Ljeto je pri kraju što znači da je našoj koži potrebna dodatna hidratacija i posebna njega kako bi ponovno bila zdrava i meka. Na pitanja kako očuvati funkcionalnu zaštitnu barijeru kože i vratiti joj sjaj odgovara dr. med. Željana Bolanča, spec. Dermatovenerologije.

Doktorica Bolanča otkriva korisne savjete i trikove za hidrataciju osjetljive kože te pojašnjava razloge isušenosti:

- Koža tijekom čitave godine zahtijeva njegu, međutim, nakon ljeta, ipak joj je potrebna dodatna pažnja kako bismo očuvali njezinu kvalitetu. Isušenost kože rezultat je promjena u funkciji zaštitnog sloja kože, a manifestira se kroz gubitak elastičnosti i uz pojavu osjećaja nelagode. Kako bi se spriječilo slabljenje kože, važno joj je pružiti dnevnu dozu vode, odnosno hidratizirati je, pojašnjava dr. Bolanča otkrivajući dva nužna koraka za pomoć, prevenciju simptoma i njegu isušene kože:

- Make up uklonite nježno kako epiderma ne bi trpila agresiju te svakoga dana nanesite hidratantnu njegu za održavanje primjerene razine hidratacije za obnavljanje funkcije zaštitnog, rožnatog sloja i zaštitu kože od UV zraka. Odaberite teksturu prilagođenu svome tipu kože, godišnjem dobu i okolini.

Doktorica Bolanča otkriva i 7 trikova za bolju hidrataciju kože: Svakodnevno čišćenje kože neagresivnim sredstvima (obavezno uklanjanje make upa prije spavanja), korištenje boostera ili seruma s hijaluronskom kiselinom, korištenje ovlaživača kože, održavanje staničnog lipidnog sloja (ceramidi), održavanje zdravog mikrobioma kože, uzimanje dovoljne količine vode i ono što vrlo često zaboravimo - korištenje zaštitnog faktora.

Toleriane Sensitive krema je koja instantno smanjuje osjetljivost kože. Odmah se upija i hidratizira kožu narednih 48 sati. Riječ je o našoj novoj ekspertizi u obnovi osjetljive kože u kojoj se kroz razvoj ravnoteže kožnog mikrobioma postiže otpornija koža koju prati osjećaj ugode. Ključni su sastojci kreme Toleriane Sensitive niacimanid koji ima smirujuće djelovanje, glicerin i Ceramid III koji pružaju hidrataciju i jačaju kožnu barijeru te prirodna termalna voda La RochePosay koja ima smirujuće djelovanje s prebiotičkim svojstvima.

TOLERIANE SENSITIVEje prebiotička hidratantna njega koja smanjuje osjetljivost kože, a njeni su sastojci:

  • Niacimanid 2%: SMIRUJUĆE DJELOVANJE
  • Glicerin 7% i Ceramid III: HIDRATACIJA I JAČANJE KOŽNE BARIJERE
  • 73,9% La Roche-Posay prirodne termalne vode: SMIRUJUĆE DJELOVANJE S PREBIOTIČKIM SVOJSTVIMA

Formula koja je pogodna i za bebe pokazala je značajnu klinički dokazanu učinkovitost na funkciju barijere kože[1]:

  • Značajna učinkovitost smirenja uz statistički značajno smanjenje osjećaja peckanja na licu
  • Statistički značajno smanjenje suhoće, ljuštenja, zatezanja, bockanja i svrbeža

TOLERIANE linija proizvoda testirana je na koži sklonoj alergijama te je bez parfema i alkohola.

Pravilna rutina osjetljive kože ne bi bila potpuna bez učinkovitog ali i dovoljno nježnog gela za čišćenje. Stoga, La Roche-Posay na tržište lansira novi Toleriane njegujući gel za pranje kože koji djeluje protiv nelagodnog zatezanja kože i suhoće.

OD LISTOPADA TOLERIANE SENSITIVE NJEGA DOSTUPNA JE U TRI TEKSTURE ZA SVAKI TIP OSJETLJIVE KOŽE

Toleriane Sensitive Fluide namijenjen je za mješovitu osjetljivu kožu dok je Toleriane Sensitive Riche namijenjen za osjetljivu suhu kožu. Sve tri teksture pronađite isključivo u ljekarnama.

 

Prva platforma za osjetljivu kožu - #SKINRELIEF!

Online pretraživanja o simptomima osjetljive kože se povećavaju iz dana u dan i prelaze rekordne brojke. Kako do sada nije postojao unificirani forum koji bi omogućio ljudima s osjetljivom kožom međusobnu razmjenu informacija, iskustava i savjeta, La Roche-Posay je 2017. uvidio tu potrebu i lansirao web stranicu s pouzdanim i stručnim informacijama koje su sve dostupne na jednom mjestu, #SKINRELIEF platformi!

Osjetljiva koža se u današnje vrijeme ne može razmatrati kao jedno stanje. Kako bi pomogao potrošačima da utvrde svoj tip osjetljive kože i da otkriju najprikladnija rješenja i proizvode za njegu, La Roche-Posay je razvio jednostavan online alat za njenu dijagnozu. Napokon, svi tipovi osjetljive kože, bilo netolerantna, sklona crvenilu ili koža sklona alergijama mogu dobiti stručan savjet i preporuku!

[1] Rezultat samoprocjene i kliničke evaluacije na 54 žena s osjetljivom kožom, 4 tjedna korištenja, 2 nanošenja dnevno, ujutro i navečer

Iskoristite promociju na www.mojaljekarna.hr: Uz kupovinu La Roche-Posay Toleriane Sensitive njege za lice, Riche njege za lice ili Fluida na poklon dobivate Micelarnu vodu 100 ml i besplatnu poštarinu. Do isteka zaliha poklona.

Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu