• Novi proizvod
Farmedix Otic Solution kapi za uho

Farmedix Otic Solution kapi za uho

Kapi za uho Otic Solution sadrže kombinaciju glicerola i butilen glikola koji omekšavaju i otapaju čepove ušnog voska (cerumena), vežu vodu i sekrete iz upalnog područja, suše zvukovod i smanjuju bolne otekline.

N
8,27 €

Nema bodova vjernosti za ovaj proizvod.

Proizvod se nalazi u kategorijama:

Najprodavaniji

 

Kombinirani učinak u jednom proizvodu – antimikrobni i protuupalni.

Djelatne tvari na 1 gram otopine: 174 mg kolin-salicilata, 82 mg biljnih ekstrakata (neven, divizma, gospina trava) i 1 mg timola 

Prva pomoć kod akutnih tegoba: Ublažava probleme u vanjskom ušnom kanalu koje karakterizira bol, otok, crvenilo, svrbež.

Prevencija: sprječava nastanak ili razvoj bakterijske infekcije uha.

Higijena: omekšava i rastapa stvrdnute lojne čepove (cerumen), sprječava zadržavanje i uklanja višak vode i nečistoće iz zvukovoda.

Njega: obnavlja kožu vanjskog zvučnog kanala, vlaži i umiruje pridonoseći bržem oporavku od iritacija ili oštećenja.

Kako djeluju Otic Solution kapi za uho

Kapi za uho Otic Solution sadrže kombinaciju glicerola i butilen glikola koji omekšavaju i otapaju čepove ušnog voska (cerumena), vežu vodu i sekrete iz upalnog područja, suše zvukovod i smanjuju bolne otekline. Stvaraju zaštitni sloj na koži zvukovoda koji štiti od iritacije i vanjskih utjecaja.

Djelatna tvar kolin salicilat ima analgetske i protuupalne učinke i pomaže u otklanjanju bolnih manifestacija kod upale i u situacijama kada stvrdnuti ušni vosak, kontaminanti ili mehaničko uklanjanje nečistoća uzrokuju nadraženost kože ušnog kanala.

Timol ima antibakterijske učinke. Povoljno nadopunjuje učinke proizvoda, posebice kada se u ušnom kanalu zadržava voda, što može dovesti do okruženja koje je prikladno za razvoj mikrobne infekcije.

Biljni ekstrakt cijelih cvjetnih glavica nevena, cvijeta divizme i gospine trave pomaže pri obnavljanju kože zvukovoda i potiče svojstva kože koja se odnose na samostalno čišćenje. 

Ulje lavande ima antibakterijske učinke te također daje ugodan miris proizvodu.

Jednostavna i nježna upotreba pomoću pipete olakšava apliciranje kapi u bilo kojem položaju, stojećem, sjedećem ili ležećem, posebno kod dojenčadi i male djece. Kada se nanosi u obliku kapljica ne stvara dodatni pritisak na zvukovod i opasnost od povreda.

Kada upotrijebiti Otic Solution kapi za uho

- kod akutnih tegoba povezanih s upalom kao što su bol, crvenilo, svrbež i otok 

- za sprječavanje bakterijskih infekcija uha ili kao popratna terapija kod liječenja bakterijskih infekcija uha

- za održavanje redovne higijene uha posebno kod pretjeranog nakupljanja cerumena te za čišćenje stvrdnutih lojnih čepova (ušnog voska) mehaničkim ispiranjem uha

- kod iritacije ili oštećenja tankog sloja kože koji oblaže ušni kanal izazvanog šamponima, preparatima za kosu, parfemima

- kao preventivna terapija kod čestog i dugotrajnijeg kontakta s vodom prilikom vodenih, bazenskih sportova (prevencija “plivačkog uha”)

Ne čistite uho najmanje 10 minuta nakon apliciranja otopine. Nakon aplikacije ušni vosak će omekšati i postepeno se iscijediti u ušnu školjku nakon čega ga možete mehanički ukloniti pamučnim štapićem za uši. Ako se odlučite za mehaničko čišćenje štapićem, budite oprezni kako ne bi dublje gurnuli zaostali vosak. Kapi za uho ne koristite duže od 5 dana.

Sastav: Glicerin, butilenglikol, kolin-salicilat, alkohol, ulje lavande (Lavandula angustifolia), biljni ekstrakt cijelih cvjetnih glavica nevena, cvijeta divizme i gospine trave, timol.

Uporaba: Preporučena dnevna doza: 2 do 3 kapi u svako uho / 2 do 4 puta dnevno. Prije upotrebe, zagrijte bočicu s otopinom među dlanovima.

Napomena: Trudnice i dojilje te djeca mlađa od 3 godine proizvod mogu koristiti samo uz prethodnu konzultaciju sa svojim liječnikom. Primjena proizvoda kod djece mlađe od 15 godina provodi se pod nadzorom odrasle osobe. Nisu zabilježene neželjene reakcije ni na jedan od navedenih sastojaka. Ne primjenjujte proizvod ako ste alergični ili osjetljivi na bilo koji od navedenih sastojaka.

Veličina: 10 ml

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
10
Jedinica mjere
mililitar
Oblik
Kapi
Mjesto primjene
Uho
Pogodno za
Odrasli
Sadrži biljke
Divizma (Verbascum Phlomoides)
Gospina trava - Kantarion (Hypericum perforatum)
Lavanda (Lavandula officinalis)
Neven (Calendula officinalis)
Sadrži ostalo
Glicerol
Kolin
Upozorenje
Prije upotrebe trudnicama se preporučuje savjetovati se s liječnikom.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Namjena
Njega
Čišćenje i higijena

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu