Push Sports steznik za palac
Push Sports steznik za palac
Push Sports steznik za palac
Push Sports steznik za palac
Push Sports steznik za palac
Push Sports steznik za palac
Push Sports steznik za palac
Push Sports steznik za palac

Push Sports steznik za palac

Push Sports steznik za palac stabilizira, podupire i štiti ulnarni kolateralni ligament (MCP-1), ostavljajući ostale zglobove palca potpuno slobodnim za pomicanje.

Velicina
Opcija
KN
46,00 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 4 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 4 bodova koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,80 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Push Sports steznik za palac stabilizira, podupire i štiti ulnarni kolateralni ligament (MCP-1), ostavljajući ostale zglobove palca potpuno slobodnim za pomicanje.

Trake na stezniku se mogu podešavati zasebno, što vam omogućuje da odredite najudobniji položaj za palac, ovisno o sportu kojim se bavite.

Trake se križaju i pružaju lateralnu potporu zglobu palca.

Push Sports steznik za palac ostavlja dlan šake slobodnim kako bi ostvario ili zadržao kontakt s bilo kojim dijelom sportske opreme.

Pristaje ispod rukavice skijaša ili golmana i pruža zaštitnu potporu tijekom sportskih aktivnosti.

Kada koristiti?

Ako postoji oštećenje, nadraženost ili bol u ligamentu s unutarnje strane palca, do čega može doći prilikom hiperekstenzije tijekom sportova s loptom ili kod tzv. „skijaškog palca“. Steznik je indiciran i u slučaju boli cijelog zgloba pri dnu palca. Push Sports steznik za palac je optimalan za oporavak ligamenta i štiti zglob od novih ozljeda.

Indikacije:

1) (Djelomična) ruptura ulnarnog kolateralnog ligamenta zgloba MCP-1 palca („skijaški palac“).

2) Distorzija srednjeg zgloba palca MCP-1.

3) Nestabilnost srednjeg zgloba palca MCP-1.

Kontraindikacije:

1) Push Sports steznik za palac nije namijenjen kao potpora za zglob CMC-1 (karpometakarpalni-1 zglob). Ako se jave poteškoće s tim zglobom, primjerice osteoartritis CMC-1, steznik za palac Push Sports nije prikladno rješenje.

Posebne značajke:

Kapica za palac i neelastični remen održavaju poziciju palca zahvaljujući omotavanju oko donjeg dijela palca. Kapica za palac udobno obuhvaća palac i služi kao točka za pričvršćivanje neelastičnog remena. Remen služi za ograničavanje pokreta zgloba palca. Razina ograničenja je individualno prilagodljiva.

Kako odabrati veličinu?

Push Sports steznik za palac dostupan je u tri veličine, u izvedbi za desnu i lijevu ruku. Da biste odredili odgovarajuću veličinu, izmjerite se oko sredine šake, ispod zglobova prstiju.

Uporaba:

Odlijepite sve čičak-trake. Za prvu upotrebu: stavite kapicu na palac, tako da MCP zglob (metakarpofalangealni zglob) palca bude pozicioniran u udubljenje kapice za palac. Zatim omotajte palac dijagonalno preko kapice, provjerite da dobro pristaje i da ne osjećate nikakvo stezanje. Kliznite kapicom za palac preko palca i pritom provjerite da blago savijeni palac dobro pristaje u kapicu za palac. Zatvorite elastični remen pri dnu ortoze tako da udobno pristaje. Pričvrstite dio elastične podloge s jednom plavom linijom na donji dio kapice i poravnajte ga tako da prati donji rub kapice. Zategnite elastičnu tkaninu tako da udobno pristaje. Omotajte neelastični remen oko stražnje strane palca te pričvrstite remen s dvije plave crte na donji dio kapice. Na kraju udobno pričvrstite žuti jezičac na stražnju stranu ruke.

Upute za pranje/održavanje:

Iz higijenskih razloga i maksimalnog produžetka trajanja steznika važno je redovito pranje uz pridržavanje uputa za pranje. Steznik se može prati na temperaturama do trideset Celzijevih stupnjeva, na programu za pranje nježnih tkanina ili ručno. Prije pranja pričvrstite čičak-traku kako biste zaštitili steznik i ostalo rublje. Ne upotrebljavajte sredstva za izbjeljivanje. Neka se steznik osuši na otvorenom (ne u blizini izvora topline ili u sušilici). Nikada ne pohranjujte steznik dok je vlažan. Uvijek pričekajte da se osuši.

Mjere opreza: 

1) Provjerite da steznik nije previše čvrsto postavljen. Steznik upotrebljavajte samo za odgovarajuće indikacije. Kako biste bili sigurni da ispravno upotrebljavate Push Sports steznik za palac, možda će biti potrebna dijagnoza liječnika. Bol uvijek predstavlja znak upozorenja. Ako se bol ili druge smetnje nastave bez jasnog razloga, preporučuje se da posjetite svojeg liječnika opće prakse.

2) Kada upotrebljavate steznik u situacijama kada se obično nose rukavice, preporuča se nositi steznik ispod rukavice.

3) Push Sports steznici izrađeni su za nošenje na neoštećenoj koži. Oštećenu kožu najprije treba prekriti odgovarajućim materijalom.

4) Optimalno djelovanje može se postići samo odabirom odgovarajuće veličine. Stoga se preporučuje da isprobate steznik prije kupnje da biste provjerili njegovu veličinu. Kada kupujete online, uvijek provjerite postoji li kvalitetna usluga povrata. Stručno osoblje u vašoj trgovini objasnit će vam najbolji način postavljanja vašeg Push Sports steznika. Preporučujemo da čuvate ove informacije o proizvodu na sigurnom mjestu ako ako vam zatrebaju upute o postavljanju.

5) Svaki put prije uporabe provjerite primjećujete li na svojem Push Sports stezniku znakove istrošenosti ili starosti dijelova ili šavova. Optimalna učinkovitost vašeg Push Sports steznika može se jamčiti samo ako je proizvod potpuno neoštećen.

6) U okviru Uredbe EU-a 2017/745 o medicinskim proizvodima, svaki ozbiljan incident koji uključuje proizvod korisnik mora prijaviti proizvođaču i nadležnom tijelu države članice u kojoj korisnik ima prebivalište.

Registracija
Pomagala
Mjesto primjene
Ruke
Pogodno za
Muškarce
Odrasli
Sportaše
Žene
Odjeća i obuća
Ortoze i steznici

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu