Jeste li znali da tipične kožne lezije akne nisu nužno povezane s dobi? Iako su najzastupljenije u pubertetu, kod 5% stanovništva javljaju se i u odrasloj dobi, većinom kod žena dobi od 25 do 40 godina.

 

Bez obzira na dob, nekih se koraka trebaju svi pridržavati – za početak, potrebno je redovito čišćenje nježnim proizvodima s antimikrobnim svojstvima. Čišćenje kože je 50% svake njege, a to se osobito odnosi na masni tip kože sklone aknama. Kožu je važno redovito čistiti ujutro i navečer, a iznimno je bitno izbjegavati isušujuće proizvode jer će u suprotnom žlijezde lojnice reagirati povećanom proizvodnjom sebuma. Nakon čišćenja kože iznimno je bitno izabrati kremu za njegu koja će odgovarati potrebama vaše kože, koja će kožu umiriti, hidratizirati je i djelovati antimikrobno. Ona bi trebala biti značajna podrška vašoj koži u borbi protiv akni, čak i ako koristite  terapiju. Već je duže vrijeme poznato kako kožu sklonu aknama treba štititi od sunca i stoga dnevna krema mora sadržavati SPF.

 

Muče li vas „pubertetske“ akne ili akne u odrasloj dobi redovito čišćenje kože umirujućim antibakterijskim gelom i hidratacija tonikom preporuka je koja vrijedi za oba scenarija.

Njega kože nakon čišćenja se može razlikovati.

PHARMACERIS PREPORUKA RUTINE

ZA AKNE U PUBERTETU

Ujutro i navečer

Rutina Pharmaceris

Pored spomenute rutine koja je preporuka tinejdžerima, ali i odraslima u borbi protiv akni, novost u tretmanu akni odraslih je korištenje RETINOLA koji je, uz već dobro poznato djelovanje protiv bora, pokazalo iznenađujuće dobro djelovanje protiv akni. Krema s retinolom preporučuje se u večernjoj njezi u dobi od 25 godina na više.

Retinol

Što je retinol?

Retinol je čisti oblik vitamina A koji se u stanicama kože pretvara u retinoičnu kiselinu koja potiče proizvodnju kolagena i procese obnavljanja kože. Smanjuje dubinu bora i brazdi te jača tonus kože. Vitamin A ubrzava ljuštenje mrtvih stanica kože na način da čisti pore i normalizira rad žlijezda lojnica tijekom razdoblja hormonske neravnoteže i pogoršanja akni. Također, djeluje na način da posvjetljuje pigmentaciju kože nastalu djelovanjem sunčevog zračenja i hormonalnih promjena.

 

Ali ono što mnogi ljudi ne znaju o retinolu jest da je on vrlo reaktivna molekula, što znači da se može razgraditi – i izgubiti svoju snagu čim se izloži sunčevoj svjetlosti ili zraku. Napredna tehnologija omogućuje stabiliziranje retinola u mikrosfernom ceramidnom mediju, a proizvodi najveće kvalitete mogu se pohvaliti takvim čistim mikrokapsuliranim retinolom.

 

Prednosti čistog (mikrokapsuliranog) RETINOLA:

-          Prodire u duboke slojeve kože

-          Ujednačava ton kože i minimizira promjene boje

-          Ima jaka piling svojstva

-          Smanjuje bore iznutra

-          Potiče regeneraciju dermisa stimulirajući sintezu kolagena

-          Odčepljuje pore kože i kontrolira lučenje sebuma

 

PHARMACERIS PREPORUKA RUTINE

ZA AKNE U ODRASLOJ DOBI

Rutina u odrasloj dobi pharmaceris

Važno je znati!

Retinol kremu uvodite u rutinu postepeno i koristite ju samo navečer. Krema može izazvati privremeno crvenilo što je prirodna reakcija kože. Kako biste uživali u senzacionalnim rezultatima ovog sastojka, tijekom dana je potrebno kožu zaštititi od sunca i to minimalno faktorom SPF 30. Još je potrebno znati kako proizvod ne smiju koristiti trudnice i pacijenti koji uzimaju oralno retinoide.

Bilo da vas akne muče u klupama srednje škole ili na radnom mjestu, pravilnom rutinom i kvalitetnim proizvodima nećete napraviti dodatnu štetu, a kontinuiranim provođenjem rutine rezultati su zajamčeni!

Povezani proizvodi

Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu