Schulke & Mayr Octenisept gel za rane

Schulke & Mayr Octenisept gel za rane

Antiseptički gel za rane

C031733
8,69 €

Nema bodova vjernosti za ovaj proizvod.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Octenisept gel za rane se primjenjuje kod akutnih ozljeda kože, kao što su ogreboltine, porezotine i opekline blažeg stupnja (primjerice koža pretjerano izložena sunčevim zrakama).

Kako bi rana mogla optimalno zacijeliti, trebala bi biti dostatno opskrbljena vlagom, jer se u postupku cijeljenja stanice kože moraju moći dijeliti i pomicati, što se najbolje postiže u vlažnoj okolini. Uz to, ranu treba zaštititi i od infekcija.

Posebna formula Octenisept  gela za rane optimalno opskrbljuje ranu vlagom i formira zaštitni stoj protiv bakterija. Ovaj zaštitni sloj sprječava prodor mikroorganizama u ranu, jer se oni deaktiviraju u samom gelu. Na ovaj način Octenisept® gel štiti od (novih) infekcija i upala, te pospješuje i ubrzava prirodno cijeljenje rana. Octenisept®  gel je bezbojan i ne peče pri nanošenju.

Uporaba: Neposredno nakon ozljede, ranu nasprejati Octenisept otopinom za rane. Nakon toga ranu prekriti tankim slojem gela za rane. Prema potrebi pokriti zavojem ili flasterom. Nanositi Octenisept gel za rane dva do tri puta dnevno sve do potpunog zacjeljenja rane. Vrh tube za gel iz higijenskih razloga ne smije doticati ranu ni druge površine.

S obzirom da se alergije nikada ne mogu u potpunosti isključiti, Octenisept gel za rane ne bi trebalo koristiti kod već poznaftih alergija ili kod sumnje na mogućnost pojave alergije na jedan od sastojaka. Octenisept gel za rane se ne smije miješati s drugim sredstvima za čišćenje rana (pri­mjerice sapunima, mastima, uljima ili enzimima). Samo za vanjsku primjenu kod akutnih rana na koži. Za kronične rane mora se primijeniti sterilni gel za rane (Octenisept gel za rane). Paziti da proizvod ne prodre pod tlakom u tkiva. Ne primjenjivali uz infuzije ili injekcije. Ne gutati. Ne primjenjivati na hijalinoj hrskavici. Koristiti samo neoštećena pakiranja.

Posebne mjere opreza:

Dosad nisu primjećene nuspojave prilikom uporabe octenisept gela za rane. 

Ako se kombinira s gazom, može doći do zasušivanja, a time i otežana odvajanja gaze od rane. Ne koristiti istodobno sa sapunima za čišćenje rana, kremama, uljima, enzimima ili sličnim, jer može naškoditi konzervansima. Ne koristiti zajedno s PVP jodom, jer bi to moglo obojiti kožu i ograničiti antiseptičko djelovanje PVP joda. 

Čega se morate pridržavati tijekom primjene octenisept® gela za rane? octenisept®gel za rane ne koristite kontinuirano dulje od dva tjedna bez lječničke kontrole. Obzirom da se alergije nikada ne mogu isključiti u potpunosti octenisept® gel za rane ne bi trebalo koristiti kod već poznatih alergija ili sumnje na mogućnost pojave alergijske reakcije na jedan od sastojaka. Samo za vanjsku primjenu. Kako bi se izbjegla moguća oštećenja tkiva, octenisept® gel za rane ne smije se koristiti na hrskavici, u uhu i u nosu i ne smije dospijeti u oko! Ne koristiti za infuziju ili za injekciju. Ne piti.

Veličina: 20 ml

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
20
Jedinica mjere
mililitar
Oblik
Gel
Mjesto primjene
Tijelo

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu