Natural Wealth Magnezij 375 + B6 kapsule

Natural Wealth Magnezij 375 + B6 kapsule

Magnezij 375 mg +B6 u obliku kapsula osigurava 100 % preporučenog dnevnog unosa magnezija i vitamina B6.

C057274
11,55 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Magnezij 375 mg +B6 u obliku kapsula osigurava 100 % preporučenog dnevnog unosa magnezija i vitamina B6. Vitamin B6 proizvodu je ciljano dodan za bolju apsorpciju magnezija, ali ujedno i djeluje s njime u sinergiji.

- za svakodnevnu nadopunu magnezija i vitamina B6

- doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti

- za zdravlje mišića i živčanog sustava

- blagotvoran kod pojačanog i/ili dugotrajnijeg stresa

Natural Wealth® Magnezij 375 mg +B6 preporučuje se:

- sportašima i rekreativcima

- osobama pod povećanim stresom

- trudnicama i dojiljama

- starijim osobama

Magnezij i vitamin B6 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti. Magnezij doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji te normalnoj funkciji mišića i živčanog sustava.

Sve dobrobiti magnezija:

Mišići: Magnezij djeluje kao antagonist kalcija čime kontrolira unos kalcija u stanicu i time relaksira mišićnu kontrakciju. Osim toga, djeluje kao kofaktor enzima kreatin kinaze koji se pretežito nalazi u skeletnom i srčanom mišićju te daje potrebnu energiju za kontrakciju. Aktivacijom enzima protein kinaze regulira i proteinsku aktivnost te ima strukturnu funkciju u izgradnji proteina.

Regulacija elektrolita u stanici: Magnezij je iznimno važan za aktivnost transmembranske pumpe Na-K ATP-aza koja regulira prijenos natrija i kalija u stanice. Kod nedostatka magnezija, zbog njegove korelacije s kalijem, može se razviti hipokalijemija. Gubitak kalija u stanici i nakupljanje natrija očituje se poremećajem električne aktivnosti, npr. srčanog mišića.

Energija: Magnezij stabilizira strukturu molekule adenozin trifosfat (ATP) koja predstavlja osnovni oblik pohrane kemijske energije u stanici. Za biološku aktivnost ATP-a potrebno je sparivanje s magnezijem koji tada može aktivirati brojne funkcije i procese poput mitohondrijskog stvaranja ATP-a i energije iz hrane.

Antistres efekt: Magnezij sudjeluje u sintezi serotonina kao kofaktor enzima triptofan hidroksilaze koja prevodi 5-hidroksi-triptofan (5-HTP) u serotonin. Također, ublažava aktivnost osi HPA (hipotalamus-hipofiza-nadbubrežna žlijezda) zaslužne za lučenje kortizola te na taj način doprinosi kontroli stresa.

Živčani sustav: Magnezij ima ulogu u prijenosu živčanih signala i živčano-mišićnoj koordinaciji. Blokiranjem vezanja kalcija na NMDA receptorima ima relaksirajući učinak na živčana vlakna i sprječava prekomjernu ekscitaciju živčanih stanica koja može oštetiti živce.

Kosti: Magnezij je potreban i za održavanje normalnih kostiju. Polovina ukupne količine magnezija smještena je u kostima – od toga je 70% u kristalnoj strukturi povezano s kalcijem i fosforom, a 30% nalazi se u površini kosti; potonja količina predstavlja izmjenjivi magnezij koji omogućuje održavanje njegove serumske razine.

Laksativno djelovanje: Magnezij koji ostaje neapsorbiran u crijevima stvara osmotski efekt, odnosno navlači vodu te omekšava stolicu.

Jedna (1) kapsula sadrži: količina %PU*

Magnezij 375 mg 100

Vitamin B6 1,4 mg 100

*preporučeni dnevni unos

Uporaba: Jedna (1) kapsula dnevno.

Veličina: 100 kapsula

Registracija
Dodatak prehrani
Količina
100
Jedinica mjere
komad
Oblik - oralni preparati
Kapsule
Pogodno za
Odrasli
Sportaše
Stariji
Trudnice
Sadrži vitamine
Vitamin B6 - piridoksin
Sadrži minerale i mikroelemente
Magnezij
Pogodno za vegetarijance
Da
Napomena
Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.
Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života!
Čuvati izvan dosega djece.
Zemlja porijekla
Sjedinjene Američke države
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.
Doziranje
1x1
Preporučena dnevna doza
1

Proizvodi Natural Wealth postali su dio kulture življenja i svakodnevne prehrane velikog broja zadovoljnih potrošača, a više od 70 proizvoda različitih formulacija i veličina pakovanja zadovoljit će specifične potrebe od dječje dobi pa do zlatnih godina. 
Natural Wealth uvijek je bio sinonim za kvalitetu i sigurnost proizvoda, a najnovije priznanje i tradicija duga više od 35 godina dodatna je garancija da s odabirom ovih proizvoda nećete pogriješiti!  

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu