Čisti enzim diamin oksidaza (DAO) koji pomaže u razgradnji histamina iz hrane.
- Male tablete, idealno i za djecu stariju od 4 godine
- U prijenosnom dozatoru koji se lako koristi!
Što je FODMAP?
FODMAP je skraćenica za Fermentirane Oligosaharde, Disaharide, Monosaharide i Poliole koji se prirodno pojavljuju u našoj prehrani. To su nutrijenti koji se slabo apsorbiraju u tankom crijevu i zbog toga završe u debelom crijevu. Kada ti FODMAP-ovi završe u debelom crijevu, mogu uzrokovati neugodne crijevne tegobe poput bolova u trbuhu, nadutosti ili proljeva.
Fruktani i galaktani: Fruktani i galaktani su oligosaharidi. Fruktani se nalaze u češnjaku, luku, poriluku, pšenici i kupusu. Galaktani se nalaze, primjerice, u grahu, mahunarkama, indijskim oraščićima i pistaciji.
Fruktoza: Fruktoza je monosaharid koji se nalazi u medu, mnogim vrstama voća i određenog povrća.
Laktoza: Laktoza se može pronaći u mlijeku i drugim mliječnim proizvodima kao što su jogurt, šlag i sladoled. Enzim laktaza može pomoći u probavi laktoze.
Saharoza: Saharoza je šećer koji se nalazi u proizvodima kao što su konzumni
Intoleran proizvodi imaju licencu “Low FODMAP CertifiedTM” od strane Sveučilišta Monash u Australiji što upućuje na to da Intoleran proizvodi mogu pomoći u pridržavanju Low FODMAP dijeteTM koju je izdalo Sveučilište Monash.
Što je histamin?
Histamin ima ulogu u mnogim procesima u našem tijelu poput ritma spavanja i buđenja, zacjeljivanja rana i u našem živčanom sustavu. Naše tijelo proizvodi histamin i skladišti ga u mastocitima. Histamin se može otpuštati, primjerice, tijekom alergijskih reakcija, ali i neki lijekovi također mogu potaknuti otpuštanje histamina. Osim što ga naše tijelo stvara, histamin se također može javiti prirodno u raznim namirnicama, biljnim i životinjskim proizvodima, osobito u fermentiranoj i zreloj hrani. Primjeri namirnica bogatih histaminom su zreli sirevi, suhomesnati proizvodi, neki riblji proizvodi, kiseli kupus, alkohol (osobito crno vino) rajčice, špinat i svinjetina.
Sastav: Punila: mikrokristalna celuloza, hidroksipropil celuloza; ekstrakt proteina svinjskog bubrega sa 7% diamin oksidaze (DAO); sredstvo za glaziranje: etil celuloza; krumpirov škrob; stabilizatori: natrijev alginat, magnezijev stearat; masne kiseline srednjeg lanca; sredstvo za glaziranje: HPMC; stabilizatori: oleinska kiselina, stearinska kiselina
Uporaba: Uzmite 1 tabletu neposredno prije obroka, najviše 3 tablete dnevno. Nemojte prekoračiti maksimalnu preporučenu dozu. Tablete se mogu rasporediti tijekom dana. Najlakši način je uzeti jednu tabletu prije svakog glavnog obroka (doručak, ručak i večera). Nemojte žvakati tablete. Koristi se prije obroka bogatog histaminom.
Veličina: 60 kapsula
PROIZVOĐAČ ADRESA: Intoleran Ravenswade 106, 3439LD Nieuwegein, The Netherlands
PROIZVOĐAČ KONTAKT: info@intoleran.com +31302272172
- Registracija
- Dodatak prehrani
- Količina
- 60
- Jedinica mjere
- komad
- Oblik - oralni preparati
- Kapsule
- Pogodno za
- Djeca
Odrasli
Stariji
Teenageri - Sadrži enzime
- Diamin oksidaza (DAO)
- Posebni atributi
- Bez glutena
- Napomena
- Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Čuvati izvan dosega djece. - Zemlja porijekla
- Nizozemska
- Način čuvanja
- Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Nizozemska tvrtka Intoleran od 2008. godine razvija dodatke prehrani. Tablete, kapsule i kapi jednostavne za korištenje podržavaju enzimski sustav vlastitog tijela kako biste mogli bolje probaviti problematične proizvode. Djelovanje Intoleran suplemenata je medicinski dokazano i preporučuju ih profesionalni dijetetičari.
Intoleran proizvodi sadrže samo esencijalne sastojke.
Za optimalne rezultate, bez rizika od neželjenih nuspojava.
Dodatak prehrani Intoleran osmišljen je kako bi podržao vlastite enzime u tijelu i pomogao im da rade svoj posao. Kada problematična hrana uđe u probavni sustav, dodatak osigurava enzime koji tijelu možda nedostaju da je pravilno razgradi. Time se smanjuju simptomi intolerancije na hranu, poput nadutosti ili vjetrova.