Push Sports steznik za koljeno
Push Sports steznik za koljeno
Push Sports steznik za koljeno
Push Sports steznik za koljeno
Push Sports steznik za koljeno
Push Sports steznik za koljeno
Push Sports steznik za koljeno
Push Sports steznik za koljeno

Push Sports steznik za koljeno

Push Sports steznik za koljeno je vrlo udoban sportski steznik koji pruža potporu koljenu uz pomoć udlaga s obje vanjske (bočne) strane zgloba koljena.

Velicina
KN
80,00 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 8 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 8 bodova koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 1,60 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Push Sports steznik za koljeno je vrlo udoban sportski steznik koji pruža potporu koljenu uz pomoć udlaga s obje vanjske (bočne) strane zgloba koljena.

Ograničava lateralno pomicanje zgloba koljena, bez ograničavanja fleksije i ekstenzije tj. savijanja i ispružanja u zglobu koljena.

Steznik za koljeno ima jastučić u obliku slova „U“ oko patele koji vrši pritisak na ligament patele te na taj način stabilizira patelu.

Ergonomski oblik steznika i protuklizne trake sprječavaju klizanje steznika.

Prozračan i lagan materijal povećava udobnost tako što upija znoj s kože.

Unatoč snažnoj potpori, Push Sports steznik za koljeno je vrlo tanak, što omogućava nošenje ispod običnih hlača.

Budući da su postranična ojačanja obložena, steznik se može sigurno koristiti i u kontaktnim sportovima.

Kada koristiti?

Treba li vam potpora i ugodna kompresija oko zgloba koljena tijekom sportskih aktivnosti? Tada je Push Sports steznik za koljeno dobar izbor. Steznik se koristi u slučaju zaostale nestabilnost i nakon ozljeda ligamenata iIi operacije meniska. Steznik je također učinkovit kada je koljeno pod velikim opterećenjem, u sportovima s učestalim rotacijama u zglobu koljena ili skretanjima (brzo mijenjanje smjera).

Indikacije:

1) Kod osjećaja nestabilnosti koljena.

2) Zaostala nestabilnost nakon ozljede kolateralnog ligamenta.

3) Kod artroze s blagom nestabilnošću.

4) Ozljeda meniska.

5) Kod patelofemoralnog bolnog sindroma.

Kontraindikacije:

1) Nisu poznata stanja kod kojih se Push Sports steznik za koljeno ne bi smio nositi. 

Posebne značajke:

Push Sports steznik za koljeno pruža učinkovitu potporu koljenu pomoću laganih, ali vrlo snažnih udlaga koje se nalaze s obje vanjske (bočne) strane zgloba koljena i koje oponašaju prirodne pokrete savijanja koljena. Primjena te vrste bočnog ojačanja pruža odličnu medijalnu/lateralnu potporu zglobu koljena bez ikakvih ograničenja tijekom sportskih aktivnosti. Jastučić u obliku slova „U“ u stezniku okružuje i stabilizira patelu. 

Kako odabrati veličinu?

Push Sports steznik za koljeno dostupan je u četiri veličine, univerzalno je primjenjiv na lijevom i desnom koljenu. Odaberite odgovarajuću veličinu steznika mjerenjem opsega potkoljenice neposredno ispod koljena. Preporučuje se uvijek isprobati steznik prije uporabe kako biste bili sigurni da je odgovarajuće veličine.

Uporaba:

Odlijepite obje čičak-trake. Navucite steznik preko koljena dok se jastučić ne smjesti udobno ispod patele. Za odgovarajuću razinu potpore jastučić mora čvrsto prianjati uz patelu. Pripazite da se donji rub steznika ne savije prema unutra. Preklopite gornju čičak-traku tako da osjetite ugodnu jačinu pritiska oko natkoljenice. Preklopite donju čičak-traku tako da osjetite ugodnu jačinu pritiska ispod koljena.

Važno: Steznik za koljeno nije predviđen kao zamjena za štitnike za koljena. Sportaši koji upotrebljavaju štitnike za koljena mogu nositi štitnike za koljena preko steznika.

Upute za pranje/održavanje:

Radi održavanja higijene i maksimalnog produžetka trajanja steznika, važno je redovito prati steznik, uz pridržavanje uputa za pranje. Steznik možete prati na temperaturi do trideset stupnjeva Celzijusa, na programu za pranje nježnih tkanina ili ručno. Prije pranja pričvrstite čičak-traku kako biste zaštitili steznik i ostalo rublje. Ne upotrebljavajte sredstva za izbjeljivanje. Neka se steznik suši na otvorenom (ne u blizini izvora topline ili u sušilici). Nikada ne spremajte steznik dok je vlažan. Uvijek ga prvo pustite da se osuši. 

Mjere opreza: 

1) Provjerite da Push Sports steznik za koljeno nije previše čvrsto postavljen. Steznik upotrebljavajte samo za odgovarajuće indikacije. Pravilna uporaba vašeg Push Sports steznika za koljeno može zahtijevati dijagnozu liječnika. Bol je uvijek znak upozorenja. Ako se bol ili druge smetnje nastave bez jasnog razloga, preporučuje se posjeta liječniku.

2) Push Sports steznik za koljeno pruža bočnu potporu, prikladan je za blagu do umjerenu (zaostalu) nestabilnost.

3) U nekim slučajevima steznik može doći u dodir s drugom nogom. Sportašima koji osjećaju nelagodu preporučuje se nošenje hlača koje pokrivaju obuhvaćeno područje.

4) Push Sports steznici osmišljeni su za nošenje na neoštećenoj koži. Oštećenu kožu prvo treba prekriti odgovarajućim materijalom.

5) Optimalno djelovanje može se postići samo odabirom odgovarajuće veličine. Stoga se preporučuje da isprobate steznik prije kupnje kako biste provjerili veličinu. Prilikom kupnje putem interneta, uvijek provjerite postoji li kvalitetna usluga povrata. Stručno osobljeu vašoj trgovini objasnit će vam najbolji način postavljanja vašeg PushSports steznika za koljeno. Preporučujemo da čuvate ove informacije o proizvodu na sigurnom mjestu kako biste ih mogli konzultirati ukoliko vam zatrebaju upute o postavljanju.

6) Prije svake uporabe provjerite primjećujete li na svom Push Sports stezniku znakove istrošenosti ili starosti dijelova ili šavova. Optimalna učinkovitost vašeg Push Sports steznika može se jamčiti samo ako je proizvod potpuno neoštećen.

7) U okviru Uredbe EU-a 2017/745 o medicinskim proizvodima, korisnik mora prijaviti proizvođaču i nadležnom tijelu države članice u kojoj korisnik ima prebivalište, svaki ozbiljan incident koji uključuje proizvod.

Registracija
Pomagala
Mjesto primjene
Koljena
Pogodno za
Muškarce
Odrasli
Sportaše
Žene
Odjeća i obuća
Ortoze i steznici

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu