Kako njegovati kožu za vrijeme menopauze?

Starenje je prirodan proces, uslijed čega ljudsko tijelo i organizam doživljava mnoge promjene. Jedna od prekretnica koju žene doživljavaju jest menopauza. Utjecaji su mnogobrojni, jedan od kojih je i onaj na kožu lica. Koje se promjene u organizmu događaju za vrijeme menopauze te pridonose vidljivim promjenama na koži lica otkrijte u nastavku, a donosimo vam i klinički dokazano učinkovita rješenja kojima se možete okrenuti u potrazi za zdravim i njegovanim izgledom kože lica koji ne poznaje godine.

Hormonalne promjene u menopauzi

Smanjenjem aktivnosti hormona usporavaju se i neki procesi u koži. Jedan od njih je i proizvodnja vezivnog tkiva. To znači da nakon menopauze nastaje manje tvari koje mladoj koži pružaju čvrstu strukturu i glatkoću. One uključuju hijaluronsku kiselinu, kolagen i elastin. Rezultat je mlohaviji izgled i osjećaj na koži. Uslijed mnogobrojnih hormonalnih promjena u ženskom tijelu, koža može postati isušena te se stvaraju izraženije bore i opuštenost kože. Oštećenja od sunca koje je koža pretrpjela tijekom vremena također postaju vidljivija.

Kako vratiti blistav i mladenački izgled kože

Kako starimo, koža prolazi kroz strukturne promjene. Gubi elastičnost i čvrstoću, a povećava se broj hiperpigmentacija i bora. Preparati za njegu zrele kože koji pomažu vratiti koži ujednačen i mladenački izgled kože lica bez finih linija, bora i hiperpigmentacija sadržavaju sljedeće aktivne sastojke:

Hijaluronsku kiselinu - snažan humektant koji djeluje poput magneta, privlačeći vodu na kožu dajući joj sjaj, punoću i čvrstinu 

Thiamidol – aktivni sastojak koji djeluje na osnovni uzrok hiperpigmentacije u samom izvoru inhibirajući proizvodnju melanina u koži

Arktin - biljni ekstrakt ploda čička koji potiče obnavljanje kožnih stanica te pomaže u zatezanju zrele kože

Revolucionarna Eucerin njega za sve potrebe zrele kože

Za poboljšanu kvalitetu i elastičnost zrele kože, pobrinut će se klinički dokazano učinkovita Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity linija njege koja osigurava i pruža koži njegu u svim fazama starenja uključujući i menopauzu. Posebno je formulirana kako bi smanjila duboke bore i hiperpigmentacije, poboljšala elastičnost i blistavost kože. Inovativna kombinacija visokomolekularne i niskomolekularne hijaluronske kiseline vidljivo ispunjava duboke bore iznutra, dok moćna kombinacija arktina i kreatina ponovno potiče proizvodnju kolagena i povećava elastičnost kože. Konačno, klinički dokazani thiamidol smanjuje pojavu hiperpigmentacija s prvim vidljivim rezultatima nakon 2 tjedna redovite primjene.

Zablistajte novim sjajem uz potpunu Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity rutinu

Linija sadrži izbor hidratantne njege: dnevne kreme koje pružaju UVA i UVB zaštitu (SPF 30 i SPF 15), kremu za područje oko očiju i noćnu njegu. One su nadopunjene hidratantnim serumom koji je posebno učinkovit u smanjenju hiperpigmentacija na zreloj koži i kremom protiv hiperpigmentacija na rukama sa SPF 30.

Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu