Vitabiotics Cinafen tablete

Vitabiotics Cinafen tablete

Dodatak prehrani s ekstraktom cimeta, piskavice, kroma i tiamina formuliran primarno za regulaciju razine šećera u krvi, a od koristi može biti i za druga stanja.

N
17,50 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Dodatak prehrani s ekstraktom cimeta, piskavice, kroma i tiamina formuliran primarno za regulaciju razine šećera u krvi, a od koristi može biti i za druga stanja.

Pomoć pri regulaciji glukoze u krvi.

Ekstrakt cejlonskog cimeta smatra se boljim od cimeta vrste cassia zbog toga što sadrži manje kumarina koji u većim količinama može biti toksičan i utjecati na zdravlje jetre i bubrega. U tradicionalnoj se medicini cimet prvenstveno koristi za snižavanje razine šećera u krvi. Može imitirati inzulin i poboljšati uklanjanje šećera iz krvi.

Istraživanja na laboratorijskim životinjama su pokazala da ekstrakt sjemenki grčke piskavice može smanjiti apsorpciju glukoze u crijevima, što posljedično smanjuje rizik od hiperglikemije. Ostale potencijalne benefite mogle bi imati osobe s visokim tlakom, povišenim kolesterolom, pretile osobe i žene u menopauzi.

Krom i tiamin u ovom proizvodu dopunjuju djelovanje ekstrakata bilja na razinu glukoze u krvi i zdravlje krvožilnog sustava. EFSA odobrava zdravstvenu tvrdnje "Krom doprinosi održanju normalne razine glukoze u krvi" te "krom doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata, dok za tiamin odobrena tvrdnja glasi "Tiamin doprinosi normalnoj funkciji srca". 

Količina po serviranju %PU

Ekstrakt cimeta (Cinn. zeylanicum) 250 mg **

 - ekstrakt ekv.prahu cimeta 3.000 mg **

Ekstrakt grčke piskavice 133 mg **

 - ekstrakt ekv. prahu piskavice 2.000 mg **

Tiamin (tiamin mononitrat) 5.5 mg 500

Krom (kromov (III) klorid) 40 µg 100

Sastav: sredstva za povećanje volumena: maltodekstrin; ekstrakt cimeta u prahu (kora), sredstva za punjenje: mikrokristalna celuloza; ekstrakt piskavice u prahu (sjeme),

tabletna ovojnica (hidroksipropilmetiliranaceluloza, trigliceridi srednjeg lanca, beta-ciklodekstrin, koncentrat šafranike, limun, spirulina, jabuka, prirodno bojilo: crvena cikla); sredstvo za zgrušnjavanje: umrežena celulozna guma; tvari protiv zgrudnjavanja: stearinska kiselina, magnezijev stearat, silicijev dioksid; tiamin mononitrat, kromov (III) klorid

Uporaba: Uzeti jednu do dvije table dnevno, uz obrok. Popiti s vodom ili nekim drugim napitkom. Tablete ne žvakati. Može se uzimati s ostalim Vitabiotics proizvodima.

Napomene:  Čuvati van dohvata male djece, na suhom mjestu i temperaturi do 25°C. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Veličina: 60 tableta 

Registracija
Dodatak prehrani
Količina
60
Jedinica mjere
komad
Oblik - oralni preparati
Tablete
Pogodno za
Muškarce
Odrasli
Stariji
Žene
Sadrži biljke
Cimet (Cinnamomum verum, C. zeylanicum)
Piskavica (Trigonella foenum-graecum)
Sadrži vitamine
Vitamin B1 - tiamin
Sadrži minerale i mikroelemente
Krom
Posebni atributi
Vegansko
Pogodno za vegetarijance
Da
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Čuvati izvan dosega djece.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Preporučena dnevna doza
1
2
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu