  su  gusto  zbijeni, mirisni, tamno ružičasti cvat.

Aromatske  tvari: karvakrol, timol

Dio koji  se  destilira: cvjetni  vrhovi

Glavna  svojstva: Vrlo  širok  antibakterijski   spektar* antivirusni  i  imunostimulans*  fungicid*antimikobakterijski  spektar*  opći  tonik, fizički, mentalni i seksualni  stimulans.

Tradicionalne  indikacije:

- bakterijske, virusne  i  parazitne  infekcije :

kožnog  tkiva : akne, gljivične infekcije, svrab, lišaj, gnojni  čir 

respiratornog  trakta : bronhitis, upala  grla,  gripa,  sinusitis

urinarni  trakt: nefritis,  cistitis 

digestivni  trakt : dezenterija, amebijaza,  enterokolitis 

upala  limfnih  čvorova : adenitis

tropske  groznice : tifus,  malarija 

jaki  zamor,  nervna  iscrpljenost

Uporaba: Upute  za  vanjsku  upotrebu  moguće  su  uz  razređenje u  biljnom  ulju  kao  sezamovo,lješnjakovo i td.

Napomena: ne  preporuče  se  uzimanje trudnicama* iritacija  kože  moguća  ako  se  uzima  čisto.

Veličina: 10 i 30 ml

Registracija
Eterično ulje
Količina
10
30
Jedinica mjere
mililitar

Osnovan je 1991. godine od strane Dominique Baudouxa, poznatog farmaceuta i aromaterapeuta.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu