Schulke & Mayr Octenisan MD Gel za nos

Schulke & Mayr Octenisan MD Gel za nos

Gel za vlaženje, čišćenje i potporu kod dekontaminacije nosne šupljine.
C040525
13,89 €

Kupnjom ovog proizvoda možete dobiti 1 bod bodova. Vaša košarica će sadržavati 1 bod koji se mogu pretvoriti u kupon vrijedan 0,20 €.

Proizvod se nalazi u kategorijama:
 

Hidrofilna svojstva octenisan md gela za nos omogućuju učinkovito vlaženje predvorja nosa. Učinci vlaženja  hidrogela potpomažu povoljnu fiziološku okolinu koja sprječava nastanjivanje bakterija.  Osim toga, obnova fizioloških funkcija zaštite i čišćenja doprinosi učinkovitoj dekontaminaciji od višestruko otpornih patogena. Ozljede nosnog epitela, u prisutnosti hidrogela koji osigurava vlažnu cjelinu, mogu optimalno zacijeliti. Za proces cijeljenja mora biti moguća proliferacija i migracija epitelnih stanica. Upravo ovo se postiže u vlažnim uvjetima cijeljenja.

Sastav: voda, propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidin-dihidroklorid

Uporaba: Ako nije drukčije propisano, primijenite octenisan® md gel za nos do dva puta dnevno po potrebi. octenisan® md gel za nos namijenjen je za primjenu samo u predvorju nosa. Nanesite gel, npr. pomoću  vatenog štapića, u dovoljnoj količini na prednje područje nosa (predvorje nosa), tako da je površina potpuno prekrivena. Da biste to postigli, unesite octenisan® md gel za nos u nosnicu, zatvorite nos pritiskom sa strane, a zatim masirajte između palca i još jednog prsta. Tako ćete osigurati jednoliku raspodjelu gela. Po potrebi, prethodno nos treba temeljito očistiti vlažnim vatenim štapićem. Višak gela uklonite vatenim štapićem. Provjerite da je ostao vlažan sloj. Potrebno je izbjegavati izravan dodir s otvorom tube da bi se spriječila kontaminacija tube mikroorganizmima.

Posebne mjere opreza:

Ograničenja primjene: Nije primjereno za djecu mlađu od 1 godine.

Kontraindikacije: octenisan md gel za nos ne smije se primjenjivati u slučaju poznate  alergije ili sumnje na alergiju na neki od sastojaka (propilenglikol, hidroksietilceluloza, oktenidin dihidroklorid). Posavjetujte se sa svojim liječnikom ako niste sigurni.                    

Štetni događaji: Dosad nisu zabilježeni štetni događaji tijekom primjene octenisan® md gela za nos.

Interakcije: Nemojte primjenjivati u kombinaciji sa sapunima, mastima, uljima, enzimima ili sličnim sredstvima jer to može utjecati na zadržavanje gela. Nemojte primjenjivati u kombinaciji s povidonom  jodiranim jer može doći do promjene boje i oslabljenog antiseptičkog učinka povidon jodirani.

Upozorenja i mjere opreza: Nemojte primjenjivati octenisan® gel za nos bez liječničkog nadzora neprekidno, dulje od 2 tjedna. octenisan® md gel za nos ne smije se primjenjivati na hrskavicu, u oči ili u uho jer je moguće oštećenje tkiva. Nemojte nanositi gel preduboko u nos. Ne smije se koristiti za infuziju ili injekciju! Ne smije se progutati. Nemojte koristiti ako je tuba oštećena.

Upute za čuvanje i rok valjanosti: Čuvati na temperaturi između -5°i 25°C te zaštititi od izravne sunčeve svjetlosti. Rok valjanosti ovog pakiranja  otisnut je na  kutiji i na naljepnici. Može se čuvati do 6 mjeseci nakon otvaranja. Kada se primjenjuje za dekontaminaciju od višestruko otpornih patogena, tuba se mora baciti na kraju ciklusa korištenja. Zatvorite tubu nakon svake uporabe. Čuvati izvan dohvata djece.

Veličina: 6 ml

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
6
Oblik
Gel
Mjesto primjene
Nos
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, također su kupili:

Recenzija/e Recenzija/e (0)

Od 0 recenzije - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Proizvod dodan u listu želja
Proizvod dodan za usporedbu