Schulke & Mayr Octenilin gel za rane

Schulke & Mayr Octenilin gel za rane

Losion za pranje na bazi odabranih sredstava koji ima osobine dekontaminacije
C049246 x
11,04 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Nažalost ovaj proizvod trenutno nije raspoloživ.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Kronične rane na koži gotovo su uvijek prekrivene eksudatom, debelim deskvamiranim slojem fibrina, nekrotičnim tkivom i staničnim debrisom. Takav sloj pruža dobre uvjete za rast ne samo patogena, već i tranzijentnih ili rezidentnih patogena kožne flore, što odgađa zacjeljivanje rana. Zbog toga je potrebno pažljivo čišćenje rane, kao i vlaženje okoline rane.

Octenilin gel za rane može se primjenjivati, primjerice:

- za vlaženje i čišćenje kroničnih rana na koži

- za održavanje vlage u zavojima i oblogama za rane

- za omekšavanje otvrdnulih vanjskih slojeva

- kao pomoć u prirodnom procesu zacjeljivanja

- za njegu rana uzrokovanih toplinom (opekline). 

Primjena  octenilin gela za rane je bezbolna, a dobro ga podnose i osobe s alergijama

Tip kože: svi tipovi kože

Sastav: voda, pročišćena; propilenglikol; hidroksietilceluloza; oktenidindiklorid

Uporaba: Samo za vanjsku primjenu, za rane na koži. octenilin gel za rane primjeren je za ponovnu  i dugotrajnu uporabu. Dugotrajna uporaba octenilin® gela za rane trebala bi biti pod liječničkim nadzorom. Tijekom  debridmana, ranu treba uvijek prvo isprati i očistiti, tako da je lako odvojiva krasta uklonjena prije nastavka liječenja rane octenilin gelom za rane. Ranu potpuno prekrijte octenilin® gelom za rane (1-5 mm). Za prekrivanje ili ispunu rana, octenilin gel za rane može se nanijeti na kataplazme, gaze, komprese i druge upijajuće materijale ili materijale za ispunu rana. Vlaženje površine rane omogućuje nježno omekšavanje kraste i njezino uklanjanje prilikom sljedećeg previjanja rane. octenilin gel za rane može ostati na rani do sljedećeg previjanja. Učestalost previjanja ovisi o naravi rane i količini eksudata te ju je potrebno prilagoditi trenutnom stanju rane, ali ranu je potrebno previti nakon najviše 3 dana. Ako se primjenjuje s parafinskim gazama, ranu je potrebno previjati i čistiti svaki dan. Treba odabrati takvu oblogu za ranu koja odgovara fazi zacjeljenja rane. Potrebno je odabrati i sekundarnu oblogu kako se gel ne bi isušio i kako ne bi došlo do maceracije rubova rane i okolne kože.  Nastavite primjenu sve dok ne budete mogli lako ukloniti cijelu krastu i nekrotični otpad (debris), te dok rana ne bude očišćena. Bolesnici s kroničnim ranama često su osjetljivi na temperaturu. octenilin gel za rane može se zagrijati na temperaturu tijela neposredno prije primjene. Čišćenje područja oko rane: kako bi se smanjio rizik od unosa bakterija u ranu, preporučuje se opsežno čišćenje cijelog područja rane octenilin® otopinom za ispiranje rana.

Napomene: Posebne mjere opreza Interakcije: kad se primjenjuje s parafinskim gazama, gaza se može isušiti pa ju je teško ukloniti. Kako bi se spriječilo isušivanje parafinske gaze, potrebno je svaki dan mijenjati oblogu i čistiti ranu. Obloga se može natopiti octenilin otopinom za ispiranje rana za lakše uklanjanje. Nemojte primjenjivati u kombinaciji s anionskim surfaktantima ili drugim sapunima za čišćenje rana, mastima, uljima, enzimima i dr., jer to može štetno utjecati na konzervans. Nemojte primjenjivati u kombinaciji s povidonom jodiranim jer to može uzrokovati promjenu boje i smanjenje antiseptičnog učinka povidona jodiranog.

Kontraindikacije: octenilin® gel za rane ne smije se primjenjivati bolesnika s potvrđenom alergijom ili sumnjom na alergiju na jedan ili više sastojaka. Ako niste sigurni, provjerite s liječnikom. Kako bi se spriječilo moguće oštećenje tkiva, octenilin gel za rane ne smije se primjenjivati na hijalinoj hrskavici, očima, ušima, nosu, mokraćnom mjehuru ni trbušnoj šupljini! Ne smije se primjenjivati u infuziji ili injekciji! Nije za oralnu primjenu.

Opće sigurnosne informacije: primijeniti  samo neotvorena i  neoštećena pakiranja. Zaštititi od izravne sunčeve svjetlosti. Kako bi se spriječilo uvođenje bakterija prilikom primjene octenilin gela za rane, osigurajte da pakiranje ne dođe u dodir s ranom.

Medicinski proizvod: Čuvati izvan pogleda i dosega djece.

Veličina: 20 ml 

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
20
Jedinica mjere
mililitar
Oblik
Gel
Mjesto primjene
Tijelo
Pogodno za
Odrasli
Stariji
Zemlja porijekla
Njemačka
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Tip kože
Svi tipovi
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu