Eva/qu supozitoriji za djecu

Eva/qu supozitoriji za djecu

Eva/qu® supozitoriji za djecu ugodna su i učinkovita metoda za brzo i jednostavno rješavanje svih oblika učestalog zatvora kod djece 2-12 godina
C043233
6,89 €

Nema bodova vjernosti za ovaj proizvod.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Eva/qu čepići za djecu su indicirani za djecu u dobi od 2 do 12 godina starosti. Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i kroničnog. Nakon umetanja Eva/qu čepić se za nekoliko minuta otapa u rektumu te otpušta veliki broj malih šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stijenku rektuma. Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu i potiče pražnjenje. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice. Čepići se mogu koristiti dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lijenog pražnjenja stolice.Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i kroničnog. Ne stvara naviku.

Neophodni su tijekom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje.

- čepić se otapa u rektumu i otpušta velik broj mikro mjehurića

- mjehurići masiraju stijenku rektuma i potiču pražnjenje

- otopljeni čepić omekšava zaostalu stolicu

- djeluje unutar 15 minuta

- mogu se koristiti dugoročno

- ne uzrokuju nuspojave kao što su dehidracija ili poremećaj ravnoteže elektrolita

- sigurna primjena kod trudnica i dojilja

- ne apsorbiraju se, tj. djeluju samo lokalno

Sastav: Natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat suspendirani u polietilen glikolu topivom u vodi.

Uporaba: Preporučena doza Jedan (1) čepić po potrebi.

Izvadite jedan čepić iz zatvorenog pakiranja te umetnite cijeli čepić u anus (čmar). Umetanje je lakše ako se čepić prvo navlaži vodom. Ako korisnik ima ozljede sluznice ili hemoroide, preporuča se umetati čepić nakon lubrikacije (podmazivanja) vazelinom, suncokretovim ili maslinovim uljem.  

Čepić obično potiče pražnjenje crijeva u roku od nekoliko minuta. Važno je pustiti da se djelovanje dovrši.

Korisnicima se preporuča zadržati čepić u rektumu što je duže moguće, kretati se, čak i u prisutnosti očitog podražaja, umjesto čekati u sjedećem ili ležećem položaju.

Kontraindikacije: Nijedna poznata, čak i uz čestu i dugotrajnu  uporabu u prisutnosti hemoroida i lokalnih fisura. Svaki čepić se sastoji od prirodnih i netoksičnih tvari (natrijev bikarbonat i kalijev bitartarat) koji se koriste u nekim dodacima prehrani. Polietilen glikol, koristi se kao pomoćna tvar i nosač, potpuno je inertan, ne apsorbira se u tijelu i nije toksičan.

Upozorenja: Osjećaj djelomičnog pražnjenja ili blago peckanje u rektumu ne trebaju izazivati zabrinutost jer brzo nestaju. Čepić sadrži polietilen glikol koji bi mogao izazvati iritaciju. Koristi se kod rektalnog zatvora, a izostanak učinkovitosti (pražnjenja) može ukazati na drugi problem (npr. zatvor zbog grčeva) kad je potrebno obratiti se liječniku. Čuvati izvan pogleda i dosega djece. Koristiti samo za navedene indikacije. Ne koristiti u slučaju poznate preosjetljivosti na bilo koji sastojak.  Nisu poznati štetni učinci uzrokovani primjenom ovog proizvoda.  Ako vi ili vaše dijete imate specifičnu reakciju prestanite koristiti proizvod i obratite se liječniku ili ljekarniku.

Proizvođač: So.Se.PHARM Srl, Italija 

Veličina: 6 čepića

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
6
Oblik
Supozitorij
Mjesto primjene
Rektum
Zemlja porijekla
Italija

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu