Sinomarin Plus Algae ENT sprej

Sinomarin Plus Algae ENT sprej

Sinomarin® Plus Algae ET  s Algomer™ kompleksom (kombinacija 100% prirodnih sastojaka ekstrahiranih iz dviju vrsta organski ugojenih morskih algi).
C044546
12,15 €
(93.461538461538€ za 1 LIT) |

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Sinomarin Plus Algae ENT s Algomer™ kompleksom je 100 % prirodni sprej koji olakšava začepljenje nosa (nazalnu kongestiju) i temeljito čisti šupljine nosa. Potiče oporavak

nakon endonazalne operacije, smiruje sluznicu nosa i pomaže u zaštiti od infekcija i komplikacija. Njegov jedinstveni sastav, s prijavljenom patentnom zaštitom, povezuje prirodno dekongestivno djelovanje (učinak osmoze) hipertonične morske vode (2,3 % otopina NaCl-a) s dobro dokumentiranim svojstvima, korisnim djelovanjem na sluznicu nosa, ekstrakata morskih algi sadržanih u Algomer™ kompleksu. Sinomarin ENT ima sprej s dinamičnim mlazom, koji omogućuje temeljito čišćenje šupljina nosa, ispiranje krasti, sluzi i nakupljenih infektivnih tvari, alergena, onečišćenja i drugih nečistoća.

Morska voda korištena za Sinomarin ENT prikupljena je iz zaljeva Cancale, uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područje je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama čime se dobiva morska voda zajamčene kvalitete bogata mineralnim solima i elementima u tragovima. Kakvoća morske vode kontinuirano se prati od strane francuskog istraživačkog instituta za eksploataciju mora (IFREMER) pod pokroviteljstvom francuske vlade.

Algomer™ kompleks je jedinstvena kombinacija 100 % prirodnih sastojaka ekstrahiranih iz morskih algi, Undaria pinnatifida i Spirulina platensis. Obje alge se odavno koriste u orijentalnoj medicini za promicanje zdravlja i liječenje brojnih stanja, a dio su prehrane dalekog istoka. Formuliran posebno za primjenu u nosu, Algomer™ kompleks se sastoji od mješavine prirodnih sastojaka algi, fikocijanina i niza kompleksa polisaharida uključujući fukoidane. Ovi sastojci tvore zaštitni sloj koji ograđuje, hvata i sprječava kontakt i/ili ulazak vanjskih štetnih tvari (npr. virusa, bakterija i dr.) na sluznicu nosa, pojačavajući pritom njezinu prirodnu funkciju čime pomažu u zaštiti od sekundarnih ORL infekcija. Undaria Pinnatifida i Spirulina platensis su alge koje se skupljaju u najčišćim vodama Patagonije u Argentini, odnosno Bretanje u Francuskoj i certificiranog su organskog podrijetla.

Sinomarin ENT se može koristiti sam, kao prirodna alternativa lijekovima za dekongestiju (lokalni kortikosteroidi, antihistaminici, vazokonstriktori) ili u kombinaciji s njima kako bi se poboljšala njihova učinkovitost.

Svojstva:

- ublažava začepljenje nosa (nazalnu kongestiju) i tlak u sinusima (putem osmoze).

- omogućava temeljito čišćenje, uklanja kraste, sluz i nakupljene infektivne tvari, alergene, onečišćenja i druge nečistoće.

- rastapa izlučenu sluz i olakšava izbacivanje.

- umiruje sluznicu nosa nakon endonazalne operacije.

- vlaži sluznicu nosa i ublažava suhoću nosa.

- pomaže prirodni oporavak sluznice nosa.

Sinomarin ENT se preporuča:

- za prirodno ublažavanje sinonazalnih simptoma, uključujući začepljenje nosa (nazalnu kongestiju), uklanjanje guste sluzi i u slučajevima rinosinuitisa.

- za poticanje oporavka nakon endonazalne operacije i za uklanjanje (mehaničkim djelovanjem) čimbenika koji mogu dovesti do sekundarne infekcije i drugih komplikacija.

- u slučajevima kada su lijekovi za dekongestiju kontraindicirani (npr. povišen krvni tlak, srčane bolesti, dijabetes).

- za poboljšanje učinkovitosti lijekova za dekongestiju.

Sastav: Morska voda (2,3%) NaCl + Algomer™ kompleks

Uporaba: 

- Ispušite nos da bi se uklonila sluz prije primjene Sinomarin ENT.

- Skinite zaštitnu foliju i uklonite zaštitni zatvarač.

- Stavite nazalni aplikator na vrh bočice.

- Nagnite glavu lagano prema naprijed iznad umivaonika i okrenite u desno.

- Nježno stavite aplikator u lijevu nosnicu, paralelno sa septumom nosa (nosna pregrada) i čvrsto pritisnite.

- Okrenite glavu na suprotnu stranu i ponovite primjenu u drugu nosnicu.

- Izvadite aplikator iz nosa, vratite glavu u uspravan položaj,  pustite da otopina djeluje nekoliko sekundi, a zatim ispušite nos.

- Ponovite postupak ako je potrebno.

- Skinite aplikator s bočice, dobro operite u toploj vodi i osušite nakon svake uporabe.

Preporučena doza:

Za djecu stariju od 12 godina i odrasle. Koristiti kako je navedeno dolje, ili prema uputi liječnika. Može se koristiti bez prekida do 30 dana.

Uštrcati 1 do 2 puta u svaku nosnicu, 2 do 3 puta dnevno.

Mjere opreza: Samo za primjenu u nos. Isti nazalni aplikator ne koristiti za primjenu u više osoba. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti. Čuvati izvan dohvata djece. Ne koristiti u slučaju osjetljivosti ili alergije na neki od sastojaka.

Napomena: moguće je osjetiti blagu i privremenu nadraženost na početku primjene.

Veličina: 125 ml

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
125
Jedinica mjere
mililitar
Oblik
Sprej
Pakiranje
Sprej
Mjesto primjene
Nos
Pogodno za
Odrasli
Stariji
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu