Novalac Allernova AR  hrana za dojenčad i malu djecu s alergijom na bjelančevine kravljeg mlijeka

Novalac Allernova AR hrana za dojenčad i malu djecu s alergijom na bjelančevine kravljeg mlijeka

Novalac Allernova AR je hrana za nutritivnu regulaciju prehrane dojenčadi i male djece preosjetljive na proteine kravljeg mlijeka sa ili bez regurgitacije. Ekstenzivni hidrolizat kazeina ne izaziva alergijske reakcije i stoga je pogodan za bebe s alergijom na proteine kravljeg mlijeka, bez laktoze i uz dodatak inovativnog zgušnjivača PAX® complex, koji smanjuje učestalost i količinu bljuckanja te pomaže normalizaciji stolice (proljev ili zatvor).

C009597
16,57 €
(41.4125€ za 1 KG) |

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Novalac Allernova AR može se upotrebljavati kao jedina hrana do navršenog 6. mjeseca starosti. Nakon 6. mjeseca starosti mliječna hrana Novalac Allernova AR upotrebljava se kao dio raznovrsne prehrane. Novalac Allernova AR je hrana za posebne medicinske potrebe, sadrži ekstenzivni hidrolizat kazeina i ne sadrži laktozu. Dakle, ne izaziva alergijske reakcije i stoga je pogodan za bebe s alergijama na proteine kravljeg mlijeka.

Novalac Allernova AR jedini je ekstenzivni hidrolizat na tržištu s inovativnim zgušnjivačem PAX® complex, koji učinkovito smanjuje bljuckanje, pomaže normalizaciji stolice (proljev ili zatvor), poboljšava raspoloženje, smanjuje plač, poboljšava san i posljedično utječe na kvalitetu obiteljskog života.

Alergija na bjelančevine kravljeg mlijeka razvija se u prvim mjesecima života. Simptomi alergije mogu se očitovati na svim organskim sustavima, u prvoj godini prvenstveno na probavnom sustavu i koži. Najčešći je simptom koji je izražen u probavnom sustavu vraćanje hrane, bljuckanje ili regurgitacija. 

Liječenje preosjetljivosti na bjelančevine kravljeg mlijeka obuhvaća potpuno isključenje mliječnih bjelančevina iz prehrane dojenčeta, a za smanjenje bljuckanja upotrebljava se zgusnuta hrana.

Pravo je rješenje za dojenčad s alergijom na bjelančevine kravljeg mlijeka i istovremenom regurgitacijom upotreba hrane za posebne medicinske potrebe – to je Novalac Allernova AR, ekstenzivni hidrolizat kazeina, gdje je dodan inovativni zgušnjivač PAX® complex i zato je to jedina mliječna hrana na tržištu koja istovremeno rješava više problema: 

- ublažava probleme povezane s alergijom na proteine kravljeg mlijeka (proljev, zatvor, pretjerani plač, grčevi, svrbež kože, atopijski dermatitis…),

- smanjuje količinu i učestalost bljuckanja,

- pomaže normalizaciji stolice (proljev ili zatvor),

- omogućava rast i razvoj bebe kao kod djece bez alergija,

- popravlja raspoloženje, smanjuje plač, poboljšava san i posljedično utječe na kvalitetu obiteljskog života.

Dodatno: Može se davati dojenčadi i djeci s intolerancijom na laktozu (ne sadrži laktozu)!

Novalac Allernova AR sadrži potrebne hranjive sastojke za pravilan rast i razvoj djeteta. 

Novalac Allernovu AR upotrebljavajte samo pod zdravstvenim nadzorom. Ne upotrebljavajte je za hranjenje zdrave djece. Novalac Allernova AR je kontraindicirana kod galaktozemije i/ili malapsorpcije glukoze i galaktoze.

Uporaba:

Allernova AR je zgusnuta hrana koja sadrži hidrolizirane bjelančevine iz kravljeg mlijeka (kazein) te je primjerena za dojenčad i malu djecu preosjetljivu na bjelančevine kravljeg mlijeka, s regurgitacijom ili bez nje. Allernova AR sadrži jedinstvenu mješavinu zgušnjivača, kombinirajući kvalitete škroba i  dijetalnih vlakna. 

Allernova AR primjerena je za dojenčad i malu djecu od rođenja do 36. mjeseca starosti, ako majka ne doji. Allernova AR zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do 6. mjeseca starosti, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci prema preporuci liječnika dio je raznolike prehrane. Ne uvodite u prehranu vašeg djeteta druge mliječne obroke (dječje žitarice s mlijekom, mliječni proizvodi) bez predhodnog savjetovanja s liječnikom. Allernova AR ne sadrži gluten i laktozu. 

Uputa za upotrebu/Preporučena upotreba

Starost dojenčeta (mjeseci) 0-1 1-2 2-4 4-6 6-12 12-36

Broj obroka na dan 6 5 5 4 3* 2*-3*

Broj mjerica za pripremu jednog obroka 3 4 5 7 7 8

Količina vode (ml) 90 120 150 210 210 240   

*Kao dio raznolike prehrane 

Do vrha napunjena i do ruba poravnana priložena mjerica sadržava 4,5 g Allernove AR. Jednu mjericu rastopite u 30 ml vode. Dnevnu količinu hrane i broj obroka treba prilagoditi starosti i potrebama dojenčeta. Ako Vam liječnik nije drugačije savjetovao, držite se  preporuke u tablici. 

Uputa za pripremu:

Prije pripreme svakog obroga operite ruke.

1. Bočicu i poklopac sa dudom prokuhajte u vodi. Neka ključa bar 10 minuta.

2. Vodu za pripremu obroka prokuhajte u pokrivenom lončiću. Neka ključa bar 5 minuta.

3. Vodu u lončiću ohladite na 45°C i prelijte je u bočicu.

4. Uspite ubočicu propisani broj mjerica pomoću priložene mjerice.

5. Bočicu zatvorite i dobro promućkajte da se prašak potpuno otopi.

6. Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37°C), odnosno dok na koži ne osjetite ni hladno ni toplo. 

Dodatni savjet za pripremu formule: Preporuča se da se bočica za hranjenje protrese gore-dolje odmah nakon dodavanja praha u vodu i rotirati po potrebi dok se prašak potpuno ne otopi. Također se savjetuje dovoljno velika boca da se sadržaj dobro protrese. Po potrebi roditelji mogu prvo pripremiti prvu polovicu, pa drugu: prvo dodati pola količine praha u cijelu količinu dobro zagrijane vode i okrenuti i protresti bočicu za hranjenje, zatim dodati preostalu količinu praha i protresti bocu opet. Važno je ubrzati pripremu kako ne biste čekali i pustili da “stoji”. To može pomoći u smanjenju stvaranja grudica i stvrdnjavanja. 

Zbog posebnog sastava izgled, miris i okus u bočici mogu biti drugačiji u odnosu na standardno mlijeko. Može prouzročiti i nešto manje tvrdu i/ili zelenkastu stolicu bez nelagode za dojenčad. 

Glavni sastav: Maltodekstrini

Sastav: Maltodekstrini, biljna ulja (palmino, ulje uljane repice, suncokretovo, kokosovo), hidrolizat mliječnih bjelančevina, zgušnjivači (pektin, brašno sjemenke rogača), tapioka škrob, trikalcijev fosfat, emulgator (suncokretov lecitin), kalcijev klorid, magnezijev klorid, trikalcijev citrat, kolin bitartrat, ulje iz mikroalge Schizochytrium sp. (DHA), L-cistein, kalcijev fosfat, vitamini (retinil-acetat, tiamin-hidroklorid, cijanokobalmin, riboflavin, piridoksin-hidroklorid, natrijev-L-askorbat, kolekalciferol, DL-alfa-tokoferil acetat, fitomenadion, D-biotin, folna kiselina, nikotinamid, kalcijev D-pantotenat), trinatrijev citrat, dikalijev fosfat, L-triptofan, željezov difosfat, ulje gljive Mortierella alpina (ARA), taurin, L-histidin, inozitol, L-fenilalanin, L-karnitin, L-tirozin, L-izoleucin, trikalijev citrat, cinkov sulfat, antioksidansi (ekstrakt bogat tokoferolima, askorbil palmitat), natrijev selenit, bakrov sulfat, kalijev jodid, manganov sulfat. 

Upozorenja: Majčino mlijeko najbolja je hrana za dojenčad. Allernova AR se mora uzimati pod liječničkim nadzorom i davati samo dojenčadi koja pokazuju simptome kojima je proizvod namijenjen. 

Proizvod nije primjeren za uzimanje kao jedini izvor prehrane nakon 6. mjeseca starosti. Allernovu AR ne smijete primjenjivati u slučaju malapsorpcije glukoze i galaktoze. Poseban oprez je potreban i kod dojenčadi s oslabljenim imunitetom, nedonoščadi ili novorođenčadi niske porođajne težine. Nepravilna priprema ili čuvanje mogu predstavljati rizik po zdravlje. Proizvod nije primjeren za parenteralnu uporabu. Allernova AR nije prikladna za hranjenje putem sonde. Pakirano u kontroliranoj atmosferi.

Uvijek pripremite svjež obrok. Čuvajte na suhom i hladnom mjestu, zaštićeno od svjetlosti. Proizvod je upotrebljiv najmanje do datuma označenog na dnu limenke. Nakon prvog otvaranja limenke sadržaj morate potrošiti u roku od tri tjedna. Nakon svake upotrebe limenku dobro zatvorite. Ne čuvajte nepopijen obrok. Ostatak bacite.

Veličina: 400 g

Registracija
Hrana za posebne medicinske potrebe
Količina
400
Jedinica mjere
gram
Pogodno za
Bebe
Djeca
Dojenčad
Sadrži vitamine
Vitamin B1 - tiamin
Vitamin B2 - riboflavin
Vitamin B3 - niacin
Vitamin B6 - piridoksin
Vitamin B12 - kobalamin
Vitamin C
Vitamin D
Vitamin E
Vitamin K
Sadrži minerale i mikroelemente
Cink
Fosfor
Kalcij
Krom
Magnezij
Selen
Sadrži masne kiseline
LA - linolenska kiselina
Sadrži aminokiseline
Taurin
Sadrži ostalo
Inozitol
Kolin
Macrogol
Posebni atributi
Bez laktoze
Napomena
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.
Čuvati izvan dosega djece.
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu