Spriječite pojavu maskni izazvane maskom

Maskne, akne uzrokovane maskomPovratak polunormalnog života povukao je za sobom širok raspon nepoznanica, poput maskni. Niste čuli za njih? Patite li od ovog novog oblika akni? Dopustite nam da vam ispričamo sve o ovom novom problemu kože i najboljem načinu da ga prevladate. Bilo da se borite protiv njega ili ga samo želite spriječiti, došli ste na pravo mjesto.

Uzroci maskni

 

Ovo je vrsta akni izazvanih maskom, ali što ih uzrokuje? Glavni uzrok je stalno trljanje maski za lice o kožu vašeg lica zbog kojeg nastaju ozljede kože, ali na mikroskopskoj razini. Rezultat je oslabljena prirodna barijera vaše kože koja sada lakše dopušta bakterijama i prljavštini da uđu unutra.

 

Maske za lice stvaraju toplo i vlažno okruženje oko vaših usta i stvaraju idealnu klimu za bakterije i prljavštinu koje prodiru u kožu i začepljuju pore. I ne samo to! Ova mikroklima omogućuje razmnožavanje bakterija na način da vaša koža postaje iritirana. Štoviše, na ovom području se dodatno nakuplja ulje i znoj kao prirodni produkt kože. Iz tih razloga je nemoguće spriječiti pojavu mrlja, mitesera i prištića.

 

Korištenje sintetičkih ili plastificiranih maski za lice pomaže povećanju iritacije i pojavu maskni. Ovi materijali dodatno sprječavaju prirodno prozračivanje  i vaša koža postaje još nadraženija. Zato biste trebali potražiti pamučne maske, osobito ako imate osjetljivu kožu. Što je materijal lakši, to će vaša koža moći bolje disati. Zapamtite da biste trebali koristiti samo unaprijed odobrene maske za odgovarajuću zaštitu.

 Savjeti za sprječavanje ili uklanjanje maskni

 

A sada, pitanje od milijun dolara: Kako možete spriječiti maskne?  Zapravo, rješenje je jednostavnije nego što mislite: svakodnevna higijena kože i rutine njege lica je vaš najbolji saveznik u sprječavanju pojave ove vrste akni. Iako imamo nekoliko savjeta koje trebate imati na umu kako biste se prilagodili ovom novom izazovu: sprječavanju pojave akni izazvanih maskom.

Nosite masku samo onda kad je to nužno i propisano, a kada boravite na svježem zraku skinite masku i dajte koži da diše.

Maske je potrebno redovito mijenjati - i nekoliko puta dnevno. Papirnata maska će se navlažiti nakon samo 20 minuta nošenja, nakon toga biste je trebali baciti i uzeti novu.

Ako koristite višekratne maske, obratite pažnju na mjesto gdje držite masku kada se ne koristi. Džepovi i torbice su mjesta na kojima se nalazi mnogo bakterija koje možemo prenesti na lice. Postoje torbice za maske koje sprečavaju da bakterije dođu na masku.

Platnene maske trebale bi vam savršeno prianjati uz lice tako da pokretima glave i lica uzrokuju što manje trenje.  Prije prve upotrebe masku operite na visokoj temperaturi, po mogućnosti bez omekšivaća.

Njega lica

Kao što je uvijek bio slučaj, prvi korak je čišćenje lica. Pranje lica pomaže u uklanjanju viška masnoće, masnoće koja se nakuplja oko usta nakon korištenja maske za lice. Koristite sredstvo koje odgovara vašem tipu kože ili pokušajte sa sapunom koji je prikladan za osjetljivu kožu ako vam se čini da je to područje nadraženo.

 

Nakon što je sve čisto, vrlo je važna briga o hidratacijikože. Kako stvari stoje, vaša koža doista treba poboljšati svoju zaštitnu barijeru, a tu dolazi u obzir hidratantna krema. Naša preporuka je da odaberete laganu hidratantnu kremu koja ne ostavlja masnu kožu; nego drži bakterije podalje. I imamo jedan savjet za vas ako stvarno želite pomoći svojoj koži da apsorbira hidratantnu kremu: koristite lagani piling kožu kako biste uklonili sloj mrtvih stanica koji prekriva vaše lice kako biste olakšali prodiranje hidratantne kreme.

 

Maskne šminkanjeDa zaokružimo, podsjetnik da je najbolja šminka za sprječavanje maskni da šminku uopće ne koristite. S obzirom na okolišne uvjete koje stvaraju maske za lice oko vaših usta i brade, šminka povećava proizvodnju ulja i blokira vaše pore. Što znači da je odluka da ne koristite šminku najpametniji način da zaštitite svoju kožu.

 

Međutim, više smo nego svjesni da je često neizbježno da se šminka koristi stoga preporučamo da odaberete vrlo lagane formulacije koje omogućuju vašoj koži da diše i, što je najvažnije, da nisu komedogene. Vichy Dermablend asortiman ima tekuće podloge koje pomažu sakriti mrlje bez dodavanja dodatnog ulja vašoj koži. Podrazumijeva se da neće ostaviti tragove u vašim porama i dopustiti vašoj koži da diše.

 

Sada kada znate sve o masknama, vrijeme je da odaberete pravi make-up kako biste se prilagodili ovim novim uvjetima i prilagodite svoju rutinu njege lica kako bi vaša koža bila zaštićena, hidratizirana i bez mrlja. I zapamtite! Čišćenje lica ujutro jednako je važno kao i navečer, a kada spojite to dvoje... vaše će lice doista moći razlikovati

Povezani proizvodi

Masna koža

Avene Cleanance Comedomed koncentrat protiv nepravilnosti

23,71 €
40

Preporučuju dermatolozi

Masna koža

La Roche-Posay Effaclar A.I. Korektor za ciljano uklanjanje

16,82 €
loreal -30 za 3
40

Preporučuju dermatolozi

25

Pogodnost uz kupnju

Vichy Dermablend

Vichy Dermablend 3D Korektivni puder za masnu kožu sklonu aknama

K
28,11 €
Select variant
  • 25 28,11 €
  • 45 28,11 €
  • 15 28,11 €
  • 20 28,11 €
  • 30 28,11 €
  • 35 28,11 €
loreal -30 za 3
40

Preporučuju dermatolozi

25

Pogodnost uz kupnju

Vichy Normaderm

Vichy Normaderm Phytosolution Gel za dubinsko čišćenje masne kože sklone aknama

23,64 €
loreal -30 za 3
40

Preporučuju dermatolozi

25

Pogodnost uz kupnju

Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu