• %
Enterosgel oralna suspenzija u tubi

Enterosgel oralna suspenzija u tubi

Enterosgel® na sebe veže i uklanja iz organizma prirodnim putem isključivo toksine, štetne tvari, patogene mikroorganizme i alergene iz probavnog trakta, ali ne i hranjive tvari, vitamine i minerale. Medicinski proizvod.

C033744
20,60 € Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 25,75 € -20%
(89.565217391304€ za 1 LIT) |

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 2 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 2 bodova koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,40 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Enterosgel je oralni crijevni adsorbent (enterosorbent). Temelji se na organskom mineralu s adsorpcijskom sposobnošću vezanja nekih toksičnih i štetnih tvari u crijevu (npr. endotoksini, enterotoksini), koje fizički veže na svoju površinu, smanjujući učestalost stolica i trajanje proljeva. Enterosgel se uklanja iz tijela stolicom, na taj način se uklanjaju adsorbirani toksini i štetne tvari, što može biti korisno za liječenje indiciranih stanja akutnog proljeva i kroničnog proljeva povezanog sa sindromom iritabilnog crijeva.

Sastav: polimetilsiloksan polihidrat (hidrogel metil silikatne kiseline) – 70 %, voda, pročišćena – 30 %. Enterosgel ne sadrži konzervanse, gluten, šećer, zaslađivače, laktozu, masti, arome, boje, sastojke biljnog ili životinjskog podrijetla.

Nemojte uzeti Enterosgel ako: trenutno uzimate kroz usta lijekove s modificiranim oslobađanjem imate atoniju crijeva (teški zatvor zbog opstrukcije crijeva) ili neprohodnost crijeva je poznato nepodnošenje na temelju prethodnog uzimanja Enterosgela.

Poznati štetni događaji:  Zatvor, mučnina.

Mjere opreza: Enterosgel može utjecati na apsorpciju nekih lijekova koje se uzimaju kroz usta – uzmite Enterosgel 2 sata prije ili poslije uzimanja lijekova koji se uzimaju kroz usta. Ako uzimate bilo koje lijekove, savjetujte se s liječnikom ili ljekarnikom o uzimanju Enterosgela. Enterosgel treba uzeti kroz usta između obroka. U slučaju dugotrajnog proljeva važno je obratiti se liječniku prije uzimanja Enterosgela kako bi se utvrdila dijagnoza osnovne bolesti. U djece, liječenje proljeva treba biti praćeno povećanim unosom tekućine, te može uključiva i oralnu rehidracijsku otopinu za sprječavanje dehidracije. U odraslih, tijekom liječenja Enterosgelom, preporuča se unos vode ili oralne rehidracijske otopine kako bi se osigurala pravilna hidracija.

Ako simptomi proljeva traju dulje od 2 dana, treba se obratiti liječniku. Ako je ustanovljena vrućica, krv u stolici, znakovi dehidracije, 6 ili više proljeva u posljednja 24 sata, istovremeno proljev i povraćanje, jaka i kontinuirana bol u želucu, potražite savjet liječnika što je prije moguće, osobito ako se radi o djetetu. Nisu dostupni klinički podaci o uzimanju Enterosgela tijekom prvog tromjesečja trudnoće. Prije uzimanja Enterosgela molimo obratite se svom liječniku. Ne uzimati nakon isteka roka valjanosti. Ne uzimati ako je pakiranje oštećeno. Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte uzeti više od preporučene doze.

Nemojte uzimati dulje od preporučenog trajanja liječenja i ne uzimajte zajedno uz obrok kako biste izbjegli mogući gubitak vitamina i hranjivih tvari.

Molimo obratite se svom liječniku ako trenutno uzimate druge crijevne adsorbente, na primjer aktivni ugljen, glinu, kaolin. Liječnik će vam možda savjetovati da ih ne uzimate istodobno uz liječenje Enterosgelom. Enterosgel nije indiciran za uporabu u slučaju trovanja kemijskim tvarima ili lijekovima, ili predoziranja lijekom.

Prije otvaranja i svake uporabe dobro protresite tubu. Pri istiskivanju Enterosgela iz tube može se pojaviti mala količina tekućine.

Nakon otvaranja i svake uporabe čvrsto zatvorite zatvarač na tubi u svrhu sprječavanja isušivanja i onečišćenja mikrobima.

Nakon otvaranja tube, iskoristiti u roku od 30 dana

Proizvođač: Bioline Products, Češka

Veličina: 225 g

Registracija
Medicinski proizvod
Jedinica mjere
gram
Oblik - oralni preparati
Gel
Oblik
Gel
Zemlja porijekla
Češka

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu