3 STVARI KOJE TREBA ZNATI O NOĆNIM KREMAMA

Jeste li znali da vaša koža tijekom noći prolazi kroz nekoliko procesa koje možete potaknuti? Prije nego što u svoju rutinu dodate noćnu kremu, reći ćemo vam sve što niste znali o njima.

Tijekom dana, u vrijeme kada se suočavamo s izazovima okoline, koža aktivira obrambene mehanizme. Noću, s druge strane, koža aktivira mehanizme obnavljanja i detoksikacije. Stoga je važno koristiti noćnu kremu koja podržava procese oporavka i hidratacije kože. Vjerojatno već koristite dnevnu kremu, ali možda ne i noćnu.

Već znate da svaka noćna krema ima drugu funkciju, ali... znate li sljedeće:

1. Noćni tretmani sadrže sastojke koji nadoknađuju nutritivne nedostatake kože pružajući trenutnu ugodu te sastojke koji pomažu poboljšati reparaciju i mehanizme detoksikacije kože. Dosljedna primjena proizvoda poboljšat će stanje kože i njezinu zaštitnu funkciju, poboljšavajući oporavak kože noću.

2. Kao i dnevne kreme, noćne kreme isto sadrže hidratantne aktivne sastojke; no općenito sadrže i višu koncentraciju hranjivih tvari nego dnevne kreme. Obično sadrže aktivne sastojke koji pomažu pojačati učinke noćnih mehanizama kože, kao što su keratolitička LHA (lipohidroksi kiselina) koja potiče piling kože, kofein koji ima drenirajući učinak i čini da koža izgleda odmorno, adenozin koji ima učinak zaglađivanja, itd. Općenito, najpopularnije su ugodne, svježe i brzo upijajuće teksture.

3. Noćnu kremu je dobro nanijeti čim navečer dođete kući, jer se pokazalo da zagađivači iz zraka negativno utječu na našu kožu. Ali tek nakon uklanjanja šminke i čišćenja lica! Iako zbog našeg užurbanog života često jednostavno nemamo vremena, važno je zapamtiti da lice treba čistiti i njegovati svaki dan, čak i ako je to neposredno prije odlaska u krevet.

Dakle...sada znate prednosti i namjenu noćne kreme. Javite nam koje koristite!

Povezani proizvodi

Njega i hidratacija lica

CeraVe Hidratantna njega za lice za normalnu do suhu kožu

14,89 €
40

Preporučuju dermatolozi

25

Pogodnost uz kupnju

Anti age njega lica protiv bora

Eucerin Q10 Active noćna krema 63416

38,48 €
40

Preporučuju dermatolozi

Anti age njega lica protiv bora

Fillerina 12HA Densifying-Filler noćna krema

71,21 €
Select variant
  • Grade 3 71,21 €
  • Grade 4 82,25 €
  • Grade 5 84,25 €
Vichy

Vichy Liftactiv Collagen Specialist Noćna njega

44,93 €
40

Preporučuju dermatolozi

25

Pogodnost uz kupnju

Vichy

Vichy Neovadiol Hranjiva noćna njega za čvrstoću kože u postmenopauzi s omega kiselinama

42,06 €
40

Preporučuju dermatolozi

25

Pogodnost uz kupnju

Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu