Sangreen Ulje bobica pasjeg trna

Sangreen Ulje bobica pasjeg trna

Ulje bobica pasjeg trna
C045599
19,08 €
(190.75€ za 1 LIT) |

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Relativno nedavno otkriven u zemljama zapada pobudio je veliki interes zbog svojih ljekovitih svojstava i postao predmet posebnog interesa znanstvenika pa je 1988. osnovan Međunarodni centar za istaživanje pasjeg trna pod čiji se pokroviteljstvom svake 2 godine održavaju konferencije o novim znanstvenim radovima vezanim na pasji trn.

Smatra se da većinu svog djelovanja ulje pasjeg trna ostvaruje preko omega 7 masne kiseline, a sadrži i omega 3,6 i 9 masne kiseline. Ulje bobica pasjeg trna je jedino poznato biljno ulje na svijetu koje sadrži omega 3, 6, 7 i 9 zajedno.

Omega 7 masna kiselina možda nije tako poznata kao 3,6 i 9 no njena je uloga za našu ljepotu i zdravlje velika. Omega 7 je gradivni element kože kose i noktiju. Ulje pasjeg trna najveći je izvor ove u biljnom svijetu rijetke masne kiseline.

Omega 7 masna kiselina pomaže u borbi protiv bora, suhoće, gubitka elastičnosti kože i drugih simptome starenja kože. Pomaže i kod mladalčkih akni i rosaceje jer djeluje protuupalno. Ublažuje posljedica oštećenja na unutarnjim organima nastalih od zračenja pri lječenju raka.

Masne kiseline i vitamini iz pasjeg trna ubrzavaju regeneraciju stanica i djeluju na membrane stanica kože čime koži vraćaju vlagu i elastičnost te tako utječu na smanjenje bora i usporavanje starenje kože. Kliničke studije govore da uzimnaje omega 7 masne kiseline smanjuje suhoću očiju kos oboljelih od Sjögrenovog sindroma i suhoću kože i sluznice kod žena u menopauzi.

Uporaba: Uzeti jednu čajnu žlicu dva puta dnevno na prazan želudac. Ujutro 15 do 20 min prije doručka, te dva sata nakon ručka ili 2 sata nakon večere. Ulje uzimati sključivo na prazan želudac te ne piti niti jesti 15 do 20 minuta nakon uzimanja. Ne preporuča se djeci do 5 godina i trudnicama. Ne smije se uzimati kod upale žuči, gušterače ili jetre i kod žučnih kamenaca.

Sastojci: ulje bobica pasjeg trna (Hippophae Rahmnoides) hladno prešano, standardizirano na 150 mg/100g karotenoida

Napomena: Ulje bobica pasjeg trna nema od strane Europske agenicje za hranu i lijekove odobrenu zdravstvenu tvrdnju.  Za sve zdravstvene tegobe obratite se svom liječniku ili ljekarniku. Sve navedeno isključivo je informativne prirode i nema namjeru zamijeniti savjet ili terapiju vašeg liječnika ili ljekarnika.

Veličina: 100 ml 

Registracija
Dodatak prehrani
Količina
100
Jedinica mjere
mililitar
Oblik - oralni preparati
Ulje
Sadrži biljke
Pasji trn (Hippophae rhamnoides)
Sadrži vitamine
Vitamin B1 - tiamin
Vitamin B2 - riboflavin
Vitamin B3 - niacin
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin E
Sadrži masne kiseline
Omega-3 masne kiseline
Omega-6 masne kiseline
Omega-9 masne kiseline

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu