Unimed Pharma Septozinc kapi za oko

Unimed Pharma Septozinc kapi za oko

Septozinc je sterilna, izotonična otopina za ispiranje oka koja sadrži antiseptički i sinergijski djelujuće tvari cinkov glukonat i benzalkonijev klorid.

C053133
6,78 €

Nema bodova vjernosti za ovaj proizvod.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

SeptoZINC je sterilna, izotonična otopina za ispiranje koja sadrži antiseptički i sinergijski djelujuće tvari cinkov glukonat i benzalkonijev klorid. Namijenjen je ukapavanju u oko i ispiranju oka. Cinkov glukonat i benzalkonijev klorid imaju dezinficirajući učinak (antibakterijski i antivirusni) na oko. Ova svojstva prisutnih tvari koriste se u prevenciji i potpornom liječenju očnih infekcija. U oftalmološkim formulacijama odavno su poznata korisna antimikrobna svojstva spojeva koji sadrže ione cinka. Glukonatni oblik cinka stvara zaštitni sloj na površini sluznice konjunktive, ispod kojeg se odvija regeneracija stanica, što pridonosi obnavljanju fiziološkog stanja u konjunktivalnoj vrećici oka. Antiseptička svojstva benzalkonijevog klorida temelje se na njegovim površinsko djelotvornim svojstvima. Zbog njegovog svojstava vlaženja, raspršivanja i emulgiranja, nečistoće se ispiru s površine oka, uključujući mikroorganizme. Antiseptička svojstva benzalkonijevog klorida temelje se nadalje na njegovom antibakterijskom i antivirusnom djelovanju.

Djelovanje:

- čišćenje i dezinfekcija površine oka

- prevencija upalnih procesa

- dodatna terapija kod virusnih i bakterijskih upala

Sastav: Natrijev  klorid  7,5  mg  u  1  ml,  benzalkonijev  klorid  0,2  mg  u  1  ml  (0,02)  cinkov  glukonat,  kalijev  klorid, magnezijev klorid heksahidrat, kalcijev klorid dihidrat, natrijev citrat, pročišćena voda.

Uporaba: 1 kap 3 puta na dan u donju konjunktivalnu vrećicu do najviše 14 dana u kontinuitetu.

Veličina: 10 ml

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
10
Oblik
Kapi
Mjesto primjene
Oči
Pogodno za
Djeca
Odrasli
Stariji
Zemlja porijekla
Slovačka
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu