Eva/qu čepići protiv zatvora

Eva/qu čepići protiv zatvora

Eva/qu® čepići ugodna su i učinkovita metoda za brzo i jednostavno rješavanje svih oblika učestalog zatvora.

Broj komada u pakiranju
C036589
8,30 €

Nema bodova vjernosti za ovaj proizvod.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Eva/qu čepići za odrasle su indicirani u odraslih i adolescenata starijih od 12 godina. Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i kroničnog. Nakon umetanja Eva/qu čepić se za nekoliko minuta otapa u rektumu te otpušta veliki broj malih šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stijenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu i potiče pražnjenje. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Čepići se mogu koristiti dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lijenog pražnjenja stolice.Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i kroničnog. Ne stvaraju naviku. Zbog svoje djelotvornosti i nježnog, lokalnog, fiziološkog djelovanja te sastojaka koji ne iritiraju i koje organizam ne apsorbira, čepić se posebno preporučuje za primjenu tijekom trudnoće i dojenja, bolesnicima koji moraju mirovati i hendikipiranim osobama, starijim osobama i bolesnicima s neurološkim bolestima.

Neophodni su tijekom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje.Eva/qu čepić koristi se za pražnjenje crijeva prije operacije ili dijagnostičkih pretraga (npr.: kirurški, gastroenterološki i urološki pregledi, ehografija prostate i rektoskopija)."

Eva/qu čepići ugodna su i učinkovita metoda za brzo i jednostavno rješavanje svih oblika učestalog zatvora. Djeluju isključivo lokalno i ne sadrže sastojke laksativnog djelovanja te ne uzrokuju nuspojave tipične za laksative (dehidracija, poremećaj ravnoteže elektrolita, kolitis…).

Eva/qu čepići mogu se koristiti dugoročno za održavanje uredne dinamike pražnjenja stolice. Djeluju unutar 15 minuta te osiguravaju normalno pražnjenje crijeva na prirodan i siguran način. 

Čepići Eva/qu namijenjeni su:
- trudnicama i dojiljama
- pražnjenju crijeva prije kirurških zahvata (gastroenteroloških, uroloških, ultrazvuka prostate, rektoskopije)
- osobama s motoričkim poteškoćama
- osobama u poodmakloj životnoj dobi
- teškim bolesnicima vezanima uz krevet, trajno ili tijekom oporavka
- svima ostalima, posebno na putovanju. 

Molimo pažljivo pročitati uputu. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitati svog liječnika ili ljekarnika.

Sastav: Natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat suspendirani u polietilen glikolu topivom u vodi.

Uporaba: Preporučena doza Jedan (1) čepić po potrebi. Izvadite jedan čepić iz zatvorenog pakiranja te umetnite cijeli čepić u anus (čmar). Umetanje je lakše ako se čepić prvo navlaži vodom. Ako korisnik ima ozljede sluznice ili hemoroide, preporuča se umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem. Čepić obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. Važno je pustiti da se djelovanje dovrši.

Korisnicima se preporuča zadržati čepić u rektumu što je duže moguće, kretati se, čak i u prisutnosti očitog podražaja, umjesto čekati u sjedećem ili ležećem položaju.

Kontraindikacije: Nijedna poznata, čak i uz čestu i dugotrajnu  uporabu u prisutnosti hemoroida i lokalnih fisura. Svaki čepić se sastoji od prirodnih i netoksičnih tvari (natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat) koji se koriste u nekim dodacima prehrani. Polietilen glikol, koristi se kao pomoćna tvar i nosač, potpuno je inertan, ne apsorbira se u tijelu i nije toksičan.

Upozorenja: Osjećaj djelomičnog pražnjenja ili blago peckanje u rektumu ne trebaju izazivati zabrinutost jer brzo nestaju. Čepić sadrži polietilen glikol koji bi mogao izazvati iritaciju. Koristi se kod rektalnog zatvora, a izostanak učinkovitosti (pražnjenja) može ukazati na drugi problem (npr. zatvor zbog grčeva) kad je potrebno obratiti se liječniku. Čuvati izvan pogleda i dosega djece. Koristiti samo za navedene indikacije. Ne koristiti u slučaju poznate preosjetljivosti na bilo koji sastojak.  Nisu poznati štetni učinci uzrokovani primjenom ovog proizvoda.  Ako vi ili vaše dijete imate specifičnu reakciju prestanite koristiti proizvod i obratite se liječniku ili ljekarniku.

Proizvođač: So.Se.PHARM Srl, Italija 

Veličina: 6 ili 12 čepića

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
6
12
Jedinica mjere
komad
Oblik
Supozitorij
Mjesto primjene
Rektum
Zemlja porijekla
Italija

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu